Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Lasītākie raksti Diena.lv sporta kanālā - par pasaules hokeja čempionātu

Aizvadītajā gadā portāla Diena.lv lasītāji vislielāko uzmanību bija veltījuši hokeja jaunumiem. Gada lasītāko rakstu topa galvgalī ierindojušies raksti par Latvijas hokeja izlases gaitām pasaules čempionātā. Taču lielu ievērību guvuši arī skandāli Latvijas basketbolā un futbolā.1. Latvijas hokejistiem vēsturiska uzvara drāmā pār ZviedrijuNav pārsteigums, ka vadošās vietas Diena.

lv sporta ziņu topā ieņem pasaules hokeja čempionāts – viens no pēdējās desmitgades veiksmīgākajiem turnīriem Latvijas valstsvienībai. Iespējams, skaistāko panākumu Šveicē Latvijas hokejisti guva pār Zviedrijas valstsvienību, kuru līdz tam pasaules čempionātos nebija uzvarējusi. Pēcspēles metienu sērijā, Aleksandram Ņiživijam realizējot izšķirošo “bullīti”, Latvijas komanda svinēja uzvaru 3:2. Īpašu ievērību šī spēle izpelnījās arī ar Mārtiņa Karsuma spēka paņēmienu pret Tobiasu Enstrēmu, pēc kura sākotnēji tika ziņots, ka zviedru aizsargam lauzts žoklis. Tā gan izrādījās nepatiesība, taču Karsumam čempionāts ar šo pārkāpumu bija beidzies.  **2. Latvijas hokejistu liktenis Šveices un ASV izlašu rokās**Pasaules čempionāta otrā posma pēdējā spēlē principiālajā cīņā  pret Krievijas izlasi Latvijas hokejisti piedzīvoja zaudējumu 1:6. Tas, vai mūsējiem izdosies iekļūt ceturtdaļfinālā, bija divu citu grupas komandu ziņā, uzturot intrigu līdz pēdējai sekundei. Nepieciešamais iznākums tika sagaidīts, un Latvijas hokejisti nodrošināja vietu labāko astoņniekā. **3. Nordea Rīgas maratons fotogrāfijās**Par 2009.gada populārāko tautas sporta pasākumu izvērtās starptautiskais Nordea Rīgas maratons, kas šoreiz tika sarīkots ar vēl nebijušu vērienu un maija vidū pulcēja gandrīz 9000 dalībniekus no 35 valstīm. **4. Šveices TV kanāla hokeja komentētājs nonievā Latvijas komandu**Pamatīgu Diena.lv lasītāju sašutumu izraisīja ziņa par Šveices nacionālā televīzijas kanāla SF2 komentētāja Stefana Brūrera rīcību pasaules hokeja čempionāta spēles laikā starp Šveices un Latvijas komandām. Viņš nievājoši izteicās par Latvijas komandas meistarību, kā arī izcēlās ar savu muļķību, spriedelējot par to, ka latviešiem uzvārdi beidzoties ar "s", lai atšķirtos no krieviem. Kā piemēru Brūrers minēja uzvārdu Dārziņš (uz sporta krekla – Darzins). **5. Vadims Vasiļevskis: kāpēc vajadzēja runāt par zeltu?**Latvijas lielākā cerība 2009.gada pasaules vieglatlētikas meistarsacīkstēs Berlīnē  bija šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis, kuram piederēja sezonas labākais rezultāts pasaulē. Berlīnē viņš palika bez medaļas, ierindojoties ceturtajā vietā. Intervijā Dienai Latvijas rekordists pastāstīja, ka kājas savainojuma dēļ nav bijis īsti gatavs cīņai par zeltu, un pārmeta līdzgaitniekiem iepriekš izteiktās optimistiskās prognozes, ka godalgai noteikti jābūt.

6. Kristovskis un Ābiķis šokā par hokejistu uzvārdiem uz formas kirilicā

Pilsoniskās Savienības līderis un Rīgas domes deputāts Ģirts Valdis Kristovskis paudis sašutumu, ka Rīgas Dinamo hokejisti spēles Latvijā aizvada kreklos uz kuriem uzvārdi rakstīti kirilicā - krievu valodā. Rīgas Dinamo pirmajā spēlē Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņā pieveica Tamperes Ilves vienību. Spēle notika Rīgā.

7.  Dinaburg izslēgts no futbola čempionāta, trenerim un prezidentam mūža diskvalifikācija

Oktobra sākumā Latvijas futbola aprindās vētru sacēla Futbola federācijas valdes lēmums izslēgt Daugavpils ''Dinaburg'' no Latvijas futbola čempionāta virslīgas, bet kluba prezidentam Oļegam Gavrilovam un komandas galvenajam trenerim Tamazam Pertijam uz visiem laikiem aizliegt darboties Latvijas futbolā. Uz UEFA astūtīto dokumentu pamata kluba pārstāvji tika vainoti līdzdalībā totalizatoros un godīgas spēles principu pārkāpšanā. Dinaburg vadība un spēlētāji šīs apsūdzības noraidīja.

8. Šis čempionāts bija pēdējais piliens

Ar lielām cerībām gaidītais Eiropas basketbola čempionāts Latvijas vīru izlases sniegumā sagādāja kārtējo vilšanos, turklāt gan sportiskajā ziņā, gan atsevišķu spēlētāju attieksmē pret valstsvienību. Ne mazāku rezonansi par Latvijas basketbolistu neveiksmīgo startu izpelnījās Basketbola savienības valdes lēmums pēc turnīra uz dažādiem termiņiem diskvalificēt piecus valstsvienības spēlētājus. Neviennozīmīgais spriedums izraisīja tikpat neviennozīmīgu reakciju no visām ieinteresētajām pusēm.

9. Savickis neslēpj - mērķis bija Dinamo nākotnē nodot valstij

Hokeja kluba Dinamo Rīga lielākais akcionārs Juris Savickis intervijā Dienai pastāstīja par kluba izveidošanas un finansēšanu.  Viņš izraisīja diskusiju, cita starpā paužot domu, ka trīs, četri lielie valsts uzņēmumi – tādi kā Latvenergo, Lattelecom, Latvijas dzelzceļš, Latvijas valsts meži – varētu pilnībā pārņemt Dinamo un izveidot to par Latvijas komandu, ko uztur Latvijas tauta.

10. Jānis Miņins sasniedzis absolūto bobsleja ātruma rekordu

Februāra sākumā Pasaules kausa posmā Vistlera trasē Kanādā Jāņa Miņina Latvijas četrinieks uzrādīja bobsleja vēsturē absolūto ātruma rekordu. Vankūveras ziemas olimpisko spēļu trasē Latvijas šāgada labākā komanda sasniedza 153,03 kilometru stundā lielu ātrumu, pirmo reizi bobsleja vēsturē pārsniedzot 150 km/h atzīmi un izcīnot uzvaru šajā posmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijas vadošā skrējēja Caune mainījusi treneri

Latvijas vadošā vieglatlētikas vidējo distanču skrējēja Agate Caune neturpina sadarbību ar treneri Raiti Ravinski un tagad strādā Uģa Joča uzraudzībā, žurnālam "Sporta Avīze" atkl...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi