Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

KHL oficiāli atceļ atlikušās regulārā čempionāta spēles; Dinamo sezona beigusies

Kontinentālā hokeja līga (KHL) sestdien oficiāli atcēla visus atlikušos regulārā čempionāta mačus, līdz ar to Latvijas vienība Rīgas Dinamo jau astoto gadu pēc kārtas nespēja kvalificēties play off jeb Gagarina kausa izcīņai.

Kā zināms, 12.janvārī KHL paziņoja, ka pieaugošās saslimstības ar Covid-19 dēļ no 15.janvāra tiek apturētas visas spēles regulārajā čempionātā, bet janvāra beigās KHL paziņoja, ka, ņemot vērā klubu intereses, nolemts neaizvadīt mačus olimpisko spēļu laikā.

Rīgas "Dinamo" KHL nebija aizvadījusi nevienu spēli kopš 5.janvāra un turnīra tabulā ar izcīnītiem 37 punktiem 45 spēlēs atradās pēdējā - 12.vietā Rietumu konferencē.

KHL lēmumu par spēļu atcelšanu pamato ar daudzu spēlētāju aizņemtību Pekinas olimpiskajās spēlēs (pēc KHL aplēsām 40% no visiem hokeja turnīra dalībniekiem), kā arī ar pandēmijas turpināšanos.

"Iemesli tam  ir vairāki. Tai skaitā pandēmija, jo pastāv spēlētāju inficēšanās [ar Covid-19] risks atlikušajās čempionāta spēlēs, būs pārlidojumi uz dažādām pilsētām," par regulārā čempionāta pārtraukšanu teikts KHL mājaslapā. "Tādēļ līga galveno uzmanību pievērš Gagarina kausa izcīņai optimālā izspēles kārtībā, kad katrā etapā spēles notiks ik pēc dienas, bet ne vairāk kā četri mači (pa diviem katrā konferencē)."

"Līdz izslēgšanas spēļu sērijām komandu spēlētāji varēs ievērot karantīnu, bet diena starp spēlēm ļaus nepieciešamības gadījumā operatīvi mainīt spēlētājus," norādīts KHL paziņojumā.

"Līga izskatīja vairākus variantus kā noteikt maču rezultātus un "play off" dalībniekus. Svarīgi bija atrast godīgu formulu un garantēt visiem klubiem vienādus nosacījumus, tostarp pie dažāda aizvadīto maču skaita," teikts KHL paziņojumā. "Beigās esam izvēlējušies pašu objektīvāko variantu -  ["play off" iekļūst] 16 komandas pēc procentuāli iegūto punktu skaita aizvadītajos mačos. Šī ir labi zināma un sevi rekomendējusi prakse rezultātu fiksēšanā."

Gagarina kausa izcīņa sāksies 1.martā.

Pagājušajā sezonā trofeju izcīnīja bijušā Latvijas izlases trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas ''Avangard'', kas finālā pārspēja Maskavas CSKA.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi