Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas hokeja izlase arī otrajā pārbaudes spēlē pret Šveici piedzīvo zaudējumu

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien arī otrajā pārbaudes spēlē pret Šveices valstsvienību piedzīvoja zaudējumu.

Latvija Olimpiskajā sporta centrā ierīkotajā ledus laukumā ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) piekāpās Šveicei.

Mājinieki pirmos vārtus zaudēja jau pirmajā minūtē. Ronaldam Ķēniņam sākotnēji izdevās patraucēt šveiciešiem izdarīt metienu pa vārtiem, bet Gregorī Hofmans ieguva ripu un vārtu priekšā piespēlēja to Dario Simionam, kurš pielaboja lidojuma virzienu.

Līdz pat perioda pusei Latvijas izlase pretinieku vārtus īsti nebija apdraudējusi, bet šveiciešiem vairāk vārtu liedza gūt Matīss Kivlenieks, kurš vairākkārt glāba Latvijas izlasi. Nepilnas septiņas minūtes līdz perioda beigām Latvijas izlasei izdevās ripu nogādāt laukuma centrā, bet Ronalds Ķēniņš ar to šķērsoja pretinieku zilo līniju un vārtu priekšā piespēlēja Mārtiņam Dzierkalam. Uzbrucējs ripu tālāk piespēlēja Mikam Indrašim, bet viņa metiens tukšos vārtos atdūrās aizsarga slidās.

Trešdaļas izskaņā Latvijas izlase nespēja realizēt divus pēc kārtas nopelnītus skaitliskos vairākumus. Tāpat komandu vēl vairākas reizes no droša vārtu zaudējuma glāba Kivlenieks.

Otro periodu Latvijas izlase iesāka krietni apņēmīgāk un jau pirmo trīs minūšu laikā pie pretinieku vārtiem izveidoja divas bīstamas epizodes. Pēc sešām spēlētām minūtēm pēc šveicieša spēka paņēmiena dūres izvicināja Renārs Krastenbergs un Noā Rods. Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) noteikumi paredz, ka par kaušanos spēlētāji saņem spēles sodu, bet Bobs Hārtlijs ar pretinieku treneri vienojās, ka abi hokejisti tomēr var palikt spēlē.

Piecas minūtes līdz otrās trešdaļas beigām uz pretinieku zilās līnijas kļūdījās Kristiāns Rubīns. Šveicieši devās ātrajā pretuzbrukumā, bet Gunārs Skvorcovs izlaboja pārinieka kļūdu. Trīs minūtes vēlāk Oskara Cibuļska raidītā ripa atlēca vārtu priekšā, bet pirmais pie tās bija piektdien rezervē palikušais Mārtiņš Dzierkals.

Noslēdzošās 20 minūtes aizritēja sīvā cīņā, hokejistiem bieži iesaistoties divcīņās. Īpaši emocionālas bija pamatlaika pēdējās 6-7 minūtes, kuru laikā ar pretinieku pagrūstīties paspēja aizsargs Uvis Balinskis, bet īsi pēc tam noraidījumu nopelnīja Jānis Jaks. Latvijas izlase ilgi spēja nosargāt savus vārtus, spēlējot trīs pret četriem, bet piecas minūtes līdz pamatlaika beigām ar spēcīgu metienu Kivlenieku pārspēja Hofmans.

Pēdējā minūtē Latvijas izlasei neizdevās nostāties šveiciešu aizsardzības zonā un izmantot viena vīra pārsvaru.

Pēc pamatlaika beigām abas komandas aizvadīja piecu minūšu papildlaiku, spēlējot trīs pret trīs, bet pēc tam sekoja arī "bullīšu" sērija. Papildlaika pirmās trīs ar pusi minūtēs bīstamāki uzbrukumi padevās Šveicei, bet īsi pirms pēdējās minūtes sākuma Mārtiņš Dzierkals izslidoja vienatnē pret vārtsargu, bet vārtus neguva. Papildlaiks noslēdzās bez gūtiem vārtiem.

"Bullīši" noslēdzās neizšķirti 1:1. Trešajā metienu sērijā Kivleniekam ripu starp kājām raidīja Enzo Korvi, bet Miks Indrašis izcēlās piektajā metienu sērijā.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē atzina Kivlenieku, bet Šveices komandā - Hofmanu.

Jau ziņots, ka piektdien pirmajā pārbaudes spēlē Latvija cieta zaudējumu ar 0:3.

Sestdienas spēlē vārtos stājās Matīss Kivlenieks, kurš kopā ar Kristiānu Rubīnu un Jāni Jaku piektdien ieradās no Ziemeļamerikas.

Aprīļa sākumā Latvijas izlases kandidāti ar 6:1 un 5:1 uzvarēja Latvijas U-18 valstsvienību, kas vēlāk devās uz ASV, lai aizvadītu pasaules čempionātu elites divīzijā. 20. un 21.aprīlī valstsvienība Slovākijā 2:1 "bullīšos" uzvarēja mājiniekus, bet atbildes mačā ar 0:1 piekāpās papildlaikā.

Tikmēr Šveices izlase iepriekš aizvadījusi divas oficiālās pārbaudes spēles. Abās ar attiecīgi 3:1 un 1:0 uzvarēta Krievija. 

Savā starpā abas izlases pēdējo reizi spēlēja 2019.gada pasaules čempionātā, kurā Šveice bija pārāka ar 3:1. Uzvaras vārtus toreiz guva Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošais talants Niko Hišīrs, bet vienīgos Latvijas izlases vārtus iemeta Miks Indrašis.

Līdzšinējās pārbaudes spēlēs Latvijas izlasi vadīja Artis Ābols, Raimonds Vilkoits un Edgars Masaļskis, bet par valstsvienības kapteini bija iecelts Kaspars Daugaviņš. Galvenais treneris Bobs Hārtlijs, kurš aprīļa izskaņā kopā ar Omskas "Avangard" tika kronēts par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionu, izlasei pievienojās šī mēneša sākumā. Līdz ar Hārtliju Latvijā ieradās arī palīgi Aldis Āboliņš un Pēteris Groms.

Pirmdien valstsvienības treniņos ar pilnu jaudu strādāt sāka Zviedrijā labu sezonu aizvadījušais centra uzbrucējs Rodrigo Ābols un Šveices čempionātā spēlējošais Ronalds Ķēniņš. Tāpat pēc uzvaras Čehijas ekstralīgā Latvijas izlasei pievienojās aizsargs Ralfs Freibergs.

Līdz pat aprīļa beigām treniņnometnē, gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlases kandidātu sarakstā atradās 39 hokejisti - 14 aizsargi, 21 uzbrucējs un četri vārtsargi. Pēdējos treniņos Hārtlija vadībā uz ledus bija aptuveni 30 hokejisti.

Jau iepriekš bija zināms, ka ģimenes pieauguma dēļ Latvijas izlasei čempionātā nevarēs palīdzēt vārtsargs Elvis Merzļikins, bet šonedēļ noskaidrojās, ka talkā nenāks arī Rūdolfs Balcers. Stenlija kausa izcīņas pirmo spēli šonedēļ aizvadīs arī Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins". Gadījumā, ja "Penguins" pārvarēs izslēgšanas turnīra pirmo kārtu, Bļugera pievienošanās izlasei būs maz ticama.

Kājas muskuļa savainojuma dēļ visu sezonu izlaida Bufalo "Sabres" centra uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Savukārt Šveices izlasē pasaules čempionāta pēdējā sagatavošanās posmā atradās 32 hokejisti, no kuriem četri spēlē NHL, bet vēl astoņi nupat kā spēlējuši vietējā turnīra finālā.

Starp četriem NHL hokejistiem ir aizsargs Jonass Zīgentālers (Ņūdžersijas "Devils") un uzbrucēji Niko Hišīrs ("Devils"), Filips Kuraševs (Čikāgas "Blackhawks"), kā arī Tīmo Meiers (Sanhosē "Sharks").

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks no 21.maija līdz 6.jūnijam.

B apakšgrupā, kur ir Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, mači notiks "Arēnā Rīga", bet A apakšgrupas izlases Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija un Lielbritānija savus dueļus aizvadīs Olimpiskā sporta centra futbola laukumā ierīkotajā ledus laukumā.

Februārī IIHF Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju. Šī gada pasaules čempionāts bija jāuzņem Minskai un Rīgai, taču 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Baltkrievijas galvaspilsētai tika atņemtas meistarsacīkšu rīkotāju tiesības.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

Latvijas vīriešu hokeja izlases kandidāti pirms 2021.gada pasaules čempionāta:

Vārtsargi: Ivars Punnenovs (Langnavas "Tigers", Šveice), Jānis Kalniņš (Helsinku "Jokerit", KHL), Matīss Edmunds Kivlenieks (Klīvlendas "Monsters", AHL/Kolumbusas "Blue Jackets", NHL), Gustavs Dāvis Grigals (Aļaskas Fērbenksas universitāte, NCAA);

Aizsargi: Jānis Jaks (Beikersfīldas "Condors", AHL), Kristiāns Rubīns (Toronto "Marlies", AHL), Kristaps Sotnieks, Gunārs Skvorcovs, Kristaps Zīle, Roberts Mamčics (visi - Rīgas "Dinamo", KHL), Oskars Cibuļskis, Uvis Balinskis (abi - Litvīnovas "Verva", Čehija), Artūrs Kulda (Nirnbergas "Ice Tigers", Vācija), Ralfs Freibergs (Tršinecas "Ocelārži", Čehija);

Uzbrucēji: Andris Džeriņš, Lauris Dārziņš, Miks Indrašis, Roberts Bukarts, Rihards Bukarts, Daniels Bērziņš, Mārtiņš Dzierkals (visi - Rīgas "Dinamo", KHL), Rodrigo Ābols ("Orebro", Zviedrija), Ronalds Ķēniņš ("Lausanne", Šveice), Kaspars Daugaviņš (Maskavas apgabala "Vitjaz", KHL), Mārtiņš Karsums (Krēfeldes "Pinguine", Vācija), Rihards Marenis ("Kiruna IF", Zviedrija), Māris Bičevskis ("Mlada Boleslav", Čehija), Oskars Batņa (Angletas "Hormadi", Francija), Renārs Krastenbergs ("Villach", Austrija), Gints Meija (Šteinbahas "Black Wings", Austrija), Miķels Rēdlihs ("Olimp"/"Venta 2002").

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi