Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Janvāris Hosas zīmē

Izvilkta pilnā loze KHL tirgū, noņemta izkārtne par divu ripu komandu un nostabilizēšanās Rietumu konferences izslēgšanas zonā - trīs pozitīvās iezīmes Rīgas Dinamo kontekstā jaunā gada pirmajā mēnesī.

Pēdējam jaunpienācējam Marcelam Hosam ar desmit spēlēm pietika, lai ar sešiem gūtajiem vārtiem sasniegtu Maskavas Spartak četru mēnešu jeb 37 spēļu bilanci. Hosam otro reizi iepeldot Rīgas līcī, viedokļi par viņa lietderību Dinamodalījās. Vieni uzskatīja, ka tas ir vēl viens tukšais šāviens leģionāru medību laukā, jo divos iepriekšējos klubos KazaņasAk Bars un Spartak uz viņu liktās cerības Hosa nebija attaisnojis. Otri atgādināja Hosas snaipera talantu, kuram bija lemts augstāko lidojumu sasniegt Dinamo rindās. Pagaidām ar acīmredzamu pārsvaru taisnība izrādījusies Hosas piekritējiem.

Tikai trešajā piegājienā trenerim Pekam Rautakallio izdevās Hosam piemeklēt īstos partnerus. Vispirms tika izmēģināti leģionāri Džemijs Landmarks un Frēdriks Varjs, kuriem janvāris bija melnais mēnesis. Pēc tam Niklass Luseniuss ar Mārtiņu Cipuli, un tikai sestajā Hosas spēlē Astanā ar Baris mača vidū Rautakallio Marcelam par partneri piespēlēja Ģirtu Ankipānu. Hokeja aprindās jau no Hosas atgriešanās pirmās dienas runāja par nepieciešamību atjaunot saikni Hosa - Ankipāns vai arī Hosa - Ņiživijs. No Rautakallio lēmuma ieguvējs bija ne tikai Hosa, bet arī Ankipāns, kuram pirms tam labākajā gadījumā bija atvēlēta vieta ceturtajā maiņā. Ankipāns sezonas 18 spēlēs nebija guvis nevienu rezultativitātes punktu, bet, esot vienā maiņā ar Hosu, pēdējās piecās spēlēs ir sapelnījis 6 (3+3) punktus. Itin labi šajā maiņā iederas arī soms Niklass Luseniuss, lai gan viena statistikas aile viņam joprojām ir nulles vērtībā. 45 spēlēs Luseniuss tā arī vēl nav pratis atslēgt pretinieku vārtus! Janvārī sauso sēriju ar realizētu «bullīti» beidzot pārtrauca Mārtiņš Cipulis, tomēr turpinājums tā arī nav sekojis, un Mārtiņam jau jācīnās par vietu sastāvā.

Pirmajā maiņā klusuma periods ir iestājies Miķelim Rēdliham, kurš jau deviņas spēles ir bez rezultativitātes punktiem. Novembra beigās M. Rēdlihs bija otrs rezultatīvākais KHL, bet tagad noslīdējis uz 11. pozīciju. Uzbrukumā janvārī trenera uzticību izpelnījās Māris Bičevskis. Labi sevi pieteicis gada nogalē Špenglera kausa izcīņā Šveicē, Bičevskis divas spēles pavadīja uz Dinamo rezervistu soliņa, taču nu jau astoņas spēles pēc kārtas raujas ceturtajā maiņā.

Aizsardzībā jūtama vēl izteiktāka polarizācija. Trīs aizsargi Guntis Galviņš, Sandis Ozoliņš un Krišjānis Rēdlihs turpināja krāt punktus, pārējie vairāk domāja par savu vārtu drošību. Interesanti, ka rezultatīvāko spēlētāju sarakstā aiz pirmās maiņas (M. Rēdlihs - Sprukts - Karsums) seko visi trīs minētie aizsargi.

Vārtsargs Kriss Holts ar divām «sausajām» spēlēm izpelnījās KHL nedēļas labākā vārtsarga godu. Šajā rādītājā Holts līgā ir labāko pulkā. Šosezon piecas «sausās» spēles ir Holtam, Kari Ramo (Avangard), Mihailam Birjukovam (Jugra) un Vasilijam Košečkinam (Severstaļ). Holts izpelnījās arī tiesības KHL Zvaigžņu spēlē aizstāt savainoto Vitāliju Kovaļu (Torpedo), taču pēc saviļņojošās nedēļas nogales viņa sniegums pasliktinājies. Holtu pēdējā spēlē pret MaskavasDinamo nomainīja Māris Jučers.

Regulārajā čempionātā rīdziniekiem vēl jāaizvada deviņas spēles. Ar sezonas pirmā uzdevuma izpildi - iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā jeb Rietumu konferences astoņu labāko skaitā - it kā nevajadzētu būt sarežģījumiem. Februārī paredzama cīņa ar Juliusa Šuplera vadīto Maskavas CSKA par septīto pozīciju, lai izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā nebūtu jāspēlē ar līgas grandu pēc atalgojuma un punktiem tabulā Sanktpēterburgas SKA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi