Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Hārtlijs: Mēs joprojām esam uzvaras attālumā no ceturtdaļfināla

Latvijas hokeja izlase joprojām ir vienas uzvaras attālumā no ceturtdaļfināla, pēc zaudējuma svētdien Rīgā pasaules čempionāta spēlē Somijai preses konferencē teica valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Jau ziņots, ka svētdien Latvijas hokeja izlase ar 2:3 (1:1, 0:1, 1:0, 0:1) pagarinājuma pēdējās sekundēs zaudēja Somijai.

Abus vārtus Latvijai guva Mārtiņš Dzierkals, kurš tika atzīts par komandas labāko spēlētāju.

Vaicāts par pēdējo spēli ar Vāciju, kas notiks 1.jūnijā skatītāju priekšā, Hārtlijs atbildēja, ka komanda spēlēs uz uzvaru.

"Būs spiediens, taču mūsu spēlētāji ir lepni pārstāvēt valsti, un līdzjutēji atbalstīs komandu. Man patīk pozitīvi izaicinājumi. Pirms šodienas mača teicu puišiem, lai spēlē ar prieku, bet pirmdien būs izšķirošā diena. Un mēs joprojām esam vienas uzvaras attālumā no ceturtdaļfināla," teica Hārtlijs.

Par spēli ar somiem viņš skaidroja, ka plāns bija nedot somiem kontrolēt ripu.

"Mēs mēģinājām uzspiest viņiem savu spēli. Domāju, ka tā bija mūsu labākā spēle šeit, pat labāka nekā pret Kanādu. Jānis Kalniņš vārtos labi nospēlēja, un turpinājām cīnīties līdz pat beigām," par svētdienas spēli teica Kanādas speciālists.

Komanda pirms mača veikusi pamatīgu pretinieku izpēti, un konstatēts, ka cīņā ar ļoti kvalitatīvo aizsargu līniju panākumus varētu nest metieni pa vārtiem, ko Latvija izdarīja vairāk nekā somi.

"Mēģinājām mest pa vārtiem, un tas deva rezultātus. Somi pirms šodienas meta pa vārtiem ļoti daudz, un šodien esmu lepns ar mūsu spēlētājiem," apmierinājumu ar laukumā parādīto izteica Hārtlijs.

Dzierkals piekrita, ka tas komandai bija ļoti svarīgs punkts, turklāt ir vēl viena spēle rezervē, kas Latvijai būs ārkārtīgi svarīga.

"Noteikti mēģinām iegūt punktus katrā spēlē. Mums pretī pēdējā mačā būs Vācija, un pēdējā laikā tās ir grūtas spēles," teica uzbrucējs, cerot, ka tā beigsies Latvijai labvēlīgi.

"Žēl, ka neuzvarējām. Pēdējos gados Latvijai ir grūtības uzvarēt pagarinājumā un "bullīšos". Tomēr Somija bija favorīts, punkts ir iegūts, un lielā spēle ir priekšā," viņš teica.

Uzbrucējs Rodrigo Ābols otrā perioda iznākumu, kad Latvijai bija pārsvars, taču periods tika zaudēts, skaidroja ar pāris reizēm, kad komanda nav varējusi nomainīties, taču Latvijas izlase izdarījusi daudz labu metienu. Viņš uzsvēra, ka otrais periods bija kā cīņa ar Itāliju, kad pretinieki piecu cilvēku sastāvā aizsargājās savā zonā un skrēja pretuzbrukumos.

"Mums ir ierasts, ka viss izšķiras pēdējā spēlē. Būs lieliski redzēt vismaz kādus cilvēkus tribīnēs. No šīs spēles mēs varam ņemt līdzi pārliecību, ka varam spēlēt ar visām komandām. Ja tā spēlēsim, tad viss būs kārtībā," pārliecināts bija Zviedrijā sezonu aizvadījušais hokejists.

Latvijas valstsvienība čempionātu iesāka ar negaidītu uzvaru pār Kanādu (0:2), pēc tam "bullīšos" ar 2:3 zaudēja Kazahstānai, trešajā spēlē ar 3:0 uzvarēja Itāliju, ceturtdien ar 2:4 piekāpās ASV hokejistiem, bet dienu vēlāk pēcspēles metienos ar 3:4 - Norvēģijai.

B apakšgrupā, kurā spēlē Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, mači notiek "Arēnā Rīga", bet A apakšgrupas izlases Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komanda, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija un Lielbritānija savus dueļus aizvada Olimpiskā sporta centra futbola laukumā ierīkotajā ledus laukumā.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks līdz 6.jūnijam.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi