Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Kuldas un Daugaviņa pārstāvētajām vienībām zaudējumi NHL čempionāta spēlēs

Zaudējums kārtējās Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta cīņās sestdien piedzīvoja latviešu hokejistu Artūra Kuldas un Kaspara Daugaviņa pārstāvētās komandas, bet Latvijas spēlētāji laukumā nedevās.

Kuldas pārstāvētā Vinipegas vienība Jets savā laukumā ar rezultātu 1:3 (0:2, 1:0, 0:1) zaudēja Karolīnas Hurricanes komandai.

Kulda arī šoreiz nebija pieteikts mačam, bet Jets spēli aizvadīja ar sešiem aizsargiem.

Vienīgos vārtus mājiniekiem otrās trešdaļas otrajā minūtē guva soms Oli Jokinens, panākot 1:2.

Kā zināms, Kulda vienības rezervē varētu palikt uz ilgāku laiku. Pagājušās nedēļas sākumā aizsargs oficiāli parakstīja ar Jets vienvirziena līgumu līdz sezonas beigām, tomēr līdzšinējās spēlēs viņš vēl nav ticis pieteikts.

Pagājušā gada jūnija nogalē Jets piedāvāja Kuldam kvalifikācijas līgumu, līdz ar to latvietis 1.jūlijā nekļuva par ierobežotu brīvo aģentu, kā tas būtu noticis, ja Jets vienība ar šo piedāvājumu nebūtu izteikusi savu vēlmi latvieti paturēt. Tomēr Jets piedāvātā līguma nosacījumi Kuldu neapmierināja, un viņš jūlijā pievienojās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandai Novosibirskas Sibirj.

KHL regulārā čempionāta 50 mačos 24 gadus vecais aizsargs šosezon guva deviņus vārtus un veica sešas rezultatīvas piespēles, iekrājot negatīvu lietderības koeficientu -3, bet septiņos Gagarina kausa mačos viņa kontā viena rezultatīva piespēle un +1 lietderības koeficients.

Savukārt pēc Sibirj komandas izstāšanās no Gagarina kausa Kulda priekšlaicīgi pārtrauca līgumu un pievienojās Jets vienībai.

Tikmēr uzbrucēja Daugaviņa jaunais klubs Biostonas Bruins ar 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) piekāpās Filadelfijas Flyers hokejistiem.

Daugaviņš, kuru Bruins trešdien ieguva no neaizsargāto spēlētāju saraksta, savai jaunajai vienībai nenokārtotas ASV darba vīzas dēļ vēljoprojām nav pievienojies.

Pirmo maču jaunā kluba rindās latvietis varētu aizvadīt 2.aprīlī, kad Bostonas komanda tiksies ar Daugaviņa iepriekšējo vienību Otavas Senators.

Aizvadītajā cīņā vienīgo reizi ar precīzu metienu Bruins rindās izcēlās Neitans Hortons.

Kā ziņots, visu savu līdzšinējo NHL karjeru Daugaviņš bija aizvadījis Senators komandā. Pēc nokļūšanas Bruins rindās spēkā palicis latvieša iepriekš noslēgtā līguma termiņš, kas nozīmē, ka viņu saista attiecības līdz šīs sezonas beigām. Noslēdzoties līguma termiņam, Daugaviņš kļūs par ierobežoti brīvo aģentu.

NHL Aistrumu konferences kopvērtējumā Jets komanda ar 38 punktiem 36 aizvadītajos mačos ieņem trešo vietu, bet Bruins klubs ar 46 punktiem 33 cīņās ir ceturtajā vietā. Jets atrodas pozīciju augstāk, jo ir savas divīzijas līderi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi