Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvijas līdzjutēji Bratislavā hokeja svētkus svin līdz agrai rīta stundai

Latvijas hokeja līdzjutēji, kuri ieradušies Bratislavā uz pasaules čempionātu (PČ), hokeja svētkus pirmās divas naktis svinējuši līdz agrai rīta stundai, taču tas nav mazinājis viņu apņēmību turpināt atbalstīt Oļega Znaroka vadīto komandu arī nākamajās cīņās.

Pēc Latvijas pirmās spēles ar Čehiju ir grūti veikt konkrētākas aplēses par Latvijas līdzjutēju skaitu, jo biļešu problēmas dēļ daļa arēnā nemaz netika, savukārt vēl citi Slovākijas galvaspilsētā grasījās ierasties pirmdien pirms spēles ar Somiju, aģentūrai BNS pastāstīja ceļojumu aģentūras "Travel Art" vadītāja Inese Krūmiņa. Savukārt spēles laikā, kad arēna bija teju pilna, vizuāli noteikt, cik daudz ir latviešu, nebija iespējams pat aptuveni, jo hallē viņi sēdēja nelielās grupiņās izkaisīti starp daudzajiem čehu atbalstītājiem.

To, cik aptuveni fanu būs atbraukuši no Latvijas, konkrētāk varēs spriest pēc pirmdienas spēles ar Somiju, jo no šīs valsts līdzjutēju nav tik daudz, sprieda "Travel Art" pārstāve.

Pirmās dienas Latvijas fani uzvedušies kā jau pasaules čempionātos ierasts - viņi ir skaļi, liela daļa manāmā alkohola reibumā, taču ļoti miermīlīgi un draudzīgi ar citu valstu hokeja līdzjutējiem. Fanu dzīves centrs atrodas Bratislavas vecpilsētas krogā "Bratislavas balti krekli", kas mājvietu radis īru kroga telpās. Šajā vietā uzdzīve sit īpaši augstu vilni, un abas aizvadītās naktis daži līdzjutēji ir relaksējušies pie dzērienu glāzēm līdz pat rīta gaiļiem. Par "Bratislavas balti krekli" popularitāti liecina arī tas, ka pretējā ielas pusē esošajā krogā, tuvojoties pusnaktij, ir daži klienti, citi krogi sen jau kā slēgti, bet šajā iestādē ir tik daudz dažādu valstu līdzjutēju, ka ir grūtības ar iekļūšanu telpās.

Vienam otram no Latvijas atbraukušajam ir gadījušās arī pa kādai ķibelei. Grupiņa līdzjutēju, kuriem naktsmītnes bija sarunātas netālu esošās Ungārijas teritorijā, savu kolēģu dēļ bija spiesti nakti pavadīt autobusā. Kādi pārmēru ieskurbuši līdzjutēji apskādēja viesnīcas numuriņu, par ko uzreiz iecirties hoteļa īpašnieks, latviešus vairs savā viesnīcā nelaižot iekšā. Atrisinājums tika atrasts, bēdubrāļiem sameklējot naktsmītnes jau Bratislavā.

Starpgadījums bijis arī tiem faniem, kas apmetušies uz kuģīša izveidotā viesnīcā, kura atrodas netālu no vecpilsētas Donavas krastā. Kuģītī ietriekusies cita mazāka izmēra laivele, viesnīcai uz ūdens nekādu lielo postažu nenodarot un latviešu līdzjutējus neapskādējot.

Neskatoties uz šādām mazām sadzīviskām likstām, kopējais noskaņojums līdzjutējiem ir optimistisks, ko vairoja Latvijas izlases skatāmā spēle pret Čehiju. "Man nav žēl to 55 eiro, ko samaksāju par ieejas biļeti uz pirmo spēli," hokejistu sniegumu šādā veidā uzteic kāds no Latvijas līdzjutējiem vārdā Raimonds.

Pasaules čempionāts Bratislavā ilgs līdz 15. maijam. Kā jau pasaules čempionātos ierasts, lielākā daļa Latvijas līdzjutēju ierodas uz pirmajām trim savas izlases spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi