Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Hokeja izlases treneri pēc pārbaudes spēlēm kļuvuši skarbāki

Treneris Oļegs Znaroks ir mainījies. Kopš 2006.gada vasaras, kad Latvijas hokeja izlases vadības grožus pārņēma pašreizējais treneru tandēms - Znaroks ar palīgu Hariju Vītoliņu, spēlētāju virzienā atklātas kritikas bultas tikpat kā nekad nebija lidojušas. Toties valstsvienības neizteiksmīgais sniegums 2009.gada pārbaudes spēļu ciklā pamudinājis trenerus vairākiem spēlētājiem izteikt brīdinājumu, ka ar šādu spēli uz pasaules čempionātu viņi var arī netikt.

"Nevienam aizsargam vieta sastāvā vēl nav garantēta," pēc sestdienas 5:2 uzvaras pār Franciju apgalvoja Znaroks. Saprotams, ka ārpus konkurences ir NHL klubā Floridas Panthers sezonu beigušais Kārlis Skrastiņš. Izlases vadītājiem viņš apstiprinājis, ka piedalīsies pasaules čempionātā Šveicē. Skrastiņa ierašanās Rīgā paredzēta 19.aprīlī (Mārtiņš Karsums būs vēl agrāk un spēlēšot ar slovākiem). Īsti negribas arī ticēt, ka Znaroks ir gatavs atteikties no vairākām stabilām izlases vērtībām. Piemēram, Georgija Pujaca, Rodrigo Laviņa vai Oļega Sorokina. Kaut arī pārbaudes spēlēs pieredzējušie aizsargi izskatījās smagnēji un nebija ne par mata tiesu labāki par izlases jaunpienācējiem. Znaroks jau izteicies, ka aizsargu izvēle būs viens no smagākajiem jautājumiem pirms izbraukšanas uz Berni.

Pirms otrās spēles ar Franciju uz nopietnu sarunu pie treneriem ieradās pēdējos gadus nemainīgā sastāvā spēlējošā uzbrucēju maiņa Miķelis Rēdlihs, Armands Bērziņš un Lauris Dārziņš. Spēlētājus brīdināja, ka viņu pozīcijas izlasē nebūt nav nesatricināmas un, tā turpinot, viņi var palikt arī mājās. Treneru teiktajā bija ieklausījies jaunākais brālis Rēdlihs. Otrajā mačā ar Franciju viņš atkal bija ātrs un par aktivitāti tika atalgots ar izcili precīzu metienu vārtu augšējā stūrī. Uz maiņu pie Aigara Ciprusa un Gunta Džeriņa pārbīdītais Lauris Dārziņš otro elpu tā arī neieguva. Maiņu sajaukšana gan neietilpa treneru sākotnējos plānos, tāpēc būs interesanti pavērot viņu turpmāko rīcību.

Vārtsargu jautājumā palicis viens nezināmais, proti, kurš būs pirmais numurs - Edgars Masaļskis vai Sergejs Naumovs? "Plānojam katram vēl dot iespēju sevi apliecināt spēlē," skaidro vārtsargu treneris Mihails Vasiļonoks.

Ceturtdien un piektdien Arēna Rīga pēdējās pārbaudes spēles ar Slovākiju.

***

LATVIJA 5

FANCIJA 2

0:1, 3:0, 2:1

Vārti: 12:57 Amārs (Baše, Treljē, vair.) 0:1, 29:37 Vasiļjevs (Ņiživijs, K.Rēdlihs) 1:1, 35:35 M.Rēdlihs (Bērziņš, Jerofejevs) 2:1, 39:38 Cipulis (Dārziņš, Pujacs, vair.) 3:1, 43:02 Ņiživijs (Vasiļjevs, Cipruss) 4:1, 57:45 Rusels (Derosjē, Monjē, vair.) 4:2, 58:52 Ņiživijs (Cipruss, Vasiļjevs, tukšos vārtos) - 5:2.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi