Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

LHF ceturtdien izskatīs incidentus spēlē starp Liepājas metalurgu un ASK/Ogri

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārā komiteja ceturtdien pēcpusdienā sēdē izskatīs un pieņems lēmumus par trešdienas Latvijas čempionāta finālsērijas piektajā spēlē notikušajiem incidentiem starp "Liepājas metalurga" un "ASK/Ogre" komandām, aģentūru BNS informēja LHF tiesnešu sektora vadītājs Andrejs Zaķis.

Jau ziņots, ka cīņā, kurā "Liepājas metalurgs" uzvarēja ar 10:4, notika vairāki kautiņi, laukumā valdīja rupja spēle, kurā abas komandas kopā nopelnīja 196 soda minūtes - liepājniekiem tika 68, bet ogrēniešiem - 128 minūtes. Trīs "ASK/Ogre" spēlētāji tika noraidīti līdz mača beigām, no tiem 25 minūšu sods tika piešķirts Mihailam Kokļinam, kam līdz ar to pienāktos vienas spēles diskvalifikācija.

"Katru notikušo gadījumu skatīsimies atsevišķi, tāpēc nevar pateikt, cik un kādi hokejisti saņems sodu vai nevarēs piedalīties nākamajā spēlē, jo Disciplinārā komiteja var pieņemt atsevišķus lēmumus, nevadoties pēc protokolā rakstītā," aģentūrai BNS sacīja Zaķis.

Otrajā trešdaļā, kad rezultāts bija 6:2, ''ASK/Ogre'' komanda uz vairākām minūtēm atstāja laukumu pēc tam, kad komandas galveno treneri Leonīdu Beresņevu skatītāji no tribīnēm aplēja ar alu. Ogres komanda atgriezās uz soliņa un laukumā, tiklīdz tika nodrošināta pietiekama kārtība tribīnēs.

"Arī tas tiks vērtēts. Diezin vai varēsim sodīt Liepājas hokeja fanus, jo tad bija jāaiztur konkrētais pārkāpējs. Mēs jau nevaram pateikt, kas tur īsti bija, varbūt tā bija provokācija? Taču skaidrs, ka spēles laukuma saimniekiem ir jānodrošina kārtība un drošība hallē," Zaķis norādīja, ka notikušais nepaliks bez ievērības.

Zaķis piebilda, ka pret spēles galvenajiem tiesnešiem Gintu Zviedrīti un Eduardu Odiņu, kuri tiesāja arī sērijas pirmās četras spēles, lielu aizrādījumu par trešdienas cīņu viņam kā tiesnešu sektora vadītājam neesot. "Skatīsimies un analizēsim spēles videoierakstu, taču lielu kļūdu nebija. Grūti pateikt, vai viņi tiesās arī nākamo spēli, jo jāskatās, kāda būs klubu reakcija. Jebkurā gadījumā tiesnešus noteiks federācija," viņš skaidroja.

Pēc spēles abu komandu treneri uzskatīja, ka rupjajā spēlē vainojami tiesneši, kuru pieņemtie lēmumi saasinājuši jau tā sakāpinātās hokejistu emocijas, kuras tie nespējuši valdīt.

"Tiesneši bija tie paši, kas pirms tam iepriekšējos mačos. Tad, kad Ogre divas spēles uzvarēja, tad tiesneši bija labi, bet tagad, kad tiek zaudēts ar 2:8 un kad viss jau ir skaidrs, tā vietā, lai analizētu un kritizētu savu spēli, tad vainīgie izrādās tiesneši," piebilda Zaķis.

"ASK/Ogre" var saņemt sodu arī par to, ka spēles beigās tā laukumu pameta, neatsveicinoties no pretiniekiem, kā to paredz sacensību nolikums.

Par visiem pārkāpumiem Disciplinārā komiteja lems sēdē, kas sāksies plkst. 13.

Pēc piecām spēlēm Latvijas čempionāta finālsērijā "Liepājas metalurgs" ir vadībā ar 3:2. Sērijas sestā spēle piektdien plkst. 19.45 notiks Ogrē. Līdz šim tā komanda, kas spēlējusi savā laukumā, allaž uzvarējusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi