Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Latvijas hokeja klubi pagaidām neziņā par nākotnes izredzēm

Sargiet kadrus! — Latvijas hokeja čempionāta izslēgšanas spēļu laikā vairākkārt atkārtoja Liepājas metalurga galvenais treneris Vladimirs Golubovičs. Tomēr Latvijas čempionāta tuvākā perspektīva krīzes apstākļos neizskatās rožaina.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Māris Baldonieks centies no komandu vadītājiem izdibināt nākotnes ieceres, bet klubu naudas maku turētāji pagaidām esot atturīgi. "Pirmdien tikšos ar kluba vadītājiem, un tad zināšu, kāds varētu būt nākamās sezonas komandas modelis," Golubovičs ieturēja pauzi.

Klīst runas, ka Liepājas metalurgs varētu pārtapt par Rīgas Dinamo rezervju kalvi. Ja tā notiks, no Latvijas hokeja skatuves, visticamāk, aizies Rīga-2000. "Dinamo rezervēm jāspēlē Baltkrievijā. No Latvijas čempionāta ielēkt KHL nav iespējams," teica Dinamo prezidents Viesturs Koziols. Viņa krēsls gan kļuvis nestabils, bet teiktajam jāpiekrīt. Baltkrievijas virzienā raugās divi klubi — Liepājas metalurgs un Daugavpils Latgale. Taču LHF prezidents Kirovs Lipmans, cerot paaugstināt Latvijas čempionāta līmeni, zaļo gaismu uz austrumiem it kā ieslēgšot tikai vienam klubam.

DHK Latgale vadītājiem starpsezonā vajadzētu nopietni pārdomāt kadru politiku. Izslēgšanas spēles parādīja, ka ar vietējiem spēlētājiem komanda ir pat mobilāka un nebūt nav sliktāka kā ar vidusmēra leģionāriem. Turklāt Rīga-2000 neskaidrās nākotnes apstākļos ir iespēja tikt pie pietiekami labiem spēlētājiem. Sezonas otrā puse nebija laba rīdziniekiem Edgaram Brancim un Raimondam Daniličam, taču kopējā līmeņa noturēšanai šādi spēlētāji Latvijas čempionātam būtu ļoti vajadzīgi. Par ASK/Ogre runā, ka ierobežoto finansiālo resursu dēļ komanda varētu būtiski atjaunināties.

Pēc pēdējās finālspēles Golubovičam izteicās arī par Metalurga iespējamo spēlēšanu Čempionu līgā: "Tam vajag ne tikai naudu, bet arī kvalificētu sastāvu. Lai spēles laikā nebūtu tikai jāskatās uz tablo un jādomā, kaut ātrāk tas viss beigtos." Vēl viena problēma, kuru starpsezonā vajadzēs atrisināt LHF vadītājiem. Varbūt tiešām sarīkot Liepājas metalurga spēles ar Rīgas Dinamo, lai formāli noskaidrotu Latvijas patiešām spēcīgāko komandu?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi