Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

papildināts (00:19) - Somija uzvar čempioni Krieviju B grupas milžu cīņā; zināmi visi ceturtdaļfinālu pāri

Pie ļoti pārliecinošas uzvaras Čehijā notiekošā pasaules čempionāta A apakšgrupas mačā otrdien tika Kanādas hokeja izlase, kas ar 10:1 (4:0, 2:0, 4:1) sagrāva Austriju, kamēr Baltkrievija otro gadu pēc kārtas nodrošinājusi vietu ceturtdaļfinālā.

Tāpat vēlajās vakara spēlēs pie uzvarām tika medaļu pretendentes Somija un Čehija. Tādējādi zināmi visi četri ceturtdaļfinālu pāri.

Jau pirmo 15 minūšu laikā Kanāda izvirzījās vadībā ar 4:0, skaidri norādot, ka Austrijas izredzes pacīnīties par punktu šajā mačā ir niecīgas. Kanādas izlases rindās ar diviem vārtiem šajā duelī izcēlās Džeisons Speca un Mets Dušeins.

Prms tam apakšgrupu turnīrā Kanāda ar 10:0 bija pamanījusies pieveikt Vāciju. Kanādieši apakšgrupu sacensības noslēdza ar vārtu attiecību 49:14.

Vakara spēlē mājinieki čehi ar 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos uzveica Šveici. Rezultātu jau spēles 17.minūtē atklāja šveiciešu uzbrucējs Kevins Fiala, bet mājiniekiem izdevās atspēlēties vien 51.minūtē, Martinam Zatovičam panākot 1:1. Uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešami pēcspēles metieni, kuros izšķirošais raidījums padevās čeham Mihalam Vondrkam.

Kanāda apakšgrupu turnīrā tika pie septiņiem panākumiem tikpat spēlēs, kas tai ar 21 punktu ļāva ieņemt pārliecinošu A grupas pirmo vietu, bet 16 punktus iekrāja Zviedrija. 15 punkti ir Čehijai, bet desmit punkti - Šveicei. Šīs komandas arī nodrošinājušas sev vietu ceturtdaļfinālā, kamēr Vācija šo turnīru noslēdza ar septiņiem iegūtiem punktiem. Francija, Latvija un Austrija izcīnija piecus punktus, pēdējai elites divīziju atstājot.

Tikmēr pie vietas pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā otrdien tikusi Baltkrievija, kas savā B apakšgrupas noslēdzošajā mačā ar 3:2 (1:0, 2:1, 0:1) pārspēja Norvēģiju.

Rezultāta tablo pēc 30 minūtēm vēstīja jau 3:0 par labu Baltkrievijai, kad pa vārtiem guva Aleksejs Kaļužnijs, Dmitrijs Korobovs un Andrejs Kosticins. Tiesa, norvēģi atjaunoja intrigu šajā cīņā, kad 33.minūtē pirmos vārtus guva Patriks Tūresens, bet noslēdzošās trešdaļas sākumā izcēlās Matiass Norstebo. Tiesa, Norvēģija tā arī pilnībā nesalauza šīs cīņas gaitu un piedzīvoja zaudējumu.

ASV hokeja izlase Čehijā notiekošā pasaules čempionāta B apakšgrupas mačā otrdien pamanījās zaudēt trīs vārtu pārsvaru, taču pagarinājumā pieveica Slovākiju. ASV bija pārākas ar 5:4 (2:0, 2:4, 0:0, 1:0).

Jau mača pirmajās piecās minūtēs ASV hokejisti izvirzījās vadībā ar 2:0. Vispirms precīzu metienu izdarīja Bens Smits, bet pēc pusotras minūtes Sets Džounss realizēja vairākumu.

Otrajā periodā trešos vārtus amerikāņi guva jau pēc 27 nospēlētām sekundēm - precīzu metienu izdarīja Enderss Lī. Tiesa, drīz pēc tam četrus vārtus guva slovāki. Vispirms vairākumu realizēja Marians Gaboriks, pēc tam pa reizei precīzi bija Adams Janosiks, Vladimirs Draveckis un Milans Bartovičs, panākot Slovākijai vadību ar 4:3. Vienus vārtus amerikāņi paspēja atgūt jau otrā perioda beigās, kad vārtus guva Čārlijs Koils.

Trešajā periodā spēles rezultāts nemainījās, tādējādi komandām nācās izspēlēt papildlaiku, kur pārāki bija amerikāņi, uzvaras vārtus gūstot Džekam Eihelam.

Dienas noslēgumā šīs apakšgrupas ietvaros savā starpā spēkiem mērojās Somija un Krievija. Rezultātu pirmā perioda izskaņā atklāja Krievijas izlases uzbrucējs Sergejs Mozjakins, bet otrā perioda ievadā Somijas hokejists Aleksandrs Barkovs panāca 1:1. Interesantākie notikumi pēc tam risinājās mača pamatlaika pēdējās minūtēs, kad vispirms Artemijs Panarins 55.minūtē atkārtoti panāca vadību krieviem, bet Jonass Donskojs nepilnas trīs minūtes vēlāk izrāva neizšķirtu. Papildlaikā uzvarētāju noskaidrot neizdevās, bet pēcspēles metienos tam pašam Donskojam padevās vienīgais precīzais raidījums - 3:2 uzvar somi.

B apakšgrupas kopvērtējumā ar 17 punktiem septiņās spēlēs uzvarēja ASV, bet tai ar 16 punktiem sekoja Somija, 15 punktus iekrāja krievi, bet par vienu mazāk Baltkrievijai. Šīs komandas jau nodrošinājušas vietu ceturtdaļfinālā, kamēr ar deviņiem punktiem septiņos mačos seko Slovākija, bet seši punkti ir Norvēģijai. Ar četriem punktiem tikmēr šo turnīru noslēgusi Dānija, bet Slovēnija izcīnīja trīs punktus un pametīs pasaules hokeja eliti.

Ceturtdaļfinālu pāri:

Kanāda - Baltkrievija, Somija - Čehija, ASV - Šveice, Zviedrija - Krievija.

Pasaules čempionātā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 1. līdz 12.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas - Austrija un Slovēnija -  būs spiestas pamest augstāko divīziju. Viņu vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna un Ungārija, kas augstākajā divīzijā atgriezīsies pēc septiņu gadu pārtraukuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi