Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

KHL spēlētāju arodbiedrības vadītājs hokejistiem pagaidām nerekomendē parakstīt jaunus līgumus

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlētāju arodbiedrības vadītājs Andrejs Kovaļenko līgas spēlētājiem pagaidām nerekomendē parakstīt jaunus līgumus, kamēr arodbiedrība nav noslēgusi jaunu kolektīvo līgumu ar līgu un tās klubiem.

Laikrakstam "Komersant" Kovaļenko pastāstījis, ka bez jauna kolektīvā līguma nākošās sezonas starts varētu aizkavēties, kas savukārt draud ar to, ka vadošie līgas hokejisti sezonu izlaiž, vai izvēlas doties uz citiem Eiropas un Ziemeļamerikas klubiem.

KHL spēlētāju arodbiedrības vadītājs paziņojis, ka pagaidām sarunās par jauno kolektīvo līgumu iesaistītajām pusēm ir nesaskaņas daudzos punktos, jo KHL vēlas saglabāt pērn ieviestos antikrīzes sistēmu, kas strikti reglamentē hokejistu algas, kamēr arodbiedrība tam nepiekrīt.

"Mēs nepiekrītam vairākiem punktiem, un, ja līgums paliks līdzšinējā izskatā, vairums vadošo hokejistu gatavi izlaist sezonu, pārcelties uz citām Eiropas līgām vai Nacionālo hokeja līgu (NHL)," paziņoja Kovaļenko.

Viņš uzsver, ka jau pērn arodbiedrība piekritusi vienreizējai hokejistu algu samazināšanai un citiem antikrīzes mēriem, kas ļāva klubiem samazināt savus izdevumus. Pērn runāts, ka turpmāk tas vairs nenotiks, taču jaunajā līguma projektā, par pārsteigumu arodbiedrībai, uzradušies papildus punkti, kas klubiem ļautu pelnīt uz hokejistu algām.

Kovaļenko cer, ka domstarpības tiks atrisinātas pēc viņa tikšanās ar KHL prezidentu Aleksandru Medvedevu, kas notiks 20. aprīlī, bet līdz tam laikam nerekomendē hokejistiem slēgt jaunus līgumus. Pēdējais laiks, lai noslēgtu jaunu kolektīvo līgumu ir maijs, jo pēc tam varētu sākties hokejistu migrācija uz citām līgām.

KHL spēlētāju arodbiedrību arī pārsteigušas vairāku līgas amatpersonu piedāvātās izmaiņas, pēc kurām izslēgšanas spēlēs hokejisti nesaņemtu algu. Arodbiedrība baidās, ka hokeja funkcionāri var iet vēl tālāk, un lielāko daļu izdevumu, kas saistās ar spēlēšanu Gagarina kausa izcīņā, uzvelt uz hokejistu pleciem.

"Hokeja klubu pārstāvju sanāksmē jau tika apspriests variants, kurā hokejisti izslēgšanas spēļu laikā paši maksās par hokeja formu, ledus īri, ēšanu un pārlidojumiem. Bez sekām šādus izdevumus var pavilkt tikai zvaigznes," norādīja Kovaļenko, kurš uzskata, ka KHL vadībā ir cilvēki, kas lobē klubu intereses.

Par tādiem viņš uzskata KHL disciplinārās komitejas vadītāju un darba devēju apvienības direktoru Vladimiru Sarajevu, kurš savulaik bija Omskas "Avangard" jurists, kā arī KHL sporta pasākumu organizācijas komitejas vadītājs Dmitrijs Kurbatovs, kurš pirms tam bijis Jaroslavļas "Lokomotiv" komercdirektors.

"Ir skaidrs, kuru intereses šie cilvēki lobē," sacīja Kovaļenko.

KHL klubu hokejistiem līdzšinējie līgumi ir spēkā līdz 30. aprīlim, taču tas neaizliedz slēgt jaunas vienošanās uz nākošo sezonu. No vadošajiem Rīgas "Dinamo" hokejistiem līgums uz 2010./2011. gada sezonu ir tikai Jānim Spruktam un Jēkabam Rēdliham, kā arī vairākiem jaunās paaudzes spēlētājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi