Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Latvijas hokeja izlases gatavošanās pasaules čempionātam - finiša taisnē

Slodzes mazinājušās, lielāka uzmanība tiek pievērsta taktiskajām iecerēm, bet sastāva noteikšanā svarīga būs pēdējā pārbaudes spēle svētdien Ruānā ar Franciju, kā arī aiz okeāna Latvijas spēlētāju pārstāvēto klubu veikumam izšķirošajās cīņās. Desmit dienas palikušas līdz pasaules čempionāta sākumam. Latvijai pirmā spēle 4. maijā ar Krieviju.

Valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans pēdējās dienās dzīvo pēc principa - no labuma lielāku labumu nevajag meklēt. Euro Hockey Challenge pēdējā spēlē svētdien Arēnā Rīga tika apspēlēta Baltkrievija ar 4:1. Tas bija pirmais panākums šopavasar sagatavošanās cikla sešās spēlēs, un Nolans pēc uzvaras uzbrucēju virknējumus atstājis nemainīgus. Par pirmo maiņu jautājumu nav -Jānis Sprukts ar Mārtiņu Cipuli un Lauri Dārziņu bija galvenie uzvaras kaldinātāji, tāpēc būtu neprāts turpināt eksperimentus vadošajā trijniekā. Pārējo maiņu sniegumā sadarbība varēja būt labāka, tomēr Nolans virknējumus nav izjaucis. Centra uzbrucēja iemaņas turpina slīpēt Miks Indrašis, kurš ir kopā ar Ronaldu Ķēniņu un Robertu Jekimovu.

Otrdien uz ledus netrenējās Gints Meija, kuram ir neliels cirkšņa savainojums. Pirmdien Meija bija kopā ar Armandu Bērziņu un Vitāliju Pavlovu, bet otrdien viņa vietu ieņēma Toms Hartmanis. Dzeltenajos kreklos trenējas seši uzbrucēji, taču tuvāk iekļūšanai ceturtajā virknējumā ir Aleksejs Širokovs, Juris Štāls un Andris Džeriņš. Iemesls turpināt strādāt ar pilnu jaudu ir pārējiem trijiem «dzeltenajiem» - Kobam Jasam, Mārim Bičevskim un Kasparam Saulietim.

Pasaules čempionāta pieteikumā drīkst ierakstīt trīs vārtsargus un 22 laukuma spēlētājus. Katrai konkrētajai spēlei - divus vārtsargus un 20 laukuma spēlētājus. Nolans sliecas uz sastāva modeli - astoņi aizsargi un 14 uzbrucēji. Tas nozīmē, ka patlaban lieki ir tikai divi uzbrucēji.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 24.aprīļa laikrakstā Diena!

Izlasei vēl teorētiski iespējams papildinājums no Ziemeļamerikas - AHL izslēgšanas spēlēs 26.aprīlī cīņas sāks Kristians Pelšs un Zemgus Girgensons, savukārt Artūra Kuldas pārstāvētais NHL klubs Vinipegas Jets, visticamāk, nespēs iekļūt Stenlija kausa izcīņā. Kulda laikrakstam Diena atzina, ka tādā gadījumā nekavējoties steigsies palīgā izlasei. Kaspara Daugaviņa Bostonas Bruins jau kvalificējušies Stenlija kausa izcīņai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pārbaudes spēles

3.aprīlis 18.30 Čehija - Latvija 4:3
4.aprīlis 19.15 Čehija - Latvija 1:0
7.aprīlis 17.00 Latvija - Zviedrija 1:2
8.aprīlis 19.30 Latvija- Zviedrija 0:6
19.aprīlis 19.30 Latvija - Baltkrievija 0:3
20.aprīlis 17.00 Latvija - Baltkrievija 4:1
28.aprīlis 18.00 Francija - Latvija

Latvijas spēles PČ

4.maijā 16:15 Krievija - Latvija
5.maijā 20:15 Latvija - ASV
7.maijā 16:15 Austrija - Latvija
9.maijā 20:15 Slovākija - Latvija
11.maijā 20:15 Vācija - Latvija
13.maijā 16:15 Latvija - Francija
14.maijā 20:15 Latvija - Somija

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi