Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Otrdien Rīgā ieradīsies Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Nolans

Otrdien Rīgā ieradīsies Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans, lai klātienē skatītos Rīgas "Dinamo" un HK "Rīga" mājas spēles, aģentūrai BNS pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Māris Baldonieks.

Sākotnēji bija plānots, ka Nolans, kuru par izlases galveno treneri apstiprināja augusta sākumā, Latvijā ieradīsies septembrī, taču plāni mainījās, un kanādiešu trenera otrā vizīte Rīgā notiks oktobrī. Pirmo reizi Nolans šeit ieradās augustā, kad ar viņu iepazīstināja kā izlases galveno treneri.

Nolans apmeklēs četras Rīgas "Dinamo" mājas spēles Kontinentālajā hokeja līgā, no kurām pirmā būs jau trešdien pret Popradas "Lev". Valstsvienības treneris klātienē skatīsies arī HK "Rīga" cīņas Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) un apmeklēs citus ar Latvijas hokeju saistītus notikumus, jo plānojis Latvijā uzturēties līdz oktobra beigām, norādīja Baldonieks.

Vizītes laikā plānots izstrādāt sīku tālākās darbības plānu. "Izstrādāsim maršrutu, lai Nolans klātienē varētu apmeklēt Ziemeļamerikā spēlējošo Latvijas hokejistu - Kaspara Daugaviņa, Oskara Bārtuļa, Artūra Kuldas, arī Kristiāna Pelša, Zemgus Girgensona, varbūt vēl kāda - spēles, kā arī apspriedīsim plānu, kad viņš varētu decembrī pievienoties un kā palīdzēt Latvijas junioru U-20 izlasei, kurai gadu mijā Kanādā jāstartē pasaules čempionātā. Runāsim arī par iespējām apmeklēt spēlētājus Eiropas klubos," informēja Baldonieks.

Jau pašlaik zināms, ka Latvijā Nolans būs arī februārī, jo izlasei jāpiedalās pārbaudes turnīrā Norvēģijā.

LHF ģenerālsekretārs uzskata, ka līdz jaunajam gadam trenerim vajadzētu apzināt potenciālos izlases kandidātus. "Jāsākas komandas komplektēšanas un veidošanas procesam," piebilda Baldonieks.

Uz priekšu pavirzījies jautājums arī par Nolana palīgiem, taču Baldonieks vēl nevēlējās atklāt, kuri būs galvenā trenera asistenti, jo to pēc galīgās vienošanās paziņos LHF prezidents Kirovs Lipmans. Iepriekš tika deklarēts, ka Nolana asistenti būs pašmāju speciālisti un tikai uz pasaules čempionātu izlasei pievienosies videooperators no Ziemeļamerikas.

Savukārt izlases tehniskajā personālā, kurš pēc pagājušā pasaules čempionāta kopā ar treneru korpusu pēc LHF valdes lēmuma tika atlaists, izmaiņas, visticamāk, nebūs lielas. "Cilvēki šo darbu ir veikuši un labi veikuši jau ilgu laiku, tāpēc neredzu iemeslu kaut ko mākslīgi lauzt un mainīt. Ja viņi gribēs turpināt strādāt, neredzu problēmas, lai tas nenotiku," sacīja Baldonieks.

Nolanam ir liela pieredzes trenera amatā – 53 gadu vecais speciālists ir strādājis ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandām Bufalo "Sabres", Ņujorkas "Islanders", Hartfordas "Whalers" un Tampabejas "Lighting". 1996./1997.gada sezonā Bufalo "Sabres" vadībā Nolans saņēma Džeka Adamsa balvu, ko piešķir labākajam NHL trenerim. Hokejista karjerā Nolans uzbrucēja ampluā aizvadīja trīs sezonas NHL klubos Detroitas "Red Wings" un Pitsburgas "Penguins".

Līgums ar indiāņu izcelsmes kanādieti noslēgts uz gadu ar iespēju to pagarināt vēl uz diviem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi