Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Latvijas hokejisti svin ceturto uzvaru pasaules čempionātā

Latvijas valstsvienības hokejisti pasaules čempionātā Bernē izcīnījuši ceturto uzvaru turnīra piecās spēlēs. E grupas ceturtās kārtas spēlē Latvijas izlase ar 7:1 (1:0, 2:0, 4:1) pārliecinoši pieveica Franciju. Divus vārtus guva Mārtiņš Cipulis, pa vieniem Aleksandrs Ņiživijs, Lauris Dārziņš, Kārlis Skrastiņš, Aleksandrs Jerofejevs un Ģirts Ankipāns.

= Vai Latvijas izlase spēlē pret Franciju parādīja savu spēju robežu?

= Kā Latvijas hokeja izlasei veiksies spēlē ar Krieviju?

Šis panākums praktiski ir garantējis mūsu hokejistiem vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. Ar septiņiem punktiem četrās otrā posma spēlēs Latvijas hokejisti turnīra tabulā ieņem trešo vietu.

"Francūžiem nedrīkst ļaut iespēlēties. Ja viņi jūt, ka var panākt labvēlīgu rezultātu, tad sāk spēlēt ar pilnīgi citu atdevi," pirms spēles atzina Latvijas izlases galvenā trenera palīgs Harijs Vītoliņš. Ņemot vērā, ka Francijai piektdien vēlu bija spēle, bet Latvijai brīvdiena, treneri plānoja mudināt komandu spēlēt aktīvi. “Taču nedrīkstēs aizmirst arī par aizsardzību," piebilda Vītoliņš.

Pirms spēles arī apstiprinājās Vītoliņa cerības, ka Francijas izlasei spēlē pret Latviju būs jāiztiek bez vadošās maiņas uzbrucēja Menjē. Spēlē pret ASV trešajā periodā pēc trieciena apmalē viņš savainoja plecu. Kapteiņa pienākumus sestdienas mačā Menjē vietā pildīja Vinsāns Bašē.

Nelielā savainojumā bija iedzīvojies Rodrigo Laviņš – viņam bijis iestiepts augšstilba aizmugurējais muskulis. Taču iziet uz ledus tas viņam neliedza.

Spēli Latvijas valstsvienība sāka ļoti agresīvi, un jau pirmajā minūtē Karsums, Ņiživijs un Vasiļjevs izdarīja trīs bīstamus metienus pa Enrī sargātajiem vārtiem. Vēl pēc brīža viens pats vārtu priekšā palika Ankipāns, taču arī viņa raidījumu Francijas izlases vārtsargs spēja tvert. Francūžu uzbrukumi lielākoties tika apturēti jau pie zilās līnijas, un pirmajās 10 minūtēs Masaļskim darba praktiski nebija.

7.minūtē Latvijas izlase pirmo reizi ieguva skaitlisko vairākumu – un izvirzījās vadībā. Ripa pēc Galviņa metiena no borta ļoti veiksmīgi atlēca pie Ņiživija, kurš to netraucēti varēja raidīt tukšos vārtos – 1:0. Aleksandram šis bija trešais vārtu guvums čempionātā pēc diviem realizētiem pēcspēles metieniem iepriekšējos mačos.

Pēc gūtajiem vārtiem spēle nedaudz izlīdzinājās. Francūži sāka nedaudz drošāk doties uzbrukumā, tomēr iniciatīvu vienalga saglabāja Latvijas hokejisti.

Bīstamāko situāciju pie Masaļska vārtiem piecas minūtes līdz perioda beigām izveidoja Trejē, strauji ieslidojot Latvijas aizsardzības zonā un liekot Jerofejevam nopelnīt divu minūšu sodu. Skaitliskajā mazākumā Masaļskim divas reizes nācās demonstrēt savu meistarību.

Trešdaļas izskaņa atkal pagāja ar Latvijas hokejistu pārsvaru, ko materializēt gan neizdevās.

Otrā perioda pašā sākumā ātru kombināciju francūžu zonā pēc Vasiļjeva un Ņiživija piespēlēm ar metienu, neapturot ripu pabeidza Cipulis – 2:0. Arī Mārtiņam šis bija trešais vārtu guvums turnīrā.

Tūdaļ pat Latvijas hokejisti nopelnīja skaitlisko vairākumu. Mirkli pēc tā beigām Lauris Dārziņš no asa leņķa raidīja ripu vārtu virzienā, un tā rikošeta no aizsarga ielēca Enrī vārtos – 3:0.

Trešdaļas vidū, spēlējot nevienādos sastāvos, Francijas hokejisti trāpīja pa Masaļska vārtu pārliktni, savukārt vairākus bīstamus Latvijas izlases raidījumus tvēra Enrī. Līdz perioda beigām labas iespēja gūt vārtus bija abām komandām, taču vai nu ripa lidoja garām vārtiem, vai ar saviem pienākumiem tika galā vārtsargi.

Arī trešās trešdaļas sākums veiksmīgs bija Latvijas izlasei. Pēc uzvarēta iemetiena sāncenšu zonā uzbrukumam pieslēdzās Skrastiņš un, saņēmis Karsuma piespēli, ar māņu kustību eleganti apspēlēja Enrī – 4:0.

Jau pusotru minūti vēlāk ar vārtu guvumu atzīmējās vēl viens Latvijas izlases aizsargs. Aleksandrs Jerofejevs no zilās līnijas uzmeta vārtu virzienā. Širokova nosegts, francūžu vārtsargs metiena brīdi nokavēja – 5:0. Latvijas izlase pilnībā kontrolēja spēles gaitu, tomēr pretuzbrukumā ielaida vārtus. Da Kostas metienu Masaļskis atvairīja, bet klāt bija Liks Tardifs – 5:1.

Saniknoti par zaudētajiem vārtiem, Latvijas hokejisti metās uzbrukumā, un nepilnas pusminūtes laikā Ankipāns un Cipulis pēc skaistām izspēlēm rezultātu palielināja līdz 7:1.

Vienīgais nepatīkamais brīdis atlikušajā laikā mūsējiem bija trāpījums ar ripu pa Oskara Bārtuļa kaklu. Šķiet, savainojums bija sāpīgs, bet ne pārāk nopietns.

Svētdien Latvijas valstsvienība plkst.21.15 aizvadīs otrā posma pēdējo spēli ar Krievijas izlasi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Znaroks: Pirmajā pārtraukumā vajadzēja sapurināt komandu

Ankipāns: Meitas piedzimšana man palīdzēja

FOTO: Latvija - Francija 7:1

Krievijas hokejisti nodrošina pirmo vietu E grupā, Latvija vēl nav 1/4finālā

Pasaules čempionāts, E grupa

Francija – Latvija 1:7 (0:1, 0:2, 1:4)

Vārtu guvēji: Ņiživijs (Galviņš, vair.) – 0:1 (7:29), Cipulis (Ņiživijs, Vasiļjevs) – 0:2 (21:19), Dārziņš – 0:3 (23:55), 46:39 Skrastiņš (Karsums) – 0:4 (46:39), Jerofejevs (Širokovs) – 0:5 (48:18), Tardifs (da Kosta) – 1:5 (51:38), Ankipāns (Vasiļjevs, Karsums) – 1:6 (52:24), Cipulis (Ņiživijs) – 1:7 (52:39).

Metieni: 28 – 38

Soda minūtes
: 10 – 6

Vārtsargi: Enrī – Masaļskis

E grupas tabula (pēc 2.05 spēlēm

Komanda  UP  UPP  ZPP  ZP  Vārti 
  1   Krievija   4    3   1   0   0   21:10    11 
  2   ASV   4   2   0   1   1   16:14   7
  3   Latvija
  4   1   2   0   1   14:8   7
  4   Zviedrija
  3   0   1   2   0   13:14   4
  5    Šveice   3   1   0   1   1   4:6   4
  6   Francija   4   0   0   0   4   5:21   0

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi