Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Naitai hat trick ASV izlases triumfā pasaules hokeja čempionātā

Trīs vārtus pasaules čempionātā hokejā sievietēm svētdien finālā guva Hilarija Naita, palīdzot ASV izlasei ar 6:3 (1:1, 1:2, 4:0) pārspēt Kanādas valstsvienību.

Kanādas izlase mača gaitā trīs reizes izvirzījās vadībā, taču amerikānietes allaž spēja atspēlēties, mača izskaņā svinot arī pārliecinošu uzvaru. Izšķirošo pārsvaru ASV guva mača 57.un 58.minūtē, kad 27 sekunžu laikā Naita realizēja divus skaitliskos vairākumus, panākot 5:3. Pēdējos vārtus amerikānietes guva 59.minūtē, kad tukšos vārtos ripu raidīja Keila Bārnsa.

Tāpat uzvarētāju labā vārtus guva Karolīna Hārvija un Eibija Mērfija, kamēr kanādietēm divas reizes precīza bija Brianna Dženere, bet reizi - Marī-Filipa Pulēna.

ASV izlase par čempioni kļuva pirmo reizi kopš 2019.gada.

No 21 aizvadītajām meistarsacīkstēm ASV un Kanādas fināls bijis 20, tikai 2019.gadā šo duetu izjaucot Somijai, kas toreiz pusfinālā apturēja kanādietes.

Mača galvenā varone Naita kopumā ASV rindās guvusi 61 vārtus un tikusi pie 101 punkta, izcīnot savu devīto zelta medaļu pasaules čempionātos. 33 gadus vecā amerikāniete atkārtojusi Danielas Gojetes no Kanādas rekordu.

Tikmēr bronzas godalgas izcīnīja Čehijas hokejistes, kuras mačā par trešo vietu ar 3:2 (2:1, 1:1, 0:0) pieveica Šveices izlasi.

Uzvarētājām divus vārtus guva Denisa Kržižova, bet reizi precīza bija Mihaela Pejzlova. Šveices sastāvā ar precīziem raidījumiem izcēlās Lēna Marija Luca un Lāra Štadlere.

Pasaules čempionāts hokejā sievietēm tiek rīkots kopš 1990.gada, un tajā ir triumfējušas tikai ASV un Kanādas hokejistes. Kanādietēm ir 12 tituli, amerikānietēm - desmit, bet Somijas kontā ir viens sudrabs un 13 bronzas godalgas.

Iepriekšējos divos gados par čempionēm tika kronētas Kanādas hokejistes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi