Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas izlases menedžeris Kalvītis: Bļugeram nebija viegli atteikt izlasei

Latvijas hokejistam Teodoram Bļugeram nebija viegli šogad atteikt valstsvienībai, sarunā ar žurnālistiem stāstīja Latvijas izlases menedžeris Rūdolfs Kalvītis.

Jau ziņots, ka trešdien pēc ilgstošām pārrunām starp Bļugeru un izlasi tapa skaidrs, ka šogad Latvijas valstsvienībai  palīgā nedosies Pitsburgas "Penguins" rindās spēlējošais hokejists.

"Ar Teodoru sazinājāmies vairākkārt. Protams, pēc zaudējuma septītajā spēlē sajūtas ir diezgan smagas, devu viņam nedaudz laiku padomāt," sazināšanos ar Teodoru Bļugeru ieskicēja Kalvītis. "Beigās Tedis nonāca pie lēmuma, ka šogad nepievienosies Latvijas valstsvienībai, bet, kā jau teicu, viņš vienmēr būs laipni gaidīts izlasē."

Precīzus atteikuma iemeslus Kalvītis neatklāja, norādot, ka tas paliek paša hokejista ziņā. "Par iemesliem jāprasa viņam pašam. Septītajā spēlē zaudēt nav viegli, un, ja ir kādas mikrotraumas, to viņš pats var pastāstīt," viņš piebilda.

Menedžeris norādīja, ka kontakts ar hokejistu saistībā ar pievienošanos izlasei tika uzturēts jau kopš Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pirmajiem mačiem.

"Zvans bija sākot ar "play-off" pirmo raundu. Pirmā doma bija parunāt ar viņu par izlasi kopumā, vai viņš plāno palīdzēt, un viņš teica, ka labprāt, jo viņš nekad nav atteicis izlasei. Pēc zaudējuma es viņam uzreiz nezvanīju, bet uzrakstīju, lai viņš atzvana un tā arī notika. Tad katru dienu sazvanījāmies un beigās nonācām pie lēmuma. Tā nebija īsa saruna, tā bija ļoti gara. Katrā ziņā viņam nebija viegli pateikt nē," atklāja Kalvītis. "Personīgi likās, ka vienā brīdī viņš jau piekritīs, ka ir pierunāts, bet kā ir, tā ir."

Menedžeris arī norādīja, ka viņš vairāk centies Bļugeram likt saprast, cik svarīgs viņš būtu izlasei, un hokejists pats to ļoti labi sapratis, taču viņam ir jādomā arī par sevi un savu ķermeni.

Šovakar plkst.20.20 Latvija stāsies pretī Čehijai. Piektdien Latvija cīnīsies ar Austriju, svētdien latvieši pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs otrdien ar maču pret Zviedriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi