Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 15. septembris
Sandra, Gunvaldis, Gunvaris, Sondra

LOK un LHF nav rīcības plāna, ja 2026.gada olimpiskajās spēlēs startēs Krievijas hokejisti

Latvijas Hokeja federācijai (LHF) un Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) šobrīd nav izstrādāts rīcības plāns, kā rīkoties, ja 2026.gada olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīrā varēs piedalīties Krievijas izlase, un abas organizācijas paļaujas uz to, ka Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) pagarinās Krievijas diskvalifikāciju.

Pagājušajā nedēļas nogalē Latvijas vīriešu hokeja izlase izcīnīja ceļazīmi uz 2026.gada Milānas un Kortīnas olimpiskajām spēlēm. 

Latvijas hokejistiem paredzēts spēlēt C apakšgrupā kopā ar Slovākiju, kas svētdien arī uzvarēja vienā no kvalifikācijas turnīriem, un pēc ranga vietas olimpiskajās spēlēs nodrošinājušajām ASV un Krieviju, kuru IIHF vēl nav diskvalificējusi no 2025./2026.gada sezonas sacensībām.

"Šis jautājums vispār nav dienas kārtībā, jo, cik zināms, [Starptautiskā Olimpiskā komiteja] SOK un IIHF pieņems attiecīgos lēmumus kaut kad tuvākajā laikā. Mēs šādu iespēju vispār neizskatām," teica LHF prezidents Aigars Kalvītis.

Viņš izcēla, ka šobrīd visreālākais ir variants, kurā 2026.gada olimpiskajās spēlēs Krievijas vietu ieņems labākā no otro vietu ieguvējām kvalifikācijas turnīros, kas būtu Francija. Šajā situācijā Latvijas hokejisti apakšgrupā spēlētu ar ASV, Dāniju un Vāciju.

Savukārt LOK atsaucās uz to, ka SOK principi šobrīd paredz, ka individuālie neitrālie atlēti un viņu atbalsta personāls nevar piedalīties olimpiskajās spēlēs komandu sporta veidos.

"Uzskatām, ka šādam vai stingrākam regulējumam būtu jāsaglabājas un nedz individuālajiem neitrālajiem atlētiem, nedz agresorvalstu komandām dalība olimpiskajās spēlēs laikā, kad Ukrainā noris karš, nebūtu pieļaujama," norādīja LOK preses dienests.

"Sporta likuma 17.1 panta 3. daļa aizliedz Latvijas komandu sporta spēļu izlasēm spēlēt pret Krievijas vai Baltkrievijas izlasēm, ja tās piedalās sacensībās zem sava karoga vai neitrālā statusā. Līdz ar to ne LHF, ne LOK šobrīd šo jautājumu neizlemj," skaidroja LOK.

2026.gada olimpiskajās spēlēs hokeja turnīrs norisināsies Milānā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi