Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Latvija trešo gadu pēc kārtas uzkāpj Vācijas grābeklim

Latvijas hokeja izlase piektdien pasaules čempionāta spēlē Prāgā ar 1:2 (1:0, 0:0, 0:2) piekāpās Vācijai, šiem pretiniekiem zaudējot jau trešo čempionātu pēc kārtas. Vienīgos vārtus jau 11.minūtē vairākumā guva Lauris Dārziņš, bet Vācijai trešajā periodā uzvaru nodrošināja Mihaels Volfs un Matiass Plahta. Edgars Masaļskis Latvijas vārtos tika galā ar 22 pretinieku raidījumiem, kamēr Deniss Endrass atvairīja 15 no 16 Latvijas metieniem.

Jau sestdien plkst.17.15 Latvijas izlase spēlēs pret Austriju - šīs spēles zaudētājs ievērojami pietuvosies elites divīzijas atstāšanai. Latvijas izlase gan vēl saglabā arī teorētiskas izredzes sasniegt ceturtdaļfinālu - ja pamatlaikā uzvarēs Austriju un Franciju, kā arī mums labvēlīgi noslēgsies virkne citu spēļu.

Jau pirmajā uznācienā uz ledus problēmas pretinieku aizsardzībai sagādāja Džeriņa maiņa ar Daugaviņu un Dārziņu, tomēr pēdējā metiens no tuvas distances neizdevās. Pēc dažām spēlētām minūtēm Latvija ieguva iespēju vairākumā pret šajā turnīrā mazākumā perfektajiem vāciešiem, taču pirmais mēģinājums pagalam nesekmējās. Sekoja teicams trešās maiņas uzbrukums, kura laikā Roberts Bukarts pamanījās vairākkārt apdraudēt Denisa Endrasa sargātos vārtus, pēc tam vēl vairākas labas epizodes pie Vācijas vārtiem. Perioda vidū otrā iespēja vairākumā mūsējiem - un Dārziņš no pašas vārtu priekšas nekļūdīgi triec ripu tuvajā stūrī! Vācija pirmo reizi Prāgā kapitulē mazākumā. Trīs minūtes līdz perioda beigām pēc vācu aizsargu kļūdas aci pret aci ar Endrasu nokļūst Daugaviņš, tomēr pretinieku vārtsargu pārspēt neizdodas. Toties iegūts vairākums, kurā gan neko izteikti bīstamu izveidot nesanāk. Pirmais periods noslēdzas ar 1:0 uz tablo un pārliecinoši labāku Latvijas hokejistu sniegumu laukumā.

Otrā trešdaļa sākās ar Latvijas vārtu guvumu, tomēr Miķeļa Rēdliha iemesto ripu tiesnesis neieskaita - Mika Indrašis pārāk aktīvi šajā epizodē traucēja Endrasam. Arī turpinājumā krietni biežāk spēle notiek Vācijas aizsardzības zonā, mūsējiem regulāri radot teicamas vārtu gūšanas iespējas. Patīkami, ka uzbrukumā vienlīdz sekmīgi darbojas visi uzbrucēju trijnieki. Vācieši gan apņēmīgi dodas pretuzbrukumos, brīžiem izlīdzinot spēli, tomēr ofensīvu aptur jau ceturtais noraidījums - šoreiz par skaitliskā sastāva pārkāpumu. Vairākumu realizēt latviešiem neizdodas, bet uzreiz seko piektā iespēja. Vācieši gan mazākumā darbojas teju perfekti, šoreiz nedodot pat niecīgākās cerības Latvijai gūt otros vārtus. Atlikušajās divarpus minūtēs labākas iespējas gūt vārtus bija Vācijai, tomēr pēc spēlētām 40 minūtēm aizvien trauslais 1:0 Latvijas labā.

Trešā perioda sākums ledus problēmu dēļ aizkavējās, bet līdz ar tā sākumu komandas metās cīņā ar pilniem apgriezieniem. K.Rēdliha metiens no distances norībināja vārtu stabu, bet pēc brīža tomēr pirmais noraidījums šajā mačā arī Latvijai. Sprukts nopelna 5+20 soda minūtes par spēli celī un tas ir smags brīdis Latvijas izlasei - veselas piecas minūtes jāspēlē mazākumā, bet Jānis dodas uz ģērbtuvēm. Mazākuma vidū Mihaēls Volfs ar atkārtotu metienu pārspēj Masaļski un 1:1.


Pretinieku vairākums turpinās, tomēr atlikušo laiku četratā Latvija iztur. Sākas trešā perioda pēdējās 10 minūtes, tikmēr vēl viens nepatīkams pavērsiens - Latvijai skaitliskā sastāva pārkāpums un atkal jāspēlē mazākumā. Kopumā septiņas minūtes četratā pret pieciem izturētas ar mazāko iespējamo ļaunumu - vienu zaudētu ripu. Jau vienādos sastāvos uz pretinieku zilās līnijas kļūdās Daugaviņš, taču vāciešu NHL uzbrucēja Tobiasa Rīdera izgājienu viņš paspēj patraucēt. Tikai divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Vācija gūst vārtus - pēc videoatkārtojuma noskatīšanās ir skaidrs, ka ripa no Masaļska sargāto vārtu konstrukcijas atsitusies pret ledu jau pāri līnijai - 1:2. Atlikušajās 145 sekundēs Latvija dara visu, lai atspēlētos - Masaļskis pamet vārtus, hokejisti izmisīgi sitas pie Endrasa vārtiem, tomēr nekā.. Trešo gadu pēc kārtas pasaules čempionātā piekāpjamies Vācijai - 2013.gadā ar 0:2, pērn ar 2:3.


Pasaules čempionāts hokejā. 2015.gada 8.maijs. Prāga, o2 arēna.

Vācija - Latvija 2:1 (0:1; 0:0; 2:0)

Vārti: 11:05 Dārziņš (Daugaviņš, vair.) 0:1; 46:46 Volfs (Reimers, Krīgers, vair.) 1:1; 57:35 Plahta 2:1;

Vārtsargi: Deniss Endrass - Edgars Masaļskis

Metieni: 24-16

Soda minūtes: 10-27

Skatītāji: 15494

Kā zināms, šī gada pasaules čempionāta pirmajā spēlē Latvija ar 1:6 piekāpās olimpiskajai čempionei Kanādai, bet sestdien ar 2:4 atzina mājinieces Čehijas pārākumu. Savukārt pasaules čempionāta trešajā spēlē Latvija pirmdien ar 1:8 kapitulēja Zviedrijas priekšā. Tomēr pēc divām dienām Latvijas valstsvienība izcīnīja pirmo uzvaru čempionātā, kad papildlaikā ar 2:1 pārspēja Šveici.

A apakšgrupas galvgalī ar maksimāli iespējamajiem 12 punktiem četrās spēlēs atrodas Kanāda, bet 11 punkti ir Zviedrijai. Desmit punkti ir Čehijai, astoņi - Šveicei. Ar sešiem punktiem seko Vācija, trīs ir Francijas kontā. Tikmēr septīto un astoto vietu apakšgrupā ieņem attiecīgi Austrija un Latvija, kam ir pa diviem punktiem.


Pēc spēles ar Vāciju, nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs jau sestdien, kad spēkosies ar Austriju, bet otrdien, pēc divu dienu pauzes, stāsies pretī Francijas valstsvienībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs PČ

Latvijas izlases spēles

1.05 ar Kanādu 1:6
2.05 ar Čehiju 2:4
4.05 ar Zviedriju 1:8
6.05 ar Šveici 2:1 PL
8.05 ar Vāciju 1:2
9.05 ar Austriju
12.05 ar Franciju

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi