Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Fāzels vilcinās, bet visas pazīmes norāda uz Rīgas variantu

Vienā pilsētā jāaizvada abu grupu spēles – tāda ir galvenā atziņa pēc otrdien online režīmā notikušās Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) padomes sēdes. Kā reālākā kandidatūra 2021. gada pasaules hokeja čempionāta (PČ) sarīkošanai tiks izvērtēta Rīga.

Ceturtdien IIHF komisija ar ģenerālsekretāru Horstu Lihtneru delegācijas sastāvā ieradīsies Latvijas galvaspilsētā.

IIHF bija solījusi, ka līdz 27. janvārim pieņems galīgo lēmumu. Pēc neoficiālas informācijas, IIHF prezidents Renē Fāzels skatu sācis mest Slovākijas pilsētas Bratislavas vizienā, jo slovāki piedāvājot finansiāli izdevīgākus nosacījumus. Pirms otrdienas padomes sēdes reāli bija trīs PČ sarīkošanas varianti: Rīga un Dānijas pilsēta Herninga, Rīga un Bratislava un abu grupu spēlēšana Rīgā. Ņemot vērā joprojām augsto Covid-19 pandēmijas izplatību Eiropā, lielākā daļa IIHF padomes pārstāvju iestājušies par visa čempionāta norisi vienā pilsētā, un šādam variantam piekritis arī Fāzels.

Sākotnēji PČ bija jānotiek Rīgā un Minskā, taču, bažījoties par spēlētāju un visu PČ sarīkošanā iesaistīto personu drošību, Minskai rīkošanas tiesības atņēma. Latvijā jau ir veiktas iestrādes, tāpēc loģiskāk būtu PČ uzticēt Rīgai. Fāzels pēc otrdienas sēdes izteicies, ka Latvijas kontekstā esot jāatrisinā vairāki tehniskie jautājumi. Pēc Dienas rīcībā esošās informācijas, lielākās bažas esot par otras ledus arēnas atbilstību PČ spēļu sarīkošanai. Pēc pašreizējās ieceres otras grupas spēles plānots izspēlēt līdzās Arēnai Rīga esošajā Elektrum olimpiskajā centrā, to pielāgojot hokejam. Maz ticams, ka maijā Covid-19 situācija būs tik laba, lai čempionātu varētu rīkot ar skatītājiem tribīnēs, tāpēc halles apmēriem nav izšķirošas lomas. IIHF bažījoties, vai maijā, kad gaisa temperatūra jau var sasniegt +20 un vairāk grādu, olimpiskajā centrā būs iespēja nodrošināt labu ledus kvalitāti. Acīmredzot IIHF pārstāvji par to vispirms gribēs pārliecināties ceturtdienas vizītes laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi