Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jaks: Mums ir savas ķibeles vairākumā, bet darbojamies

Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā vēl ir zināmas problēmas ar vairākumu izmantošanu, taču tiek strādāts, lai uzlabotu situāciju, sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas izlases aizsargs Jānis Jaks.

Latvijas izlase šorīt daļu treniņa pavadīja uzlabojot vairākuma izspēles, un Jaks izcēla, ka pēc trīs aizvadītiem mačiem Latvijas izlasei vēl neizdodas saspēlēties vairākumā tik labi, cik vajadzētu, taču pie tā nemitīgi tiek piestrādāts.

"Ir mums savas ķibeles vairākumā, bet darbojamies," stāstīja aizsargs. "Paliekam pēc treniņa, vēl neesam atraduši savu vilni, bet tas viss iet uz priekšu procesā."

Tāpat jau ierasts, ka bieži vien, spēlējot vairākumā, uz vārtu priekšu dodas Nikolajs Jelisejevs. "Uzskatu, ka viņš [Jelisejevs] vārtu priekšā ļoti labi spēlē un darbojas. Viņš arī olimpiādē iemeta no vārtu priekšas un arī Šveicē pārbaudes spēlē, tāpēc domāju, ka viņš māk spēlēt vārtu priekšā. Mēs pārējie metam un mēģinām atrast kādas izspēles," atklāja aizsargs.

Šovakar plkst.20.20 Latvijas hokejisti stāsies pretī Čehijas valstsvienībai, un Jaks norādīja, ka šī mača rezultātu izšķirs spēle nevienādos sastāvos.

"Vairākums šodien daudz izšķirs. Pieci pret pieci būs diezgan grūta spēle, un vairākums vai mazākums būs tas, kas izšķirs spēles rezultātu," skaidroja aizsargs. "Kā jau redzējām, mums katrā spēlē ir diezgan daudz vairākumu un mazākumu. Domāju, ja izmantosim vairākumus un izturēsim mazākumus, tad būs labi."

Jaks atklāja, ka treneru korpuss jau vakar un šorīt informēja spēlētājus par to, kā pretinieki spēlē nevienādos sastāvos, kā arī kādi taktiskie paņēmieni tiks likti pretī čehiem.

Aizsargs, runājot par Čehijas hokejistiem, teica, ka piedzīvotais zaudējums pret Austriju pēcspēles metienos, liks viņiem sagatavoties mačam pret Latviju nopietnāk.

"Pēdējā spēle viņiem nedaudz piekliboja, tāpēc šodien viņi iznāks uz laukuma ļoti, ļoti gatavi, lai nepieļautu tādas kļūdas, kā tika pieļautas pēdējā spēlē, kad atslāba. Mums ir jābūt gataviem uz visiem 100 procentiem, ka viņi skries un sitīsies," piebilda Jaks.

Piektdien Latvija cīnīsies ar Austriju, svētdien latvieši pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs otrdien ar maču pret Zviedriju.

B apakšgrupā līdere ar 11 punktiem četrās spēlēs ir Zviedrijai, kurai ar desmit punktiem četros mačos seko Somija. Pa pieciem punktiem trīs un četrās cīņās ir ASV un Norvēģijai. Četrus punktus trīs dueļos guvusi Čehija, pa trīs punktiem trīs un četrās cīņās ir Latvijai un Austrijai, kamēr Lielbritānija trīs mačos tikusi pie punkta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi