Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Maticins kļuvis par Čerepovecas Severstaļ galvenā trenera palīgu

Latvijas speciālists Andrejs Maticins otrdien apstiprināts par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Čerepovecas Severstaļ galvenā trenera Igora Petrova palīgu.

"Andrejam Maticinam ir liela pieredze trenera darbā. Līdz šim viņš strādājis ar Rīga 2000 komandu, palīdzot tai uzvarēt Latvijas čempionātā, bijis Latvijas U-20 izlases galvenais treneris," preses konferencē uzskaitīja Petrovs. "Pagātnē viņš bija lielisks aizsargs, Čerepovecas hokeja audzēknis, uzvarējis pasaules U-20 čempionātā." 

"Pagājušajā sezonā viņš strādāja ar aizsargiem Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā Čerepovecas Almaz, parādot augstu darba līmeni," uzsvēra Petrovs. Arī Severstaļ komandā 50 gadus vecais Maticins atbildēs tieši par aizsargiem. 

Vēl Petrova treneru kolektīvā vecākā trenera funkcijas pildīs Sergejs Pavlovičs, bet Andrejs Karpins turpinās strādāt ar vārtsargiem. 

"Līgumu noslēdzu vien pirms pāris stundām. Esmu pieradis visam pieiet filozofiski - kamēr nav oficiāla līguma, nav iemesla sarunām," stāstīja Maticins. "Turpināju darbu ar "Almaz" komandu un tikai šodien oficiāli noslēdzu līgumu." 

Pirms Maticins šī gada sākumā pievienojās Almaz komandai, viņš ilgstoši bija bez amata. Treneris pēdējā laikā bija vadījis gan florbola komandu Ķekava, gan arī Latvijas bendija izlasi. 

Petrovs Severstaļ komandā strādā kopš 1987.gada, bet galvenā trenera amatā tika apstiprināts vien pagājušajā nedēļā. 

48 gadus vecais Petrovs jau iepriekš bijis Severstaļ komandas treneru korpusā, kā arī strādājis ar kluba otro komandu Almaz vienību. 

Nupat aizvadītajā sezonā Severstaļ komandu vadīja Andrejs Nazarovs, kurš iepriekš paziņoja, ka personisku iemeslu dēļ atstāj amatu. Uzreiz pēc šī paziņojuma viņš uzņēmās Ukrainas kluba Doņeckas Donbass vadību. 

Latvieša Oskara Bārtuļa pārstāvētās Donbass komandas galvenā trenera postenī Nazarovs nomainīja Latvijā labi zināmo slovāku speciālistu Jūliusu Šupleru, kura vārds iepriekš tika saistīts ar iespējamu pārcelšanos tieši uz Severstaļ komandu. 

Severstaļ hokejisti šo sezonu noslēdza Rietumu konferences kopvērtējuma piektajā vietā, bet Gagarina kausa izcīņā tika līdz konferences pusfinālam, kur piekāpās Sanktpēterburgas SKA komandai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi