Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Latvijas hokejistes pasaules čempionātu Mehiko sāk ar uzvaru

Latvijas sieviešu hokeja izlase svētdien Mehiko ar uzvaru sāka pasaules čempionāta (PČ) otrās divīzijas A grupas jeb ceturtā līmeņa turnīru.

Lindai Rullei gūstot uzvaras vārtus 67 sekundes pirms pamatlaika beigām, Latvijas hokejistes ar rezultātu 3:2 (0:1, 2:0, 1:1) pārspēja Taivānas valstsvienību.

Spēles septītajā minūtē pretinieces vairākumā ar raidījumu no iemetienu apļa panāca 1:0, bet otrā perioda otrajā minūtē Linda Rulle izlīdzināja rezultātu. Trešdaļas 14.minūtē Līga Miljone ar negaidītu metienu no zonas vidus vairākumā panāca 2:1 latviešu labā.

Trešajā trešdaļā pēc nospēlētām četrām minūtēm Taivānas hokejistes realizēja vēl vienu vairākumu un panāca neizšķirtu. Pamatlaikam tuvojoties beigām, priekšpēdējā minūtē Rulle pēc pašas metiena bija pirmā pie atlēkušās ripas un raidīja to mērķī, izraudama Latvijai uzvaru.

Uzvaras vārtu autore Rulle tika atzīta par labāko spēlētāju Latvijas izlasē.

Kristiāna Apsīte Latvijas izlases vārtos atvairīja 19 no 21 metiena, bet latvietes pa pretinieču vārtiem meta 45 reizes.

Tāpat svētdien šajā turnīrā Spānija ar 6:0 uzvarēja Meksiku.

Turpinājumā trešdien Latvijai plkst.3.30 būs mačs ar Islandi, ceturtdien plkst.3.30 ar Meksiku un piektdien plkst.23 ar Spāniju.

Grupas uzvarētāja iegūs tiesības nākamgad spēlēt pēc spēka trešajā līmenī jeb pirmās divīzijas B grupā.

Piektdien Latvijas izlase aizvadīja pārbaudes maču ar Meksiku, izcīnot uzvaru ar rezultātu 4:0. Pa diviem vārtiem guva Linda Rulle un Līga Miljone. 

Sagatavošanās posmā Latvija sieviešu izlase aizvadīja četras treniņnometnes un divas pārbaudes spēles Somijā. Februārī Latvijas izlase pēcspēles metienos ar 2:1 uzveica Hemēnlinnas HPK komandu un ar 0:12 cieta neveiksmi pret "Kiekko-Espoo".

Pasaules čempionāts otrās divīzijas A grupā no 2. līdz 8.aprīlim norisināsies Meksikas galvaspilsētā Mehiko.

Hannu Saintulam darbā ar izlasi palīdz treneri Paulis Zvirgzdiņš un Vladislavs Koniševs, kā arī vārtsargu treneris Ahto Kerne.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs pasaules čempionāta otrās divīzijas A grupas turnīrā:

vārtsardzes - Kristiāna Apsīte (Zalcburgas "Eagles", Austrija), Jeļizaveta Stadņika ("Lauvas"/"Prizma");

aizsardzes: Emīlija Jakovļeva (Hokeja skola "Rīga"), Aija Balode ("Laima"), Ksenija Kezika, Anna Šalašova (abas - HK "L&L"), Anna Kubliņa ("Lauvas"/"Prizma"), Sabīne Kate Rubīna ("Karslkrona", Zviedrija), Luīze Zemesarāja (TNSS/THK/"L&L"), Madara Saulīte ("Falkons"/"Laima");

uzbrucējas: Krista Nikola Jipa-Čaka ("LawDawgs", Kanāda), Līga Miljone ("Jaca", Spānija), Laima Elizabete Lukašēviča (HK "L&L"), Agnese Apsīte (Zalcburgas "Eagles", Austrija), Linda Rulle ("Lulea", Zviedrija), Hanna Štrause ("Kurbads"/"Laima"), Anna Katrīna Lagzdiņa (Lankasteras "Reapers", Kanāda), Samanta Pudule, Karīna Šilajāne (abas - "Herning", Dānija), Karīna Aņisimova ("Odense", Dānija), Evelīna Kolīte (Hokeja skola "Rīga").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi