Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Girgensonam un Merzļikinam uzvaras NHL sezonas ievadā; Bļugera Penguins piekāpjas papildlaikā

Ceturtdien Latvijas uzbrucēja Zemgus Girgensona un vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētās komandas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) izcīnīja pārliecinošas uzvaras, bet Teodora Bļugera vienība zaudēja papildlaikā.

Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" savā laukumā pārspēja Monreālas "Canadiens" vienību ar rezultātu 5:1 (2:0, 2:1, 1:0).

Latvijas uzbrucējs spēlē izcēlās ar vārtu guvumu pirmajā trešdaļā, kad mainīja metiena trajektoriju, bet vienu rezultatīvu piespēli atdeva otrajā trešdaļā. Viņš tika nosaukts par spēles otro zvaigzni.

Girgensons kopā uz laukuma pavadīja 15 minūtes un 16 sekundes, no kurām trīs minūtes un vienu sekundi spēlēja vairākumā, bet trīs minūtes un 17 sekundes aizvadīja mazākumā. Viņš arī izdarīja divus metienus pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, izpildīja vienu spēka paņēmienu, pieļāva divas kļūdas un uzvarēja divos no septiņiem iemetieniem, beidzot spēli ar lietderības koeficientu 1.

Bufalo vienības labā vārtus guva arī Kails Okposo, Viktors Olofsons, Teidžs Tompsons un Anders Bjorks, bet komandas vārtsargs Kreigs Andersons atvairīja 30 pretinieku metienus.

"Canadiens" vienīgos vārtus guva Kriss Vaidmens.

Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" mājās ar rezultātu 8:2 (2:0, 3:1, 3:1) uzvarēja Arizonas "Coyotes".

Latvijas vārtsargs, kurš spēli aizvadīja ar Matīsa Kivlenieka 80.numuru, atvairīja 36 no 38 metieniem, kopumā atvairot 94,7% metienu. Viņš arī tika nosaukts par spēles otro zvaigzni.

Par spēles pirmo zvaigzni tika nosaukts Kolumbusas spēlētājs Olivers Bjorkstrands, kurš mačā izcēlās ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, kopā sakrājot četrus rezultatīvitātes punktus.

Bļugera vienība Pitsburgas "Penguins" izbraukuma spēlē ar rezultātu 4:5 (0:1, 2:1, 2:2, 0:1) papildlaikā piekāpās Floridas "Panthers" vienībai.

Latvijas uzbrucējs laukumā pavadīja 15 minūtes un 25 sekundes, aizvadot arī četras minūtes un 31 sekundi mazākumā. Viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, izdarīja vienu spēka paņēmienu, pieļāva divas kļūdas, kā arī atņēma vienu ripu. Bļugers arī uzvarēja deviņos no 13 iemetieniem, beidzot spēli ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

"Penguins" labā vārtus guva Evans Rodrigess, Dantons Heinens, Džeiks Gencels un Džefs Kārters, bet Floridas vienībā katrs ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Kārters Verhege un Ārons Ekblads.

Šogad NHL komandas aizvadīs 82 spēles regulārajā čempionātā, kā arī atgriezīsies pie iepriekšējo gadu sadalījuma konferencēs un divīzijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi