Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ņiživijs, Bičevskis izrauj Dinamo uzvaru pret Sibirj un 7.vietu Rietumos

Rīgas Dinamo trešdien ar 3:2 pēcspēles metienos pārspēja Novosibirskas Sibirj, nodrošinot 7.vietu KHL Rietumu konferencē. Aleksandrs Ņiživijs tikai 18 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca neizšķirtu, bet pēcspēles metienos vienīgais precīzais raidījums Mārim Bičevskim.

Pirmajā minūtē Dinamo vadošā maiņa saimniekoja Sibirj aizsardzības zonā, taču līdz vārtu guvumam neaizspēlējās. Jēkabs Rēdlihs 4.minūtē atstāja mājiniekus mazākumā, bet to izdevās veiksmīgi izturēt. Jānis Sprukts un Mārtiņš Karsums perioda 8.minūtē izslidoja pret Kļučņikovu, tomēr Sibirj aizsardzība tika galā ar mūsu duetu, tūlīt pēc tam laba iespēja Cipulim, kura metiens no neērtās puses lidoja vārtiem secen. Rīdzinieku aktivitāte vainagojās panākumiem -  pirmais vairākums spēlē, bet neko bīstamu tajā radīt neizdevās. Vēl viena iespēja Jānim Spruktam bija tieši astoņas minūtes pirms perioda beigām, kad spēlējot četri pret četri, mūsu uzbrucējs izdarīja viltīgu metienu. Pirmie vārtus tomēr guva viesi - Dinamo aizsargi ļāva izdarīt vairākus metienus no tuvas distances un Holts pēdējo no tiem tvert nespēja - 0:1. Ģirts Ankipāns tomēr neļāva viesiem doties atpūtā, esot vadībā - uzbrucēja no aizvārtes mestā ripa trāpīja kādam no Sibirj hokejistiem un iespurdza vārtos - 1:1! Dinamo bija pat vēl vairākas labas iespējas izvirzīties vadībā atlikušajās divās minūtēs.

Arī otro periodu krietni aktīvāk sāka rīdzinieki, bet šo ofensīvu apturēja palikšana mazākumā. Izturējuši otro mazākumu šajā mačā, Dinamo turpināja regulāri apdraudēt Kļučņikova vārtus. Vienā no epizodēm tikai veiksme glāba Sibirj no vārtu zaudējuma pēc Džeimija Lundmarka metiena. Īpaši aktīvi vārtus centās gūt mūsu ceturtā maiņa, nodemonstrējot apskaužamu cīņassparu un neatlaidību. Neskatoties uz to, vārtus guva viesi - Junass Enlunds pielaboja Batiršina metienu, cauršaujot Holtu otro reizi. Atlikušajās minūtēs rīdzinieki ļoti centās izlīdzināt rezultātu, bet lampiņu aiz vārtiem iedegt neizdevās. Tiesneša svilpe klusēja arī pēc brīvās cīņas cienīga paņēmiena, ar kuru viesu hokejists uz ledus noguldīja Jāni Spruktu.

Miķelis Rēdlihs jau pašā perioda sākumā apspēlēja vairākus Sibirj hokejistus un izrāvās pret Kļučņikovu, tomēr metienu patraucēja aizsargs. Pēc lieliskas Māra Bičevska piespēles pāri vārtiem mirkli vēlāk meta Juris Štāls. Rīdzinieki turpinājumā uzbruka gandrīz nepārtraukti, bet ripa spītīgi nelidoja Kļučņikova vārtos -  viesiem palīgā nāca pat vārtu pārliktnis. Pusotru minūti pirms pamatlaika beigām Holts atstāja vārtus, dodot vietu sestajam laukuma spēlētājam. Milzīgajam mājinieku spiedienam beidzot bija rezultāts - Aleksandrs Ņiživijs pēc Hosas piespēles panāca neizšķirtu nieka 18 sekundes pirms trešdaļas beigām: 2:2! Iegūtais punkts jau nodrošināja 7.vietu konferencē, bet vēl bija iespēja uzvarēt šo spēli.

Papildlaika sākumā Junass Enlunds rupji bortā iegrūda Māri Bičevski, izpelnoties tikai divu minūšu sodu. Dinamo četratā pret trim Sibirj hokejistiem izveidoja vairākas bīstamas iespējas, taču glāba Kļučņikovs. Mārtiņš Cipulis vienā no epizodēm neticamā veidā tomēr neiemeta ripu jau tukšajos vārtos, abas komandas aizspēlējās līdz pēcspēles metieniem.

Kriss Holts tika galā ar pirmajiem diviem raidījumiem, bet mūsējiem pēc Aleksandra Ņiživija neveiksmes precīzs bija Māris Bičevskis. Sibirj trešo mēģinājumu meta garām vārtiem un uzvaru izcīnīja rīdzinieki - 3:2!

Nākošo spēli Dinamo aizvadīs piektdien pret Novokuzņeckas Metallurg, bet svētdien mačs pret Habarovskas Amur. Neatkarīgi no šo spēļu rezultātiem Dinamo regulārās sezonas noslēgumā ieņems 7.vietu Rietumu konferencē un play-off 1.kārtā tiksies ar Tarasova divīzijas uzvarētājiem - Ņižņijnovgorodas Torpedo, Mitišču Atlant vai Čerepovecas Severstaļ.

KHL regulārā čempionāta spēle, 2012.gada 22.februāris. Rīga, Arēna Rīga.

Rīgas Dinamo – Novosibirskas Sibirj 3:2 (1:1; 0:1; 1:0; 0:0; 1:0)

Vārti: 15:03 Soloduhins (Mališevs) 0:1; 17:52 Ankipāns (Luceniuss, Galviņš) 1:1; 32:45 Enlunds (Batiršins, Drugovs) 1:2; 59:42 Ņiživijs (Hosa) 2:2; 65:00 Bičevskis 3:2

Vārtsargi: Holts - Kļučņikovs

Metieni: 52-20

Soda minūtes: 10-12

Skatītāji: 7610



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi