Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Macijevskis: Norvēģijas ieroči ir ātri pretuzbrukumi un vairākums

Tehniski un ātri uzbrucēji ļauj Norvēģijas hokeja izlasei spēlēt tipisku zviedru hokeju: aktīvs presings pretinieku zonā un kustīgs uzbrukums. Kā jau lielai daļai otrā ešelona komandām, arī norvēģiem pirmās divas maiņas ir būtiski labākas par trešo un ceturto. Tāpat kā Latvijai. Taču šosezon spēlēju Norvēģijas čempionātā un varu teikt, ka arī daži trešās un ceturtās maiņas spēlētāji ir gana meistarīgi un ar labu metienu.

Norvēģi ir labi vairākuma realizētāji, tāpēc Latvijas izlases uzdevums būs ieturēt spēles disciplīnu, kas līdz šim padevies itin veiksmīgi. Nedrīkst pelnīt muļķīgus noraidījumus, un arī mazākumā, ja tādas situācijas gadīsies, jāspēlē uzmanīgi.

Lai arī Norvēģijas aizsargu vārdi nav tik skanīgi, ja nemaldos, viņi visi spēlē ārpus Norvēģijas jeb labākos čempionātos, tāpēc nevarētu teikt, ka zilās līnijas spēlētāji ir viņu vājākais posms. Personīgi pazīstu Norvēģijas trešo vārtsargu Polu Grotnesu, ar kuru šosezon spēlēju vienā klubā. Viņa Ahilleja papēdi zinu, bet pret Latviju, visticamāk, vārtos spēlēs kāds cits.

Ja Latvija cer uz labvēlīga rezultāta gūšanu, primārais uzdevums ir nospēlēt disciplinēti un bez pārgalvībām. Ja norvēģiem tiks dotas iespējas izskriet pretuzbrukumos divi pret viens vai trīs pret divi, Latvija par to varētu tikt sodīta. Norvēģi šādas iespējas izmanto bieži. Turklāt viņi zibenīgi pāriet no aizsardzības uzbrukumā, tāpēc Latvijas izlasei jācenšas izvairīties no riskantiem manevriem uz pretinieku zonas zilās līnijas.

Ja Latvija nospēlēs tikpat disciplinēti kā līdz šim un pratīs izmantot savus trumpjus, uzvara neizpaliks. Tā būs ļoti svarīga spēle.

Latvijas un Norvēģijas izlašu spēle Stokholmā notiks sestdien, 12.maijā plkst.13:15, tiešraidē to varēs vērot kanālā TV3. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauni kopvērtējuma uzvarētāji Stirnu buka 11. sezonā

Populārā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” 11. sezonas gala iznākums bija ļoti interesants, jo kopvērtējumā gandrīz visās galvenajās distancēs - GARMIN Lūsis”, “VENDEN Stirnu buks” un “KARTE...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi