Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Labās ziņas zaudējumā

Rīgas Dinamo vakar vakarā piedzīvoja zaudējumu ar 3:4 parastā spēlē pret Maskavas Dinamo. Lai kā daudzi līdzjutēji vēlētos teikt, ka spēle bija principiāla, tomēr šī bija viena no 54 regulārā turnīra spēlēm, kurā katra komanda risināja savus uzdevumus savu iespēju un meistarības robežās. Rīt gaidīsim savu sīvāko pretinieku par 7.

vietu Rietumu konferencē - Maskavas CSKA spēli pret Maskavas Spartak. Cerēsim uz Spartak, tomēr pastāv visai ticama iespēja, ka Šuplera komanda par vienu vai vairākiem punktiem apdzīs rīdziniekus (pēc rītdienas CSKA spēles Rīgas Dinamo joprojām būs 2 spēles rezervē), taču, pirmdienas spēle vairāk kā uzskatāmi pierādīja, ka Znaroka un Vītoliņa trenētā komanda ļoti labprāt izvairītos tikties play off cīņās ar Rīgas Dinamo jau pirmajā kārtā.

Maskavas komandas treneru uzstādījums jau pirmajā periodā gūt pēc iespējas vairāk vārtus, acīmredzami iemidzināja un nomierināja Maskavas Dinamo uzbrukumu. Sākoties spēles otrajai pusei, kurā, zinot rīdzinieku uzbrukuma „jaudu”, tikai viskvēlākie optimisti un Viasat spēles komentētājs Oļegs Sorokins, spēja saskatīt gaismu tuneļa galā, Rautakalio komanda ar katru minūti aizvien pārliecinošāk kontrolēja spēles gaitu. Minūti pa minūtei, vārtus pēc vārtiem, rīdzinieki uzskatāmi demonstrēja, ka „come back” nav nekas nereāls – maskavieši tikai ar milzu grūtībām spēja izturēt Rīgas komandas neatlaidīgos uzbrukumus, par ko liecina izdarīto metienu skaits pa vārtiem – 38 pret 20 par labu viesiem. Nāk prātā nesen izskanējušais citāts no kādas komandas trenera, ka Rīgas Dinamo spēlētāji ir kā roboti – viņi nekad nebeidzot cīnīties, tāpēc pret viņiem esot ļoti grūti spēlēt. Spēle to pierādīja.

Par lielu prieku izskatās, ka Dona Kihota (lasi Marcela Hosas) uzticamais ieroču nesējs Sančo Pansa (Ģirts Ankipāns) ir atjaunojuši savu efektīvo tandēmu gluži kā pirms pāris sezonām, kad abi viens otru juta ar muguras smadzenēm – Hosa 10 aizvadītajās spēlēs guvis jau 10 rezultativitātes punktus (6+4), Ankipānam šajā spēlē 2 rezultatīvas piespēles – viena savam saimniekam Marcelam, otra, piedevām izcila, pēc lielmeistara pauzes, aizsargam Kristapam Sotniekam.

Tas, ka zvaigžņu spēles dalībnieks Holts nepilnās 5 minūtēs spēles pirmajā periodā ielaida 3 vārtus, šobrīd nešķiet uzmanības vērts notikums – kuram līgas vārtsargam nav gadījušies kritumi vienā spēlē? Piedevām, visi trīs zaudētie vārti bija tādi ... „kroplīgi” – sākot ar Aņisina kritienā gūtajiem, kur neviens vārtsargs nespētu prognozēt, kādā virzienā lidos melnais kaučuks, (arī pie otrajiem Holtu negribētos vainot, jo Mosaļovs pilnībā bija aizsedzis Holtam redzamību), un beidzot ar trešajiem - Denisa Kokareva gūtajiem vārtiem, kuri „iekrita” ripai mainot lidojuma virzienu atsitoties pret Sanda Ozoliņa nūju. Lai arī Māris Jučers atlikušo spēli nospēlēja atzīstami, nespriedīsim par vārtsargu meistarību pēc vienas konkrētas spēles.

Būtu interesanti uzzināt, kas bijuši par iemesliem, lai rezervē atstātu Mārtiņu Cipuli? Vai tiešām Rautakalio būtu zaudējis ticību uzbrucēja talantam? Bet varbūt galvenais treneris nolēmis izmēģināt kādu jaunu taktiku, cerot, ka Mārtiņš pēc piespiedu dīkstāves sastādīs konkurenci ja ne Marcelam Hosam, tad pēc gūtajiem vārtiem panāks Juri Upīti?

Šajā izbraukumā vēl atlikušas 3 spēles (Jugra, Avangard un Magņitogorskas Mettalurg), kurās obligāti jāņem punkti - jo vairāk, jo labāk, savādāk paši vien varēs sevi vainot pie tā, ka jau pirmajā kārtā nāksies ledu grauzt pret līgas līdervienību – Sanktpēterburgas SKA. Gan eksperti, gan paši spēlētāji to vairākkārtīgi atzinuši, ka play off spēlēt pret Ržigas vadīto komandu šajā sezonā nebūtu vēlams, savukārt šīs dienas spēle parādīja, ka Maskavas Dinamo komandai ir nopietnas psiholoģiskas problēmas cīnīties pret saviem principiālajiem pretiniekiem no Rīgas. Ne jau meistarībā zaudē maskavieši, bet tieši psiholoģijā! Un neticēsim spēlētājiem un treneriem, kuri mums regulāri stāsta, ka neskatoties turnīra tabulā un nerēķinot iespējamos pretiniekus play off turnīrā. Ja tā ir, tad tas ir ārkārtīgi vieglprātīgi.

SKA

45

96

Dinamo Minska

46

75

Dinamo Maskava

45

84

Torpedo

44

74

Atlant

45

73

Severstaļ

45

72

CSKA

46

62

Dinamo Rīga

45

62

LEV

46

50

Spartak

45

49

Vitjaz

45

35

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi