Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Kazahstānas hokeja izlasi pametis kanādiešu aizsargs Dalmens

Kazahstānas hokeja izlasi, kas būs viena no Latvijas valstsvienības pretiniecēm pasaules čempionātā Maskavā, pametis kanādiešu aizsargs Kevins Dalmens, kurš negaidīti devies uz dzimteni.

Kazahstānas mediji vēsta, ka šobrīd nav zināms, vai Dalmens atgriezīsies un palīdzēs izlasei čempionātā.

Pašlaik 35 gadus vecais Dalmens sešas sezonas ir aizvadījis Astanas "Baris" komandā Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), kā arī divus gadus viņš nospēlēja Sanktpēterburgas SKA vienībā.

Dalmens 2013.gadā saņēma Kazahstānas pilsonību un šīs valsts izlasi ir pārstāvējis trīs starptautiskos turnīros - 2014.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Rīgā, kā arī 2014. un 2015.gada pasaules čempionātos, attiecīgi augstākajā un pirmajā divīzijā.

Jau ziņots, ka Kazahstānas izlasē gaidāmajā pasaules čempionātā debitēs trīs citi "Baris" leģionāri, jo arī kanādieši Naidžels Douss un Dastins Boids, kā arī amerikānis Brendons Bočenskis ir ieguvuši šīs valsts pilsonību.

Andreja Nazarova trenētā Kazahstānas izlase piektdien aizvadīja pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Ustjkamenogorskas "Torpedo" komandu, izcīnot uzvaru ar 4:3 (2:1, 1:1, 1:1).

Valstsvienības labā vārtus guva Douss, Boids, Jevgeņijs Rimarevs un Ņikita Ivanovs, bet vārtus sargāja Vitālijs Koļesņiks, kurš četras pēdējās sezonas spēlējis Jaroslavļas "Lokomotiv" komandā.

Izlase un "Torpedo" sestdien tiksies atkārtoti, bet līdz pasaules čempionātam Kazahstānas valstsvienība pārbaudes mačos mērosies spēkiem arī ar Ungāriju, Krieviju un Franciju.

Latvijas un Kazahstānas izlases pasaules čempionātā savā starpā tiksies 14.maijā, un abām komandām tā būs priekšpēdējā spēle apakšgrupu turnīrā.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi