Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

FOTO: Latvijas hokeja izlase zaudē Znaroka un Vītoliņa vadītajai Krievijai

Latvijas hokeja izlase Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēlē piektdien ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:2, 0:0) savā laukumā piekāpās Krievijas valstsvienībai, ko vada bijušie Latvijas izlases spēlētāji un tās treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Šī bija 218. spēle Latvijas izlasē Rodrigo Laviņam, kurš līdz ar to apsteidz līdzšinējo rekordistu Aleksandru Ņiživiju.

Vārtus Latvijas izlasē guva Roberts Bukarts un Juris Upītis.

Rezultātu Latvijas izlase atklāja jau otrajā minūtē, kad Roberts Jekimovs pārtvēra aktīvi spēlējošo pretinieku ripu un atdeva to Bukartam, kurš bija sekmīgs pret vārtsargu, ieraidot ripu virs pārliktņa. Kaut pārsvars piederēja Krievijai, arī Latvijas izlase laukumā neizskatījās slikti, tomēr 13. minūtē viesiem izdevās panākt izlīdzinājumu - Mihails Varnakovs apslidoja vārtus un centās pārspēt Edgaru Masaļski, bet pirmais pie atsistās ripas bija Vadims Šipačovs, metot precīzi. Pēc pirmās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts 1:1.

Otrajā trešdaļā Krievijas izlasei bija vēl lielāks pārsvars, tomēr vadību vēlreiz ieguva tieši mājinieki, kad 13. minūtē, spēlējot vairākumā, pēc lieliskas Laviņa piespēles ripu viens vārtu priekšā ripu saņēma Juris Upītis. Tomēr jau pusotru minūti vēlāk viesi panāca izlīdzinājumu 2:2, kad pēc Latvijas aizsargu kļūdas atzīmējās Sergejs Širokovs. Trešdaļas beigu daļā Latvijas izlase divas reizes palika mazākumā, bet likās jau, ka rezultāts vairs nemainīsies, tomēr četras sekundes pirms pamatlaika beigām Krieviju vadībā izvirzīja Antons Gļinkins, kas lika Masaļskim aiz dusmām aizlidināt savu nūju. Līdz ar to Latvija nokļuva iedzinējos ar 2:3.

Arī trešo trešdaļu ar daudz bīstamākiem uzbrukumiem iesāka Krievijas izlase. Tās otrajā pusē gan beidzot arvien vairāk sāka uzbrukt Latvija, bet rezultāts tā arī vairs nemainījās, latviešiem piedzīvojot zaudējumu.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās tika atzīts Masaļskis, bet Krievijas rindās par tādu kļuva vārtus guvušais Sergejs Širokovs.

Latvijas izlases sastāvā šajā mačā debitē aizsargs Ēriks Ševčenko.

Sestdien abas komandas tiksies atkārtoti.

Šodienas spēlei Latvijas izlases rindās nav pieteikti vārtsargs Jānis Kalniņš, aizsargi Kristaps Sotnieks, Mārtiņš Gipters, Mārtiņš Porejs un Artūrs Kulda, kā arī uzbrucēji Jānis Ozoliņš, Gunārs Skvorcovs, Miks Indrašis un Roberts Lipsbergs. Savukārt uzbrucējs Lauris Dārziņš turpina atveseļošanos no angīnas.

Latvijas izlases kapteiņa pienākumus pilda jaunais rekordists Laviņš, bet viņam asistē Mārtiņš Cipulis un Jēkabs Rēdlihs.

Zīmīgi, ka nākamajā nedēļā Latvijas izlases treniņiem plāno pievienoties arī Ņiživijs, kurš atkal varēs pacīnīties ar Laviņu par valstsvienības rekordista godu. Latvijas izlasi pašlaik trenē Toms Kūlens, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns, bet galvenais treneris Teds Nolans komandai pievienosies ap nākamās nedēļas beigām.

Pašlaik zināms, ka Latvijas izlases rindās pasaules čempionātā dažādu iemeslu dēļ nespēlēs aizsargi Krišjānis Rēdlihs, Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs un Oskars Bārtulis, kā arī uzbrucējs Jānis Sprukts. Tāpat salīdzinājumā ar tiem spēlētājiem, kas piedalījās Latvijai veiksmīgajās Soču olimpiskajās spēlēs, nespēlēs arī Sandis Ozoliņš, bet vārtsargs Kristers Gudļevskis, visticamāk, izlasei pievienosies vien pēc NHL vienības Tampabejas Lightning sezonas beigām. Tāpat nav izslēgts, ka pēc klubu sezonas uz Ziemeļameriku būs jādodas arī Ronaldam Ķēniņam, bet Ralfs Freibergs un Vitālijs Pavlovs šobrīd gaida lēmumus pēc pozitīvām dopinga analīzēm. Pašlaik ar ceļgalu un plaukstas locītavas traumām cīnās Mārtiņš Karsums, kura dalība čempionātā ir neskaidra. Tikmēr savu jāvārdu spēlēšanai valstsvienībā teicis pieredzējušais uzbrucējs Herberts Vasiļjevs, kā arī uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Miķelis Rēdlihs.

Latvijas izlases vadība cerīgi raugās uz pieredzējušā uzbrucēja Aleksandra Ņiživija pievienošanos komandai, kas tiek gaidīta ap nākamās nedēļas otrdienu. Savukārt uzbrucējs Zemgus Girgensons no Nolana vadītās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo Sabres izlasei pievienosies ap aprīļa pēdējiem datumiem.

Pirmajās divās EHC turnīra spēlēs Latvijas izlase pagājušajā nedēļā izbraukumā divreiz ar 1:5 zaudēja Somijai. Gan Somija, gan Krievija gaidāmajā pasaules čempionātā spēlēs vienā apakšgrupā ar Latviju.

Pēcāk, 25. un 26. aprīlī, Rīgā Latvijas izlasei gaidāmas vēl divas EHC turnīra spēles pret Franciju. Savukārt pēdējās pārbaudes spēles pirms gaidāmā pasaules čempionāta tiks aizvadītas Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, kad no 1. līdz 3. maijam Latvijas izlase piedalīsies trīs valstu pārbaudes turnīrā. Bez mājiniekiem slovākiem turnīrā piedalīsies vēl Norvēģijas valstsvienība.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25. maijam. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Latvijas hokeja izlases sastāvs 18. aprīļa EHC turnīra spēlei pret Krieviju:

vārtsargi - Edgars Masaļskis (Poprad, Slovākija), Ivars Punnenovs (Rapersvīles Jona Lakers, Šveice);

aizsargi - Guntis Galviņš (bez kluba), Maksims Širokovs (Martiņī Red Ice, Šveice), Rodrigo Laviņš, Jēkabs Rēdlihs (abi - Rīgas Dinamo), Agris Saviels (Redovres Mighty Bulls, Dānija), Jānis Jaks (Rīga), Artūrs Salija (Karagandas Sariarka, Kazahstāna), Ēriks Ševčenko (Gvinetas Gladiators, ECHL);

uzbrucēji - Gints Meija, Andris Džeriņš, Mārtiņš Cipulis, Roberts Bukarts, Māris Bičevskis, Juris Upītis (visi - Dinamo), Aleksejs Širokovs (Red Ice), Juris Štāls (Poprad), Koba Jass (Liberecas Bili Tygri, Čehija), Roberts Jekimovs (Tamperes Ilves, Somija), Armands Bērziņš (Atirau Beibaris, Kazahstāna), Kaspars Saulietis (Ņeftekamskas Toros, VHL).

Krievijas hokeja izlases sastāvs 18.aprīļa EHC turnīra spēlei pret Latviju:

vārtsargi - Aleksandrs Jerjomenko (Maskavas Dinamo);

aizsargi - Iļja Ņikuļins, (Kazaņas Ak Bars), Deniss Deņisovs, Ņikita Zaicevs (abi - Maskavas CSKA), Dmitrijs Kaļiņins, Maksims Čudinovs (abi - Sanktpēterburgas SKA), Jegors Jakovļevs (Jaroslavļas Lokomotiv), Andrejs Zubarevs (Salavat Julajev);

uzbrucēji - Jevgēņijs Dadonovs (Doņeckas Donbass, Ukraina), Iļja Zubovs (Vladivostokas Admiral), Sergejs Kaļiņins, Sergejs Širokovs (abi - Omskas Avangard), Aleksandrs Burmistrovs, Mihails Varnakovs, Aleksandrs Svitovs (visi - Ak Bars), Antons Gļinkins (Čeļabinskas Traktor), Maksims Pestuško (Dinamo), Envers Ļisins (CSKA), Vadims Šipačovs, Viktors Tihonovs (abi - SKA).

Saskaņā ar jaunāko informāciju papildināta visa ziņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi