Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Girgensons aktīvs Bufalo Sabres komandas otrajā zaudējumā

Ar aktīvu sniegumu savā otrajā spēlē Nacionālajā hokeja līgā (NHL) piektdien izcēlās latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, bet viņa pārstāvētā Bufalo Sabres komanda cieta savu otro zaudējumu sezonas ievadā.

Piektdienas mačā Bufalo klubs savā laukumā ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) piekāpās Otavas vienībai Senators.

Pašlaik 19 gadus vecais Girgensons darbojās savas komandas trešajā maiņā, uz ledus pavadot 12 minūtes un 16 sekundes. Latvietis veica divus metienus pa vārtiem un izpildīja divus spēka paņēmienus, bet viņa lietderības koeficients palika neitrāls.

Visas spēles gaitā Girgensons un viņa pārstāvētā maiņa laukumā izcēlās ar lielu aktivitāti. Pirmajā trešdaļā teicamu iespēju gūt vārtus neizmantoja pats Girgensons, bet pēc mača Sabres galvenais treneris Rons Rolstons izteicās, ka ir apmierināts tikai ar latvieša pārstāvētās maiņas sniegumu.

Viesi uzvaru nodrošināja minūti un 35 sekundes pirms mača pamatlaika beigām, kad izcēlās zviedru aizsargs Ēriks Kārlsons. Viesu komandas vārtsargs Kreigs Andersons atvairīja 35 pretinieku metienus, bet Sabres vārtsargs Raiens Millers tika galā ar 45 raidījumiem.

Kā ziņots, jaunās sezonas pirmajā mačā Sabres vienība trešdien ar rezultātu 1:2 izbraukumā piekāpās Detroitas Red Wings hokejistiem. Girgensons savā debijas spēlē NHL guva vārtus, kā arī tika atzīts par mača trešo spožāko zvaigzni.

Girgensons 19 gadu vecumā kļuvis par 19.Latvijas hokejistu, kurš spēlējis pasaules spēcīgākajā līgā. Turklāt viņš ir jaunākais latviešu debitants.

Pagājušo sezonu Girgensons, kuru 2012.gada NHL draftā Sabres izvēlējās ar augsto 14.numuru, aizvadīja Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubā Ročestras Americans. Regulārajā sezonā 61 AHL spēlē Girgensons guva sešus vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs -7. Savukārt trīs izslēgšanas turnīra spēlēs uzbrucējs guva trīs vārtus. Latvietis tika atzīts par visvairāk progresējušo Americans spēlētāju.

Iepriekšējās divās sezonās Sabres komanda nav spējusi kvalificēties Stenlija kausa izcīņai.

Neviens cits Latvijas hokejists šosezon nav NHL komandu pieteikumos. Pagājušajā sezonā Stenlija kausa izcīņas finālsērijā ar Bostonas Bruins komandu spēlēja uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, tomēr jaunu līgumu Ziemeļamerikā viņam nepiedāvāja un šo sezonu latvietis sācis Šveicē. Pirmssezonas sagatavošanās posmā ar NHL vienību Tampabejas Lightning bija arī vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš sezonu sāks Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi