Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Koziols atbalstīs 24 komandu spēlēšanu hokeja elitē

Par atklātību finanšu jautājumos, par attīstības komitejas izveidošanu, par hokeja elites grupas paplašināšanu un par 3x3 hokeja ieviešanu iestāsies Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) padomē pagājušajā nedēļā ievēlētais Viesturs Koziols.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis uzsver, ka ar Koziola iekļaušanos IIHF padomē Latvijas loma hokeja aprindās augstākajā līmenī palielināsies. "Tā ir mūsu lielā iespēja ietekmēt, kā hokejs vispār turpmāk attīstīsies. Man kā prezidentam un Viesturam Koziolam kā ģenerālsekretāram ir milzīgs gandarījums, ka šo mērķi esam sasnieguši." Pēc Kalvīša domām, vietas iegūšanai padomē svarīga loma bijusi sekmīgi aizvadītam pasaules čempionātam Rīgā.

Tikmēr Koziols jau atrotījis piedurknes. "Pirmā padomes sēde sagaidāma novembra sākumā Cīrihē. Man ir vīzija un aktuāli jautājumi, par kuriem runāšu. Manuprāt, nepieņemama ir situācija, kad tiek prezentētas finanses, bet mums kā federācijas biedriem nav iespējas iepazīties ar šo finanšu atskaiti. Es gribu ierosināt, ka tiek radīta IIHF attīstības komiteja. Šobrīd ir jaunatnes un junioru attīstības komiteja. Jāskatās uz jauniem tirgiem – man ir bijusi lieliska saruna ar Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) pārstāvjiem, piemēram, Dubaijā uzbūvēta jauna halle, kas tehniski ir aprīkota un piemērota arī hokejam. Kāpēc mēs nevarētu uztaisīt pasaules sērijas tūri Dubaijā? Manā ieskatā lieliska bija Baltkrievijas izvirzītā IIHF prezidenta kandidāta Sergeja Gončarova ideja – viņš ierosināja, lai augstākajā dīvīzijā būtu 24 komandas. Manis dedzīgi aizstāvēta ideja ir 3x3 hokejs, tas ir laika jautājums – tas būs. Tas būs dinamisks, interesants hokejs, tas būs jauns hokeja pavērsiens, kas dos iespēju augstā līmenī startēt, piemēram, Lietuvai, Polijai, Ungārijai, Rumānijai. To es noteikti vēlēšos attīstīt, jo tas ir nākotnes hokejs."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi