Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Hokejisti nesagādā dzimšanas dienas dāvanu Nolanam, otrreiz piekāpjas čehiem

Otro zaudējumu divu dienu laikā Eiropas hokeja izaicinājuma turnīrā (EHC) pret Čehijas izlasi cietuši Teda Nolana vadītie Latvijas hokejisti, kuri sestdien savā laukumā piekāpās ar 1:3. Vienīgos vārtus mājiniekiem guva Mārtiņš Cipulis. Līdz ar to Latvijas izlasei neizdevās sagādāt dzimšanas dienas dāvanu savam trenerim Tedam Nolanam, kurš šodien svin 54.dzimšanas dienu.

Pēc piektdienas spēles (3:4 bullīšos) Latvijas izlases sastāvā bija vairākas nozīmīgas izmaiņas – Edgaru Masaļski vārtos nomainījis Māris Jučers, sastāvā iekļauts Jānis Sprukts, Kaspars Saulietis, Rodrigo Laviņš, Mārtiņš Jakovļevs, bet kā 13.uzbrucējs pieteikts Koba Jass. Spēlei netika pieteikts uzbrucējs Gunārs Skvorcovs, kā arī aizsargi Jānis Andersons un Mārtiņš Porejs.

Lukass Kašpars jau uzreiz pēc pirmā iemetiena pārbaudīja Māra Jučera modrību – mūsu vārtsargs vietā! Spēles sākums aizritēja ļoti augstā tempā, ripa pārsvarā gan uzturējās Latvijas aizsardzības zonā. Kādā no pretuzbrukumiem laba iespēja atklāt rezultātu bija Miķelim Rēdliham, taču šajā duelī pārāks bija čehu vārtsargs. Dažas minūtes vēlāk ļoti bīstams uzbrukums padevās čehiem, Ņemeca mestā ripa lidoja gar pašu vārtu stabu. Perioda vidū uzbrukumam labi pieslēdzās Jakovļevs, tomēr vārtsargu Tomašu Poperli pārspēt neizdevās. Trešdaļas otrajā pusē spēles raksturs kardināli nemainījās – čehi biežāk uzturējās mūsu zonā, bet Latvija atbildēja ar krietni  bīstamākiem pretuzbrukumiem. Vienā no tiem ar asu metienu no šaura leņķa Mārtiņš Cipulis atklāja rezultātu. Atlikušajā pusotrā minūtē rezultāts vairs nemainījās – 1:0.

Čehi aktīvi uzsāka 2.periodu, cenšoties panākt ātru izlīdzinājumu. Pirmo noraidījumu spēlē drīz vien saņēma čehi, Latvijai pirmais vairākums. Tajā izveidojām vairākus labus vārtu gūšanas momentus, tiesa, rezultāts uz tablo nemainījās. Turpinājās čehu ofensīva un vienā no uzbrukumiem Jakubs Petružaleks izgājienā izrēķinājās ar Jučeru – 1:1. Pēc dažām minūtēm Jakovļevs rupji kļūdījās aizsardzībā, bet Pavels Kašpariks no vārtu priekšas ar metienu zem Jučera jau vadībā izvirzīja viesus. Čehi turpināja bīstami apdraudēt Jučera vārtus – jau nākamajā uzbrukumā Novotnijs varēja pārsvaru palielināt. Īsā brīdī abas komandas saņēma divus abpusējos noraidījumus par rupjību – mūsējiem mazliet atpūsties devās Koba Jass un Kaspars Saulietis, bet viesiem – Mihals Birners un Lukašs Kašpars. Aptuveni sešas minūtes pirms perioda beigām Gints Meija vienatnē ielauzās pretinieku zonā, bet meta tieši virsū Poperlem. Pēdējās sekundēs Meijam vēlreiz iespēja panākt neizšķirtu, tomēr nekā. Metienu attiecība otrajā periodā – 9:13 Čehijas labā.

Jau 1.minūtē Jučeram nācās veikt savdabīgu glābšanas akciju, izslidojot tālu uz priekšu un cenšoties atņemt ripu Petružalekam. Ripu izdevās aizķert, bet Petružaleka metienu vārtos bloķēja Miķelis Rēdlihs. Perioda 6.minūtē pirmais mazākums mačā Latvijai – viesiem bija nepieciešamas 23 sekundes, lai Lukašs Kašpars vairākumā panāktu 3:1. Turpinājumā gana daudz iespēju bija abām komandām, bet sešas minūtes pirms pamatlaika beigām skaitliskā sastāva pārkāpums čehiem. Diemžēl vairākums Latvijai neizdevās, bet pēc brīža nācās palikt mazākumā. Pusotru minūti pirms mača beigām Jučers vārtus atstāja, lai seši laukuma spēlētāji vēl censtos ko glābt. Rezultāts gan vairs nemainījās un nācās atzīt Čehijas pārākumu ar 1:3.

Nākamās pārbaudes spēles Latvijai 11. un 13.aprīlī, kad izbraukumā jātiekas ar Dānijas izlasi.

EHC spēle, Rīga, Arēna Rīga. 2012.gada 7.aprīlis.
Latvija – Čehija 1:3 (1:0;0:2;0:1)

Vārti: 18:36 Cipulis (K.Rēdlihs, Galviņš) 1:0; 26:51 Petružaleks (Kudelka) 1:1; 29:08 Kašpariks (Vampola) 1:2; 45:40 Kašpars (Petružaleks, Novotnijs, vair.) 1:3;

Vārtsargi: Māris Jučers – Tomašs Poperle

Metieni: 20 (7/9/4) : 25 (3/13/9)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi