Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Hosa, Luseniuss savu izlašu kandidātos;Krievija nosauc sastāvu spēlēm ar Latviju

Pirms dalības pasaules čempionātā Slovākijas izlases kandidātu sastāvā iekļauts Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas Dinamo uzbrucējs Marsels Hosa, bet uz Somijas izlasi izsaukts vēl viens Latvijas vienības uzbrucējs Niklass Luseniuss. Tikmēr ar sastāvu EHC spēlēm klajā nākusi Krievijas izlase, kura gaidāmo maču laikā divreiz Rīgā tiksies arī ar Latvijas izlasi.

Hosa - viens no astoņiem KHL hokejistiem Slovākijas kandidātos

Slovākijas izlase pirmās spēles pirms pasaules čempionāta aizvadīs 6. un 7.aprīlī, kad Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros savā laukumā uzņems Dāniju.

Vēlāk Slovākijas izlasi EHC turnīrā gaida pa diviem mačiem ar Krieviju (13. un 14.aprīlī Jaroslavļā) un Čehiju (18.aprīlī Prāgā un 20.aprīlī Bratislavā). Savukārt pirms došanās uz pasaules čempionātu slovāki savās mājās rīkos pārbaudes turnīru ar Norvēģijas un Vācijas izlašu līdzdalību.

30 gadus vecais Hosa, kurš šīs sezonas gaitā Dinamo vienībai, kuru bija pārstāvējis arī iepriekš, pievienojās no Maskavas Spartak komandas, regulārajā čempionātā Latvijas kluba labā 19 spēlēs guva astoņus vārtus, kā arī veica sešas rezultatīvas piespēles, savukārt septiņās Gagarina kausa cīņās viņa kontā trīs vārti un viena piespēle.

Jāizceļ, ka Slovākijas izlases kandidātu sastāvā iekļauti arī divi bijušie Rīgas Dinamo spēlētāji - uzbrucējs Jurajs Mikušs un Tomašs Surovijs. Slovākijas izlases rindās iekļauti astoņi spēlētāji no KHL.

Luseniusam iespēja debitēt Somijas izlasē PČ 

Savukārt Somijas izlase publicējusi to kandidātu sastāvu, kas tās rindās 4. un 6.aprīlī EHC spēlēs izbraukumā tiksies ar Šveici. Izlases sastāvā iekļauti pieci spēlētāji no KHL, to skaitā Luseniuss.

53 regulārā čempionāta spēlēs 22 gadus vecais Luseniuss vārtus tā arī neguva, toties veica 15 rezultatīvas piespēles, savukārt septiņos izslēgšanas turnīra mačos viņa kontā vieni vārti un divas piespēles.

Somijas izlasei pārējās EHC spēlēs paredzēti dueļi savā laukumā ar Norvēģiju (12. un 13.aprīlī), kā arī Baltkrieviju (20. un 21.aprīlī).

Somija un Slovākija pasaules čempionātā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, ASV, Šveici, Baltkrieviju, Franciju un Kazahstānu. Šīs komandas savas spēles aizvadīs Helsinkos.

Krievi nosauc sastāvu EHC spēlēm

Krievijas izlases sastāvā iekļauti 34 spēlētāji, no kuriem visi pārstāv KHL klubus, kas jau izstājušies no Gagarina kausa izcīņas. Vislielākā pārstāvniecība ir latvieša Laura Dārziņa pārstāvētajai divkārtējai KHL čempionvienībai Kazaņas Ak Bars - astoņi hokejisti. Sastāvā iekļauts arī latviešu vārtsarga Edgara Masaļska konkurents uz vietu Hantimansijskas Jugra komandas vārtos Mihails Birjukovs.

EHC maču ietvaros Krievijas izlase izbraukumā tiksies ar Vāciju (7. un 8.aprīlī), uzņems Slovākiju, bet ar Latviju Arēnā Rīga spēkosies 20 un 21.aprīlī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauni kopvērtējuma uzvarētāji Stirnu buka 11. sezonā

Populārā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” 11. sezonas gala iznākums bija ļoti interesants, jo kopvērtējumā gandrīz visās galvenajās distancēs - GARMIN Lūsis”, “VENDEN Stirnu buks” un “KARTE...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi