Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Latvija nenotur divu ripu pārsvaru, bet pēcspēles metienos pārspēj Franciju

Latvijas hokeja izlase pirmdien Arēnā Rīga ar 3:2 pēcspēles metienos uzveica Francijas izlasi. Ar gūtiem vārtiem pamatlaikā izcēlās Gints Meija un Andris Džeriņš, bet uzvaras bullītis Roberta Bukarta rēķinā. Tikmēr mača labākais spēlētājs Māris Jučers atvairīja 21 pretinieku raidījumu, kā arī divus no trim pēcspēles metieniem.

Spēles pašā sākumā abas izlases apmainījās ar pāris labiem uzbrukumiem, bet 5.minūtē pirmo reizi vairākumā nonāca Latvija. Tiesa, neko īpaši bīstamu tajā izveidot neizdevās, jo Francijas vārtos sekmīgi darbojās Uē. Turpinājumā iniciatīva piederēja mājiniekiem, labas iespējas atklāt rezultātu neizmantoja Ģirts Ankipāns un divreiz Andris Džeriņš – pēc viena no viņa mēģinājumiem ripa trāpīja pa vārtu stabiņu. Perioda beigu daļā dažas izdevības bija arī francūžiem, bet Māris Jučers tika galā ar visiem raidījumiem. Par spīti Latvijas izlases pārsvaram, rezultāts pirmajās 20 minūtēs atklāts netika – 0:0.

Francija otro periodu sāka ar pāris labām izdevībām pie Jučera vārtiem, bet Māris iemeslu priecāties viesiem nedeva. Perioda otrajā pusē Latvija atkal ieguva vairākumu, bet tā laikā saņēma noraidījumu par skaitliskā sastāva pārkāpumu. Labas iespējas gūt vārtus neizmantoja Miks Indrašis un Mārtiņš Cipulis, kurš izslidoja vienatnē pret Uē, bet neizdevās metiens. Pēdējās divas minūtes Latvija atkal spēlēja piecatā pret četriem, taču rezultātu mainīt neizdevās - metienu vairākumā praktiski nebija. Pēc 40 spēlētām minūtēm arvien 0:0.

Ļoti augstā tempā abas komandas sāka 3.periodu, spēle bija asa un bagāta ar spēka paņēmieniem. Perioda 5.minūtē tiesnesis nosvilpa Francijas hokejista pārkāpumu, bet Latvija tikmēr aizturētā soda laikā guva vārtus - K.Rēdlihs lieliski piespēlēja vārtu priekšā, savukārt Meija otro spēli pēc kārtas raidīja ripu tīklā. Visai drīz iespēju spēlēt vairākumā ieguva Latvija - pavisam īss brīdis bija nepieciešams Andrim Džeriņam, lai pēc teicamas Meijas piespēles raidītu ripu Uē vārtos - 2:0. Nedaudz vēlāk izcēlās Miks Indrašis, aiz Francijas izlases vārtiem izdarot spēka paņēmienu pret vārtsargu Uē. Sekoja asumi, pēc kuriem uz noraidīto soliņa nokļuva Indrašis un Širokovs, kā arī Francijas hokejists. Viesi izmantoja vairākumu, no tuvas distances tomēr cauršaujot Jučeru. Interesanti, ka vārtu autoram Jorikam Treijē brālis Saša piespēlēja ar roku, kas noteikumos ir aizliegts, taču vārtu guvums tika ieskaitīts. 

Pārsvaru palielināt varēja pirmo vārtu autors Meija, pret kuru pārkāpumu izgājienā izdarīja francūži, bet Ginta soda metiens spēles 55.minūtē nebija precīzs. Francūži ļoti aktīvi centās atspēlēties un tas deva rezultātu - minūti pirms beigām vārtus atstāja Uē, bet Latvija pozicionāli kļūdījās, ļaujot Jorikam Treijē no vārtu priekšas otrreiz pārspēt Jučeru - 2:2. Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti.

Jau papildlaika 1.minūtē abi vārtsargi pa reizei glāba komandu, bet Latvija nokļuva skaitliskajā vairākumā. Tā laikā trešo reizi šajā spēlē pa vārtu stabiņu trāpīja mājinieki. Tiklīdz vairākums bija beidzies, Francija vēlreiz deva iespēju Latvijai spēlēt skaitliskajā pārsvarā. Kristobals Uē kļuva par varoni papildlaikā - mūsu izlase neizmantoja neskaitāmas iespējas gūt vārtus, nespējot pārspēt pat bez nūjas palikušo Francijas izlases vārtsargu. Tādējādi uzvaras liktenis izšķīrās pēcspēles metienu sērijā.

Tajā ar skaisti realizētiem metieniem izcēlās Miks Indrašis un Roberts Bukarts, kura rēķinā uzvaras bullītis. Par labāko spēlētāju mūsējiem atzina vārtsargu Māri Jučeru, kurš pēcspēles metienu sērijā atvairīja divus no trim raidījumiem. Abas izlases otrdien tiksies vēlreiz, tā būs pēdējā pārbaudes spēle Latvijas izlasei pirms pasaules čempionāta.

Pārbaudes spēle hokejā. 2012.gada 30.aprīlis. Rīga, Arēna Rīga.

Latvija - Francija 3:2 (0:0;0:0;2:2;0:0;1:0)

Vārti: 44:29 Meija (Džeriņš, K.Rēdlihs) 1:0; 48:11 Džeriņš (Meija, Bukarts, vair.) 2:0; 51:14 J.Treijē (S.Treijē, vair.) 2:1; 59:05 J.Treijē (S.Treijē) 2:2; 65:00 Bukarts - pēcspēles metiens, 3:2

Vārtsargi: Māris Jučers – Kristobals Uē

Metieni: 41-23

Soda minūtes: 18-24

Skatītāji: 3889

Latvijas izlases sastāvs pirmajai spēlei ar Franciju.

Vārtsargi: Māris Jučers, Ervīns Muštukovs

Aizsargi: Krišjānis Rēdlihs, Atvars Tribuncovs, Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Rodrigo Laviņš, Jānis Andersons, 

Uzbrucēji: Juris Štāls, Roberts Bukarts, Miks Indrašis, Gints Meija, Aleksandrs Macijevskis, Kaspars Saulietis, Aleksejs Širokovs, Koba Jass, Armands Bērziņš, Andris Džeriņš, Mārtiņš Cipulis, Ronalds Ķēniņš, Ģirts Ankipāns.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauni kopvērtējuma uzvarētāji Stirnu buka 11. sezonā

Populārā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” 11. sezonas gala iznākums bija ļoti interesants, jo kopvērtējumā gandrīz visās galvenajās distancēs - GARMIN Lūsis”, “VENDEN Stirnu buks” un “KARTE...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi