Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

papildināts (22:25) - Gagarina kausu pirmo reizi izcīna Magņitogorskas Metallurg

Par KHL galvenās trofejas - Gagarina kausa - ieguvējiem trešdien pirmo reizi kļuva Magņitogorskas Metallurg hokejisti, kuri izšķirošajā, septītajā, finālsērijas mačā ar 7:4 (1:1; 3:1; 3:2) uzveica Prāgas Lev. Tādējādi arī sestajā KHL sezonā triumfējis Krievijas klubs.

Jau spēles 5.minūtē Fransiss Parē ļāva uzgavilēt mājiniekiem, bet perioda otrajā pusē Davids Uilstrēms no zilās līnijas pēc rikošeta rezultātu izlīdzināja. Nākošajās 20 minūtēs komandas vispirms apmainījās vēl ar vieniem gūtiem vārtiem katra, bet tad Jaroslavs Kocovs un Jans Kovaržs 40 sekunžu laikā divas reizes pārspēja Lev somu vārtsargu Petri Vehanenu, dodot čehiem izšķirošo triecienu.

Trešā perioda ievadā Vehanenu nomainīja tautietis Ate Engrēns, tomēr arī viņš drīz bija spiests no vārtiem ķeksēt Metallurg līdera Sergeja Mozjakina mesto ripu - 2:5. Vēl nedaudz vēlāk cits pirmās maiņas uzbrucējs Daniss Zaripovs panāca jau četru ripu pārsvaru laukuma saimniekiem, bet Lev zviedru uzbrucējs Martins Ternbergs vēl panāca 3:6. Visbeidzot, 101 sekundi pirms finālsirēna izcēlās arī kanādiešu rekordists Džastins Azevedo - viņam tādējādi iemesta ripa katrā no septiņām finālspēlēm, bet kopumā viņš vārtus guva astoņās play-off spēlēs pēc kārtas. Atlikušajā laikā Lev noņēma vārtsargu, bet Mihals Juņkovs guva KHL sezonas pēdējos vārtus - Metallurg uzvara ar 7:4. Lai gan visā mačā Prāga izdarīja divreiz vairāk metienu (47:23), izšķirošajā mačā teicams bija mājinieku vārtsargs Vasīlijs Košečkins. Vārti un trīs piespēles uzvarētāju labā Danisam Zaripovam.

Par finālsērijas MVP jev vērtīgāko spēlētāju jau prognozējami tika atzīts Mozjakins, kuram septiņos mačos 13 (6+7) punkti. Sezonas rezultatīvākais hokejists šo sniegumu atkārtoja arī izslēgšanas turnīrā, pavisam iekrājot 34 (13+21) punktus 21 spēlē, kas ir jauns turnīra rekords.

Metallurg prezidents Viktors Rašņikovs paziņojis, ka ar līderu trijnieku (bez Mozjakina un Zaripova arī Jans Kovāržs) jau parakstīti līgumi arī uz nākamo sezonu. Tāpat vienību turpinās vadīt leģendārais kanādietis Maiks Kīnens.

Viens no spēles tiesnešiem bija Latvijas pārstāvis Eduards Odiņš. Zīmīgi, ka septītajā mačā spēlētājiem netika piešķirts neviens divminūšu noraidījums - vien mača izskaņā Lev aizsargs Martins Ševcs tika pie 10 minūšu disciplinārsoda.

Kā zināms, iepriekšējos divos gados Gagarina kausu izcīnīja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītie Maskavas Dinamo. Vēl pie trofejas divreiz tikuši Kazaņas Ak Bars (2009, 2010), bet reizi to izcīnījuši Ufas Salavat Julaev (2011).

papildināta ar 5.rindkopu

VIDEO: Spēles labākie momenti



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi