Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

FOTO: Latvijas hokejisti dalību pasaules čempionātā sāk ar zaudējumu ASV

Latvijas hokeja valstsvienība pasaules čempionāta C grupas pirmās kārtas spēlē Bernē ar 2:4 (1:1, 1:2, 0:1) piekapās ASV izlasei. Latvijas izlases labā vārtus guva Herberts Vasiļjevs un Mārtiņš Karsums. Nākamo spēli Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā komanda aizvadīs pirmdien pret Zviedrijas izlasi.

Pirms spēles Latvijas izlases galvenā trenera asistents Harijs Vītoliņš, tiekoties ar Latvijas preses pārstāvjiem, izteicās, ka mača sākumā jāuzmanās no amerikāņu sākuma spiediena. "Uzbrucējiem teicām, lai pēc iespējas vairāk palīdz aizsargiem. Noskatījāmies ASV un Šveices izlases pārbaudes spēli un secinājām, ka amerikāņiem pulvera pietiek pirmajām trīsdesmit minūtēm. Ja izturēsim sākuma spiedienu, būs cerības uz labvēlīgu rezultātu."Pēc Vītoliņa domām Latvijas izlases spēlētājiem ir labāka fiziskā kondīcija. Komandā neesot neviena savainotā spēlētāja. Tāpat neviens neesot apslimis. Jūtams iekšējais satraukums, tāpēc jo ātrāk spēle sākšoties, jo būšot tikai labāk. Latvijas trumpis būšot pretuzbrukumi.

Pirmo labo vārtu gūšanas iespēju pie Roberta Eša sargātajiem vārtiem izveidoja Latvijas izlases trešā maiņa, taču izgājienu divatā pret vienu aizsargu izmantot neizdevās. Mirkli vēlāk pirmo reizi spēlē savu meistarību nācās demonstrēt arī Masaļskim.

5.minūtē Latvijas valstsvienība pirmo reizi nopelnīja skaitlisko vairākumu, un otrajai maiņai pietika ar deviņām sekundēm, lai atklātu rezultātu. Lielisku saspēli ar Cipuli un Ņiživiju pabeidza Vasiļjevs.

Tuvojoties trešdaļas vidum, amerikāņi ieguva teritoriālu pārsvaru, tomēr Masaļskis ar partneru palīdzību labu brīdi briesmas vārtiem novērsa. Diemžēl pēc aizsarga Džeka Džonsona tālmetiena ripa mainīja virzienu un ielidoja Latvijas izlases vārtos – 1:1.

Tūlīt pēc vārtu zaudējuma labas iespējas atgūt pārsvaru bija M.Rēdliham un Bērziņam, tomēr ripu vārtos trāpīt neizdevās. Tiesa, arī pretiniekiem bija vismaz tikpat iespēju gūt otros vārtus. Pēdējā minūtē Latvijas hokejisti otro reizi spēlē ieguva skaitlisko pārsvaru un ļoti bīstami uzbruka, tomēr rezultāts līdz pārtraukumam tā arī palika nemainīgs.

Otrā perioda sākumā abām komandām pa reizei bija iespēja spēlēt vairākumā, taču tās palika neizmantotas. Toties mirkli pēc tam, kad laukumā bija atgriezies noraidītais Kolins Stjuarts, zibenīgu kombināciju izspēlēja Latvijas izlase. Pēc Ankipāna piespēles no aizvārtes ripu vārtos nekavējoties raidīja Karsums.

Līdzīgi kā pirmajā trešdaļā, vārtu zaudējums aktivizēja ASV izlasi, un Latvijas hokejistiem vairāk nācās domāt par savu vārtu drošību. Pēc spēles ritējuma loģiskus, tomēr diezgan kuriozus vārtus amerikāņi guva 32.minūtē. Ripa pēc Drū Steforda metiena no gandrīz nulles leņķa atrada spraugu Masaļaska cietoksnī – 2:2.

ASV hokejisti trešdaļas otrajā pusē ieguva lielu teritoriālu pārsvaru un drīz vien pirmo reizi spēlē izvirzījās vadībā. Pavirši savā aizsardzības zonā nospēlēja Latvijas izlase, Džonsons izslidoja viens pret vārtiem un otro reizi spēlē pārspēja Masaļski.

Perioda beigās uz sāncenšu fona Latvijas hokejisti izskatījās smagnēji un acīmredzami zaudēja gan slidošanas ātrumā, gan spēka divcīņās.

Trešās trešdaļas pašā sākumā, spēlējot mazākumā, divatā pret vienu aizsargu izslidoja Sprukts un Karsums, taču Jāņa raidījumu Ešs tvēra.

47.minūtē rezultāts kļuva 2:4. Amerikāņu aizsarga tālmetienu Masaļskis atsita, bet vārtu priekšā veiklāks bija Patriks O’Salivans.

Arī atlikušajā laikā ASV kontrolēja spēles gaitu. Latvijas hokejistiem reti izdevās ilgāku laiku pavadīt viesu zonā un pārsvarā viņi spēja atbildēt tikai ar retiem pretuzbrukumiem, no kuriem bīstamākais bija izgājiens trīs pret vienu, bet Ņiživijs netrāpīja pa ripu.

Plkst.21.15 sāksies otrā C grupas spēle Zviedrija – Austrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Znaroks: Pret puišiem man nav pretenziju

Kārlis Skrastiņš nevaino Masaļski

Pasaules hokeja čempionāts, C grupa

Latvija – ASV 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

Vārti: 4:40 Vasiļjevs (Ņiživijs, Cipulis, vair.) – 1:0, 11:15 Džonsons (Lailzs, Okposo) – 1:1, 26:39 Karsums (Ankipāns, Sprukts) – 2:1, , 31:13 Stefords – 2:2, 35:31 Džonsons - 2:3, 46:03 O’Salivans (Heinsijs, Brauns) – 2:4

Metieni: 19 - 38 (6-12, 4-17, 9-9)

Soda minūtes: 8 (Vasiļjevs 4, Bērziņš, Cipulis pa 2) - 8

Latvija: Masaļskis; Skrastiņš - Kr.Rēdlihs, Karsums - Sprukts - Ankipāns, Pujacs - Galviņš, Cipulis - Vasiļjevs - Ņiživijs, Laviņš - Sotnieks, Dārziņš - Cipruss – M.Rēdlihs, Jerofejevs – Sorokins, Jekimovs - Bērziņš - Džeriņš

ASV: Ešs; Heinsijs – Saters, O’Salivans – Brauns – Bleiks, Džonsons – Lailzs, Okposo – Beikss – Ošī, Ballārds – Niskanens, Folinjo – Stefords – Šenons, Bogosjans – Harolds, Stempņaks – Vilsons – Stjuarts

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi