Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Latvijas hokeja izlasi Šveicē varētu atbalstīt ap 1000 fanu

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā Šveicē šosezon nevar rēķināties ar tik lielu atbalstu kā iepriekšējos gados, tomēr tas nenozīmē, ka atbalsts būs sliktāks, jo, pēc Latvijas fanu klubu aplēsēm, aprīļa beigās uz Šveici pošas aptuveni 1000 hokeja fanu no Latvijas.

2001. gadā, kad pasaules čempionāts notika Vācijā, uz to no Latvijas devās aptuveni 8000 līdzjutēju. 2005. gadā Austrijā ieradās aptuveni 4000 fanu no Latvijas. Lai gan Šveice ģeogrāfiskā ziņā atrodas tikpat tālu, šoreiz braucēju skaitu iespaido krīze. Pēc sporta draugu kopas "Namejs" un Latvijas Fanu organizācijas aprēķiniem, uz Berni varētu doties tūkstotis Latvijas izlases fanu.

Ekonomiskā situācija valstī iespaidojusi līdzjutēju skaitu, taču ne apņēmību atbalstīt savējos, ceturtdien Latvijas Hokeja federācijas rīkotajā preses konferencē uzsvēra Latvijas Fanu organizācijas pārstāve Kerija Paukina.

"Līdzjutēji jau ar pārbaudes spēlēm sāks kārtējo hokeja pavasari un izlasei neļaus atslābt ne uz mirkli," solīja fanu organizācijas pārstāve, sakot, ka tāpat kā citus gadus arī šoreiz pasaules čempionātā skanēs latviešu līdzjutēju bungas, dziesmas, bet acis priecēs lielais Latvijas karogs.

Organizēto Latvijas fanu kustību pārstāvji cer, ka šogad lielāku devumu kolektīvajā līdzjušanā dos ne tikai līdzjutēji no Latvijas, bet arī citās Eiropas valstīs dzīvojošie latvieši, kuri Bernē varētu ierasties lielākā skaitā. Cik daudz šādu fanu varētu būt, īsti gan nav zināms.

Arī šogad turpinās sadarbība ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF), kas aktīvākajiem un ilggadējiem līdzjutējiem nodrošinās autobusu, ar ko nokļūt čempionāta norises vietā, norādīja LHF prezidents Kirovs Lipmans.

"Mēs līdzjutējiem esam ļoti pateicīgi, jo, lai gan visiem pašlaik iet grūti, viņi turpina mūs atbalstīt. Latvijas hokeja fani ir labākie pasaulē, un to zina visi," sacīja Lipmans un piebilda, ka nesenajā vizītē ASV par Latvijas hokeja līdzjušanas fenomenu komplimentus uzklausījis arī no Nacionālās hokeja līgas (NHL) augstām amatpersonām.

Federācija faniem ne tikai nodrošinās vienu autobusu, bet palīdzēs arī biļešu iegādē, kuru cenas šoreiz ir salīdzinoši augstas.

Lielākā daļa Latvijas līdzjutēju čempionāta laikā dzīvos nevis spēļu norises vietā Bernē, bet gan Interlakenas pilsētiņas apkārtnē, kas atrodas aptuveni 40 kilometru no Šveices galvaspilsētas. Portāla www.hokejs2009.lv, kas izveidots kā gids Latvijas hokeja faniem Šveicē, informācija liecina , tad no Interlakenas līdz Bernei trīs līdz četras reizes stundā kursē vilcieni, tāpēc nokļūšana uz spēlēm faniem nebūs apgrūtinoša. Čempionāta laikā līdzjutējiem pārvietošanās ar vilcieniem Šveicē būs bez maksas.

Kopīga līdzjušana Latvijas hokejistu spēlēm tiks organizēta arī Latvijā, jo čempionāta laikā Esplanādē darbosies fanu telts, pastāstīja Paukina.

Latvijas hokejistiem pasaules čempionāts sāksies 25. aprīlī ar spēli pret ASV izlasi. Pēc tam 27. aprīlī jāspēlē pret Zviedriju, bet 29. aprīlī - pret Austriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi