Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Izturēja somu spiedienu

Pašaizliedzīga cīņa aizsardzībā, vārtsarga Edgara Masaļska stabila spēle un skaitliskā vairākuma izmantošana Latvijas hokeja izlasei ļāva cienīgi aizvadīt pirmo pārbaudes maču ar Somiju (1:2 soda metienu sērijā). Nākamā pārbaudes spēle 14.aprīlī Arēna Rīga ar Dāniju.

Latvijas izlases kandidātiem, kuri bija izturējuši pirmās nedēļas sagatavošanās ciklu ar diviem treniņiem dienā, spēlē pret Somiju jau no pirmās minūtes nācās izturēt asu spēli, grūdienus pie apmalēm un pasaules čempionāta cienīgus ātrumus. Pirmā pārbaude kalpoja kā ģenerālmēģinājums pret tāda stila komandām kā Kanāda un ASV tikai zemākas klases spēlētāju izpildījumā. Pietiktu gados jaunajiem somiem izsvērtas rīcības vārtu priekšā, pēc pirmajām desmit minūtēm varēja būt vismaz 0:2. Galveno lomu bezvārtu neizšķirta noturēšanā spēlēja vārtsargs Edgars Masaļskis. Somijas izlase vienmēr izcēlusies ar raženiem stāviem, taču šoreiz Ilves uzbrucējs Marko Antila izskatījās kā no basketbola kataloga izkāpis. 2,01 metrs un 102 kilogrami lieti noderētu arī Ramūnam Butautam. Vienā virzienā gaļas mašīna gan negriezās. Izlases kapteinis Rodrigo Laviņš izauca ovācijas, savā deviņdesmito gadu stilā laukuma centrā sagaidīdams pretspēlētāju.

Pārāk asa spēle bija par iemeslu spundes izsišanai otrās trešdaļas beigās. Iespējams, Somijā grūdiens no mugurpuses pret Armandu Bērziņu paliktu bez ievērības, taču Latvijas tiesnesis Gints Zviedrītis izšķīrās par viesu atstāšanu trijatā. Lauris Dārziņš divu spēlētāju pārsvara realizēšanai izmantoja spēcīgu un precīzu metienu (1:0). Spēlējot skaitliskajā vairākumā, Latvijas hokejisti pārsvaru varēja palielināt. Līdz ripas izspēlei zonā mājinieki tika, tomēr ar vienu treniņu acīmredzami bija izrādījies par maz, lai atsvaidzinātu vairākuma izspēles kombinācijas. Pēdējā trešdaļā vairāk spēka bija somiem, kuri spiedās uz Latvijas vārtiem. Visai likumsakarīgi, ka Tuomass Kīskinens panāca izlīdzinājumu. Iepriecināja Sergeja Pečuras maiņa, kura izpildīja ceturtā piecnieka uzdevumu, sarūpējot komandai divus skaitliskos vairākumus. Visilgāk aizsardzības zonā tika presēta Viktora Bļinova maiņa, kura arī ielaida vienīgo ripu. Pēcspēles metienu pilno lozi izvilka somi.

Pagājušajā pavasarī Espo pārbaudes spēlēs Latvija zaudēja Somijai ar 3:7, bet vēl pirms gada Rīgā uzvarēja ar 3:1.

***

Hokejs

Pārbaudes spēle

Latvija — Somija 1:2 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1)

Vārti: Dārziņš (M.Rēdlihs, Laviņš, vair.) 1:0, Kīskinens (Petrels, Hēmelainens) 1:1, 60:00 Koivisto 1:2.

Latvija: Masaļskis; Laviņš — Galviņš, M.Rēdlihs — Bērziņš — Dārziņš, Reķis — Jerofejevs, Cipulis — Sprukts — G.Džeriņš, J.Rēdlihs — Tribuncovs, A.Širokovs — Bļinovs — Štāls, Andersons — Saviels, Macijevskis — Pečura — A.Džeriņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi