Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Latvija pēc sešiem mačiem ir rupjākā komanda pasaules čempionātā

Latvijas hokeja izlase starp visām Krievijā notiekošā pasaules čempionāta dalībniecēm ir visrupjākā vienība, liecina statistika pēc pirmajām sešām spēlēm.

Septīto un pēdējo spēli Latvija aizvadīs otrdien plkst. 16.15, kad tiksies ar Norvēģiju. 

Latvijas hokejisti sešās spēlēs tikuši pie 108 soda minūtēm, vidēji vienā mačā nopelnot 18 soda minūtes.

Otrā rupjākā ir Baltkrievija, kas nopelnījusi 89 soda minūtes, bet trešā ar 82 soda minūtēm ir Šveice.

Tikmēr Norvēģija, ar kuru Latvija spēkosies apakšgrupu turnīra noslēdzošajā spēlē, ir trešā pieklājīgākā komanda čempionātā, jo sešās spēlēs tikusi pie 56 soda minūtēm, atpaliekot vienīgi no B apakšgrupas līderēm Kanādas un Somijas.

Latvija ir viena no sliktākajām komandām metienu realizācijā. Ceļu uz pretinieku komandas vārtiem atradušas 12 no 160 (7,50%) Latvijas hokejistu mestajām ripām, kas ļauj apsteigt tikai Dāniju (7,05%) un Norvēģiju (5,24%). Vislabākā metienu realizētāja turnīrā ir Kanāda, kas realizējusi 34 no 210 metieniem jeb 16,19%.

Latvijas izlase šajā čempionātā vairākumā spēlējusi 26 reizes, sešas reizes to izmantojot (23,08%), kas šajā rādītājā dod devīto vietu. Līdere ar desmit vārtiem no 23 iespējām ir Somija (37,04%), bet sliktākā komanda vairākumā ir Norvēģija, kas realizējusi divas no 26 iespējām (7,69%).

Tiesa, Latvija un Norvēģija atrodas līdzās desmitajā vietā mazākuma izturēšanā. Abas komandas mazākumā spēlējušas 23 reizes, ielaižot piecus vārtus (78,26%), kamēr labākie šajā rādītājā ir kanādieši, kas kapitulējuši tikai vienā no 16 mazākumiem (93,75%).

Tikmēr apmeklētības ziņā Latvijas sešas spēles kopumā noraudzījušies 40 295 skatītāji jeb 6715 vidēji mačā, kamēr līdere ar 10 769 apmeklētājiem vidēji mačā ir mājiniece Krievija.

Turnīra rezultatīvākais spēlētājs ir krievu uzbrucējs Vadims Šipačovs, kurš guvis trīs vārtus un atdevis astoņas rezultatīvas piespēles. Tikmēr zviedru uzbrucējs Gustavs Nīkvists ar septiņiem precīziem metieniem ir labākais vārtu guvējs čempionātā, kamēr ar trim "goliem" 11.vietā atrodams latvietis Miķelis Rēdlihs, kuram traumas dēļ čempionāts ir noslēdzies.

Latvijas izlases uzbrucējs Aleksejs Širokovs ir septītais labākais iemetienu speciālists čempionātā. Širokovs uzvarējis 16, bet zaudējis deviņos iemetienos. Tāpat uzbrucējs ir rupjākais spēlētājs čempionātā, jo nopelnījis 29 soda minūtes. Trešais ar 27 minūtēm ir Ronalds Ķēniņš, bet pirmajā desmitniekā ticis arī Andris Džeriņš, kurš ar 14 soda minūtēm dala septīto vietu.

Tikmēr pasaules čempionātu debitants Elvis Merzļikins ir piektais starp labākajiem metienu atvairītājiem. Četrās spēlēs viņš atvairījis 127 no 137 pretinieku metieniem (92,70%) un vidēji mačā ielaidis vārtos 2,43 ripas.

Labākais vārtsargs turnīrā ir čehs Dominiks Furhs, kura kontā ir divas "sausās" uzvaras. Furhs laukumā bijis trīs mačos, kuros tvēris 70 no 72 pretinieku mestajām ripām (97,22%) un vidēji cīņā ielaidis 0,65 vārtus. Savukārt norvēģu labākais vārtu vīrs Lāšs Heugens ar 90,43% atvairīto metienu atrodams 11.pozīcijā.

Tikmēr Oskars Cibuļskis ir iekļuvis turnīra rezultatīvāko aizsargu desmitniekā. Latvietis sešos mačos nav guvis vārtus, taču četras reizes asistējis komandas biedru precīzajos metienos. Ar četriem punktiem viņš ieņem dalītu devīto vietu rezultatīvāko aizsargu sarakstā, bet līderis ar sešām rezultatīvām piespēlēm ir šveicietis Rafaels Diass.

Kā vēstīts, Latvijas izlase šo čempionātu iesāka atzīstami, tomēr pirmajās piecās spēlēs bija vienīgā komanda apakšgrupā, kas cīnījās bez uzvarām. Turnīra pirmajā mačā Latvija ar 1:2 papildlaikā piedzīvoja neveiksmi pret Zviedriju, bet pēc tam ar 3:4 pēcspēles metienos nācās piekāpties arī Čehijai.

Turpinājumā pirmdien Latvija ar 0:4 kapitulēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās mājinieces Krievijas priekšā, trešdien Latvija ļoti dramatiskā duelī ar 4:5 piekāpās Šveicei, mača laikā spējot atspēlēties no 0:3 deficīta, bet piektdien pēcspēles metienos ar 2:3 atzina arī Dānijas pārākumu. Visbeidzot, pirmā uzvara, kura ļāva saglabāt vietu elitē, tika izcīnīta sestdien ar 2:1 pret Kazahstānu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi