Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Kovaļčuks vienojas ar SKA; papildināties ar NHL hokejistiem turpina arī citi KHL klubi

Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta laikā Ņūdžersijas_ Devils _pazīstamais krievu uzbrucējs Iļja Kovaļčuks spēlēs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Sanktpēterburgas SKA, otrdien apstiprināja Sanktpēterburgas vienība.

SKA komanda kopš lokauta sākšanās pagājušajā nedēļas nogalē tika uzskatīta par reālāko uzbrucēja izvēli, tomēr nopietnu interesi par viņu izrādīja arī Maskavas Spartak vienība, kurā viņš spēlēja pirms pārcelšanās uz NHL.

Pirmo spēli SKA komandas rindās Kovaļčuks varētu aizvadīt svētdien, kad tā izbraukumā tiksies ar pašreizējo KHL čempionvienību Maskavas Dinamo, kuru vada Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Aizvadītajā sezonā Kovaļčuks kopā ar Devils komandu spēlēja NHL Stenlija kausa izcīņas finālsērijā, kurā tā ar 2-4 piekāpās Losandželosas Kings vienībai.

Pagājušajā sezonā Kovaļčuks piedalījās 77 NHL regulārā čempionāta spēlēs, kurās guva 37 vārtus un veica 46 rezultatīvas piespēles. Savukārt 23 Stenlija kausa mačos viņa rēķinā astoņi vārti un 11 piespēles.

Kopumā NHL karjeras laikā uzbrucējs piedalījies vairāk nekā 800 spēlēs, vidēji katrā no tām iekrājot mazliet vairāk par vienu rezultativitātes punktu.

2010.gada vasarā Devils ar Kovaļčuku vēlējās slēgt līgumu uz 17 gadiem par 102 miljoniem dolāru (54,5 miljoniem latu), bet to noraidīja NHL vadība, uztraucoties, ka Kovaļčuks, sasniedzot 40 gadu vecumu, vairs nespēlēs NHL un tad līgums būs fikcija.

Savukārt Filadelfijas Flyers čehu uzbrucējs Jakubs Vorāčeks spēlēs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Čehijas klubā Prāgas Lev, kur ģenerālmenedžera funkcijas pilda latviešu speciālists Normunds Sējējs.

Šajā vasarā 23 gadus vecais Vorāčeks ar Flyers komandu parakstīja līgumu uz četriem gadiem par 17 miljoniem ASV dolāru (9,09 miljoniem latu).

Pagājušajā sezonā Vorāčeks 78 NHL regulārā čempionāta spēlēs guva 18 vārtus un veica 31 rezultatīvu piespēli. Savukārt 11 Stenlija kausa izcīņas mačos čehu uzbrucējs izcēlās ar diviem precīziem metieniem un astoņām piespēlēm.

Paredzams, ka Vorāčeks pirmo spēli Lev komandas sastāvā aizvadīs ceturtdien pret Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto pagājušās sezonas KHL Gagarina kausa finālisti Omskas Avangard.

Kā ziņots, Lev komanda uz NHL lokauta laiku piesaistījusi arī Kalgari Flames čehu uzbrucēju Jirži Hudleru.

Iepriekšējās septiņas sezonas Hudlers aizvadīja Detroitas Red Wings sastāvā, bet jūlijā viņš noslēdza četru gadu līgumu ar Flames.

Pagājušajā sezonā 28 gadus vecais Hudlers 81 regulārā čempionāta spēlē guva 25 vārtus un veica 25 rezultatīvas piespēles. Savukārt piecos Stenlija kausa izcīņas mačos čehu uzbrucējs izcēlās ar diviem precīziem metieniem.

KHL jaunpienācēja Prāgas Lev ar 14 punktiem sešās spēlēs pašlaik ieņem pirmo vietu ne tikai Rietumu konferencē, bet arī visas līgas kopvērtējumā.

Papildināties turpina arī citas KHL komandas - tā, piemēram, Minskas Dinamo vienība panākusi vienošanos par līguma noslēgšanu ar Minesotas Wild vārtsargu Niklasu Bekstrēmu. Tā kā Minskas komandā par vārtsargu treneri strādā Bekstrēma pirmais treneris Āri Hilli, viņš vēlējies pievienoties tieši Baltkrievijas klubam.

Tikmēr KHL vadība paziņojusi, ka Čeļabinskas Traktor vienība savam sastāvam oficiāli piesaistījusi baltkrievu uzbrucēju Andreju Kosticinu. Ar 398 NHL mačos 222 punktus guvušo vecāko no brāļiem Kosticiniem līgums noslēgts līdz sezonas beigām.

Jaunais krievu talants Vladimirs Tarasenko, kurš ikdienā spēlē Sentluisas Blues komandā, esot lūdzis KHL klubu Sanktpēterburgas SKA savas tiesības uz viņu aizmainīt Novosibirskas Sibirj vienībā, kurā cīnās arī Latvijas aizsargs Artūrs Kulda.

Vienības papildinās arī neatkarīgi no KHL lokauta - vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Hantimansijskas Jugra komanda noslēgusi līgumu ar uzbrucēju Antonu Butu.

Savukārt Maskavas Spartak komanda panākusi vienošanos ar 41 gadu veco uzbrucēju Oļegu Petrovu, kurā sezonas sākumā nespēlēja ģimenes apstākļu dēļ.

Jau vēstīts, ka, noslēdzoties līdzšinējam kolektīvajam līgumam, aizvadītajā nedēļas nogalē sākās NHL lokauts. Līdz ar to slēgtas visu klubu treniņbāzes un tās netiks atvērtas līdz jauna kolektīvā līguma parakstīšanai. Tikpat ilgi visi spēlētāji ir brīvi no saistībām ar NHL klubiem.

Lielākās nesaskaņas abām pusēm ir par ienākumu sadali. Pašlaik klubiem hokejistu algās atļauts tērēt līdz 57% no sava budžeta, bet līgas vadība šos griestus vēlas samazināt līdz 46% atzīmei. Tikmēr līgas Spēlētāju asociācija (NHLPA) piedāvā šo robežu nākamajiem trijiem gadiem starp 52-54%.

Līdz ar to līgas darbība pārtraukta ceturto reizi kopš 1992.gada. Iepriekšējā NHL lokauta dēļ pilnībā tika atcelta 2004./2005.gada sezona.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi