Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

papildināta - Noteikts izlases sastāvs olimpiskās kvalifikācijas turnīrā

Latvijas hokeja izlase olimpisko kvalifikācijas turnīru, kas ceturtdien sāksies "Arēnā Rīga", aizvadīs ar trīs vārtsargiem, astoņiem aizsargiem un 12 uzbrucējiem.

Ārpus sastāva palika uzbrucēji Aleksandrs Macijevskis, kurš spēlē Dānijā, Viktors Bļinovs, kurš pārstāv Baltkrievijas klubu no Žlobinas, un Sergejs Pečura no "Rīga 2000", žurnālistus informēja trešdien LHF rīkotajā preses konferencē.

Latvijas izlases treneru kolektīvs pretēji iepriekš paustajam, nolēma, ka četru izlašu turnīrā tiks spēlēts ar astoņiem aizsargiem, nevis septiņiem. Galvenais treneris Oļegs Znaroks šādu izvēli pamatoja ar to, ka aizsargu pārkvalificēt par uzbrucēju ir vieglāk, nekā uzbrucējam spēlēt aizsarga pozīcijā. Šāda nepieciešamība gan var rasties tikai tad, ja kāds no hokejistiem gūst traumu.

"Aizvadītajās divās dienās mums bija pilnvērtīgi treniņi, kuros atcerējāmies taktiskās nianses, pievērsām lielāku uzmanību vairākuma un mazākuma izspēlei. Tā kā šajā laikā hokejistu fizisko kondīciju uzlabot nav iespējams, tad treniņos viņus nenoslogojām," par gatavošanos pastāstīja Znaroks.

Treneris izteica nožēlu, ka traumu dēļ izlasei nevarēs palīdzēt pēdējo divu gadu komandas kapteinis Rodrigo Laviņš un uzbrucējs Armands Bērziņš. Kapteiņa pienākumu pildītāju gaidāmajā turnīrā noteiks trešdien vakarā, kad Mežaparka sporta bāzē komandai būs sapulce.

Esot izlemts arī jautājums par vārtsargu, kurš sargās vārtus pirmajā spēlē ceturtdien pret Ungāriju, taču Znaroks negribēja atklāt vai tas būs Edgars Masaļskis, vai Sergejs Naumovs. Treneris aizbildinājās, ka izlasei trešdien vakarā vēl paredzēts treniņš, tāpēc publiskot izvēli vēl ir par agru.

Znaroks atkārtoja jau iepriekš teikto, ka Latvijas izlasi negaida vieglas spēles. "Ungārijas izlases bāzes komanda spēlē Austrijas hokeja līgā, kas nav slikta. Ukraiņiem ir visi spēcīgākie arī no Kontinentālās hokeja līgas. Itāļiem sastāvā atkal iekļauti pieredzējušie spēlētāji, kas trīs mačus var aizvadīt labā līmenī. Taču mēs esam gatavi parādīt skaistu hokeju, un visi ir noskaņojušies tikai cīņai par uzvaru," kopējo noskaņojumu pauda izlases galvenais treneris.

Latvijas hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans pastāstīja, ka turnīra rīkošanā savu atbalstu gan materiālā gan garantiju ziņā devusi arī Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK), kura ir garantējusi, ka izcīnot ceļazīmi uz 2010. gada ziemas olimpiskajām spēlēm Vankūverā, hokeja izlasei būs nodrošināts viss nepiciešamais. Savukārt no Latvijas valdības puses nekāda atbalsta nav bijis. "Viņi tikai zvana un prasa biļetes. Varbūt sāks interesēties tad, kad tiksim uz olimpiādi," retoriski jautāja Lipmans.

Latvijas hokeja izlase olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā "Arēnā Rīga" cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz 2010. gada spēlēm Vankūverā. Turnīra pirmajā dienā ceturtdien Latvijas spēlēs pret Ungāriju (plkst. 19), 6. februārī tiksies ar Ukrainu (plkst. 19.), bet svētdien 8. februārī ar Itāliju (plkst. 17).

Līdz šim Latvijas izlase spēlējusi trīs ziemas olimpiskajās spēlēs - pirmās brīvvalsts laikā 1936. gadā Garmišā-Partenkirhenē (Vācija), bet pēc neatkarības atgūšanas 2002. gadā Soltleiksitijā (ASV), ieņemot 9. vietu, un 2006. gadā Turīnā (Itālija), paliekot pēdējā 12. vietā. Uz 1994. gada ziemas olimpiskajām spēlēm Lillehammerā un 1998. gada spēlēm Nagano hokejisti nespēja kvalificēties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvijas hokeja izlase

Prognozējamais izlases sastāvs pa virknējumiem

Masaļskis, Naumovs, Muštukovs; Pujacs — K.Rēdlihs, Ankipāns — Sprukts — Karsums, Reķis — Sorokins, M.Rēdlihs — Vasiļjevs — Dārziņš, Jerofejevs — Galviņš, Ņiživijs — Cipruss — G.Džeriņš, Sotnieks — Andersons, Cipulis — Širokovs — Štāls.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi