Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

FOTO: Latvijas U-18 hokejisti ar uzvaru pietuvojas mērķim atgriezties elitē

Trešo panākumu pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā trešdien izcīnīja Ērika Miļūna vadītie Latvijas U-18 hokejisti, kuri ar rezultātu 5:1 (2:1; 3:0; 0:0) uzveica turnīra rīkotāju Franciju. Pēc trim spēlēm cīņā par vienīgo ceļazīmi uz elites divīziju līderos aizvien latvieši, kuri pērn zaudēja vietu spēcīgāko sabiedrībā.

Aizvadītajā mačā veiksmīgs mūsējiem padevās pats spēles sākums - 4.minūtē Rīgas Dinamo galvenā trenera Arta Ābola dēls Rodrigo atklāja rezultātu, bet 71 sekundi vēlāk Roberts Ločāns pārsvaru dubultoja, liekot mājiniekiem pieprasīt pārtraukumu. Zināmu rezultātu tas deva, jo perioda vidū Vensāns Nesa pārspēja Matīsu Edmundu Kivlenieku, samazinot mājinieku deficītu. Atlikušās 10 minūtes pirmajā periodā aizritēja ar Latvijas pārsvaru, tomēr bez gūtiem vārtiem.

Otrajā periodā 10 minūšu laikā Jānis Puriņš, Filips Gundars Buncis (mazākumā) un Dāvis Zembergs izkliedēja visas šaubas par uzvarētāju - 5:1. Arī atlikušajā spēles daļā komandas daudz laika aizvadīja nevienādos sastāvos, tomēr bez izmaiņām uz tablo. Latvijas vārtsargs Kivlenieks atvairīja 9 no 10 mājinieku metieniem, bet pēc otrās trešdaļas viņu nomainīja Toms Nuka, kurš tika galā ar visiem astoņiem raidījumiem.

Spēles izskaņā Latvijas izlasē pa 2+10 sodiem nopelnīja Mārtiņš Dzierkals un Kirils Galoha, Latvijai cīņu noslēdzot ar 44 soda minūtēm.

Kopvērtējumā Latvija tikusi pie deviņiem punktiem, bet par vienu mazāk norvēģiem. Četri Kazahstānai, pa trim Francijai un Baltkrievijai, bet Itālijai punktu nav.

Iepriekš Latvija pārspēja Kazahstānas (5:2) un Baltkrievijas (3:2) komandas. Turnīra turpinājumā ceturtdien Latvija spēkosies ar pastarīšiem itāļiem, bet sestdien sagaidāma svarīgākā cīņa par ceļazīmi uz eliti - pretiniekos Norvēģija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi