Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kvenevils spiests atkāpties no NHL līdervienības Panthers galvenā trenera amata

Čikāgas Blackhawks organizācijas nolaidības lietā minētais Džoels Kvenevils ceturtdien atkāpās no Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Floridas Panthers galvenā trenera amata.

Jau ziņots, ka neatkarīgā izmeklēšanā noskaidrots, ka "Blackhawks" iekšējās procedūras bija neatbilstošas, nepietiekamas un novēlotas, reaģējot uz aizdomām, ka 2010.gadā toreizējais komandas video treneris Breds Eldričs ir veicis seksuāla rakstura pārkāpumus.

Kā liecina juristu biroja "Jenner & Block" veiktā izmeklēšana, Kvenevils bija viena no personām, kas 2010.gada 23.maijā piedalījies komandas vadības sanāksmē, kurā runāts par izteiktajām aizdomām, tādējādi treneris zinājis par organizācijā veiktajiem pārkāpumiem.

Ceturtdien Kvenevils tikās ar NHL komisāru Geriju Betmenu, un visas puses bija vienisprātis, ka viņš vairs nevar turpināt galvenā trenera pienākumus. 

"Panthers" Kvenevila vadībā uzvarējusi visās septiņās šīs sezonas aizvadītajās spēlēs un ir līgas līdervienība.

Kvenevils "Panthers" grožus pārņēma 2019.gada pavasarī, noslēdzot līgumu uz pieciem gadiem. Pirms tam viņš 2018.gada novembra sākumā tika atbrīvots no "Blackhawks" galvenā trenera amata. Viņš "Blackhawks" komandu vadīja kopš 2008./2009.gada sezonas, 2010., 2013. un 2015.gadā izcīnot Stenlija kausu.

Kvenevils ir otrs uzvarām bagātākais "Blackhawks" treneris komandas vēsturē. Viņa vadībā čikāgieši 797 regulārā čempionāta spēlēs izcīnījuši 452 uzvaras pamatlaikā.

Pirms darba Čikāgā Kvenevils vadīja Sentluisas "Blues" (1996.-2004.) un Kolorādo "Avalanche" (2005.-2008.) komandas. Viņa vadītās vienības deviņās no 11 sezonām iekļuva Stenlija kausa izcīņā, taču pie trofejām netika.

Kvenevils NHL kā spēlētājs pavadīja 13 sezonas, pārstāvot Toronto "Maple Leafs", Kolorādo "Rockies", Ņūdžersijas "Devils", Hārtfordas "Whalers" un Vašingtonas "Capitals" vienības.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi