Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Papildināta (22:08) - Latvijas U-18 hokejistiem 9.vieta elitē

Ar sakāvi pret mājiniekiem Čehiju U-18 pasaules hokeja čempionātu elites divīzijā piektdien noslēguši Leonīda Tambijeva vadītie Latvijas hokejisti – 4:7. Latvija jau pirms šīs spēles bija nodrošinājusi vietu elitē arī nākamgad. Ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli pēdējā mačā mūsējiem izcēlās aizsargs Rūdolfs Kalvītis. Tādējādi čempionāta kopvērtējumā Latvijas izlase ierindojās 9.vietā.

Pirmie vārtus mača 10.minūtē guva laukuma saimnieki, bet jau 44 sekundes vēlāk Rūdolfs Kalvītis vairākumā rezultātu izlīdzināja. Čehiem bija vajadzīga vēl pusminūte, lai atjaunotu vienas ripas pārsvaru.

Īpaši neveiksmīgs mūsējiem bija 2.perioda pats sākums, kad īsā brīdī rezultāts jau kļuva 1:4 un Elvi Merzļikinu vārtos nomainīja Ivars Punnenovs. Nikolajs Jeļisejevs gan drīz vienus vārtsu atguva, bet čehi uz to atbildēja ar vēl divām ripām Latvijas vārtos (2:6) un spēles liktenis praktiski bija izšķirts.

Noslēdzošā perioda sākumā gan atkal uzplaiksnīja Latvijas U-18 izlase – piecu minūšu laikā Roberts Lipsbergs un Edgars Kulda pietuvināja mūsējos līdz 4:6, bet 59.minūtē punktu mačam pielika čehi, triumfējot ar 7:4.

Uzvarētājiem piecus punktus (2+3) un lielisku +6 lietderības koeficientu nopelnīja Dominiks Simons. 

Tikmēr noskaidroti arī finālisti – Zviedrija ar 7:3 Skandināvijas duelī sakāva Somiju, bet ASV uzvarēja jau piekto spēli čempionātā, ar 2:1 sakaujot Kanādu. Finālā svētdien tiekas Zviedrija - ASV, bet par bronzu kanādieši spēlēs ar somiem. Piektās vietas liktenis izšķirsies jau sestdien Vācijas - Krievijas cīņā.

Tikmēr miniturnīrā par palikšanu elitē Šveice un Čehija ieguva pa sešiem punktiem, šīs izlases ieņēma 7. un 8.vietu. Latvijai četri punkti un 9.vieta, bet pēdējie, desmitie, palika dāņi, kuri tika pie diviem punktiem un elites divīziju atstās.

Ziņa papildināta ar Latvijas izlases izcīnīto vietu pasaules čempionātā un pusfinālu rezultātiem!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi