Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Ovečkinam 2+1 uzvarā Filadelfijā, Capitals panākuma attālumā no otrās kārtas

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta labākā komanda Vašingtonas Capitals nokļuvusi uzvaras attālumā no Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas.

Capitals pirmdien izbraukumā ar 6:1 (1:1, 1:0, 4:0) pārliecinoši pieveica Filadelfijas Flyers un Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām panāca 3-0 vadību.

Uzvarētāju sastāvā ar diviem precīziem metieniem un rezultatīvu piespēli izcēlās krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins, kurš regulārajā čempionātā bija labākais vārtu guvējs ar 50 trāpījumiem. Līdz ar karjeras laikā Stenlija kausa izcīņā gūtiem 39 vārtiem un 35 rezultatīvām piespēlēm Krievijas uzbrucējs kļuvis par kluba visu laiku rezultatīvāko hokejistu. Capitals komandas trešo uzvaru sērijā sekmēja arī vārtsargs Breidens Holtbijs, kurš atvairīja 31 pretinieku metienu.

Vašingtonas klubs guva piecus vārtus skaitliskajā vairākumā, turklāt četrus no tiem trešajā periodā. Flyers komandai trešajā periodā tika piešķirts divu minūšu sods par laika vilcināšanu, jo līdzjutēji laukumā izmeta plastmasas rokassprādzes, kuras tika izmantotas pirmsspēles gaismu šovā.

Capitals kluba vēsturē pirmo reizi izslēgšanas mačos sērijā atrodas vadībā ar 3-0. Ceturtā spēle, kas šajā sērijā var kļūt par pēdējo, trešdien notiks Filadelfijā.

Kā zināms, Capitals regulāro čempionātu noslēdza kopvērtējuma pirmajā vietā ar 56 uzvarām 82 spēlēs un 120 izcīnītiem punktiem.

Citā mačā Minesotas Wild savā laukumā ar 5:3 (1:2, 2:0, 2:1) pārspēja Dalasas Stars, kas gan saglabājusi vadību sērijā ar 2-1.

Wild sastāvā ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Džeisons Pominvils.

Sērijas ceturtā spēle trešdien norisināsies Minesotā.

Tikmēr vēl vienā duelī Losandželosas Kings viesos ar 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Sanhosē Sharks, tiekot pie pirmās uzvaras un sērijā samazinot atpalicību līdz 1-2.

Uzvaras vārtus mača pagarinājumā guva Teners Pīrsons, savukārt Kings vārtsargs Džonatans Kviks atvairīja 29 pretinieku metienus.

Sērijas ceturtā spēle trešdien paredzēta Sanhosē.

Kā vēstīts, pašreizējie Stenlija kausa īpašnieki Čikāgas Blackhawks hokejisti Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā atrodas iedzinējos ar 1-2 pret Sentluisas Blues, bet Nešvilas Predators ar 2-0 ir vadībā pret Anaheimas Ducks.

Savukārt Austrumu konferencē Ņujorkas Islanders ar 2-1 ir vadībā pret Floridas Panthers, kamēr Tampabejas Lightning ar tādu pašu rezultātu šobrīd ir pārāka pār Detroitas Red Wings. Tikmēr sērijā starp Pitsburgas Penguins un Ņujorkas Rangers rezultāts ir neizšķirts 1-1.

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis ir izsaukts pievienoties Lightning komandai Stenlija kausa izcīņā, kurā viņš, visticamāk, pildīs trešā vārtsarga funkcijas. Latvietis šosezon spēlēja Lightning fārmklubā Sirakjūsas Crunch, kas nav kvalificējies Amerikas Hokeja līgas (AHL) izslēgšanas spēlēm un sezonu ir noslēdzis.

Jau ziņots, ka otro reizi vēsturē NHL izslēgšanas mačos nav iekļuvis neviens Kanādas klubs. Līdz šim vienīgais tāds gadījums Stenlija kausa izcīņā tika fiksēts 1970.gadā, kad NHL vēl spēlēja tikai 12 komandas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi