Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

papildināts (23:37) - PČ hokejā: Šveice pirms mača ar Latviju izcīna ļoti grūtu uzvaru

Pasaules hokeja čempionāta A apakšgrupas mačā otrdien Prāgā sīvā cīņā pie panākuma tika Latvijas nākamie pretinieki Šveices hokejisti, kas ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Vācijas komandu.Pirmajā periodā komandas neguva vārtus, aktīvāk uzbrūkot vāciešiem, kuri izdarīja astoņus metienus pa pretinieku vārtiem.

Tikmēr Šveices hokejisti uz Vācijas vārtiem pirmajā trešdaļā raidīja četras ripas. Arī otrajā periodā komandas neizcēlās ar vārtu guvumiem, nopelnot tikai dažus noraidījumus.Mača rezultātu trešā perioda 13.minūtē atklāja Denisa Holenšteina precīzais metiens Vācijas vārtos. Tiesa, tie arī bija vienīgie gūtie vārti šajā spēlē.

A grupas vēlajā spēlē pie pirmās uzvaras turnīrā tika Francija, kas ar 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) pārspēja Austriju. Spēles 47.minūtē Damjēns Flerī atklāja rezultātu, bet mača pēdējā minūtē Lorāns Meņjē raidīja ripu jau tukšajā austriešu cietoksnī. Kristobals Uē Francijas vārtos tika galā ar visiem 23 metieniem, nopelnot pirmo sauso spēli pasaules čempionātos elitē.

Šīs apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem trīs spēlēs ir Kanāda, bet punkts mazāk ir Zviedrijas rēķinā. Tikmēr Šveice tikusi pie septiņiem punktiem trīs spēlēs. Ceturtajā vietā ar četriem punktiem atrodas Čehija. Trīs punkti un piektā vieta apakšgrupā ir Vācijai, ar tikpat punktiem seko Francija, no kuras par punktu atpaliek Austrija. Savukārt šajā grupā joprojām bez punktiem cīnās vienīgi Latvija.

B grupa - slovākiem jau trešais panākums

Tikmēr B apakšgrupas agrajā spēlē Baltkrievija ar 5:1 (0:1, 3:0, 2:0) pārliecinoši pārspēja Dānijas valstsvienību.

Mača rezultātu 14.minūtē atklāja dānis Julians Jakobsens, taču nākamajā periodā trīs vārtus guva Baltkrievijas hokejisti. Vispirms trešdaļas pirmajā minūtē izcēlās Artūrs Gavruss, pēc tam divu minūšu laikā perioda vidū divas ripas Dānijas sargātajos vārtos raidīja Jevgēņijs Koviršins un Iļja Šinkevičs.

Cīņas turpinājumā hokejisti aizvadīja ļoti sīvu dueli ar vairākiem asumiem spēlētāju starpā, taču mača rezultāts nemainījās līdz brīdim trešajā periodā, kad 4:1 panāca baltkrievs Sergejs Kosticins. Punktu šai spēlei pielika Ivans Usenko, gūstot vārtus piecas minūtes līdz mača pamatlaika beigām.

Vēlajā mačā Slovēnija vairāk nekā 40 minūtes bija vadībā ar 1:0 pret Slovākiju, tomēr beigās kapitulēja ar 1:3. Slovāki visu nokārtoja mača izskaņā, kad Andrejs Mešzarošs sākotnēji rezultātu izlīdzināja, bet Marians Gaborīks ar diviem gūtiem vārtiem nodrošināja trešo uzvaru trīs spēlēs. Pēdējo ripu slovāki sekundi pirms finālsirēnas raidīja jau tukšos Slovēnijas vārtos. Slovēņu vārtsargs Roberts Kristans šajā mačā atvairīja 31 metienu.

Šīs apakšgrupas galvgalī ar deviņiem punktiem trīs spēlēs atrodas ASV, aiz kuras uz otro vietu ar septiņiem punktiem pakāpusies Slovākija, bet tikpat arī baltkrieviem. Pa sešiem punktiem punktiem ir Krievijai un Somijai, bet Dānijai ir viens punkts. Slovēnija un Norvēģija pagaidām šajā pasaules čempionātā nav izcīnījušas nevienu punktu.

Kā ziņots, Latvijas hokeja izlase A apakšgrupas trešās kārtas mačā pirmdien ar 1:8 (0:1, 1:3, 0:4) graujoši piekāpās Zviedrijas valstsvienībai. Trešdien Latvija krustos nūjas tieši ar Šveici.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam norisinās Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā tiekas ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju. Savukārt B apakšgrupā spēlē ASV, Somijas, Krievijas, Norvēģijas, Slovākijas, Slovēnijas, Baltkrievijas un Dānijas hokejisti.

Kā zināms, jau pēc šī gada pasaules čempionāta kļūs zināmas astoņas komandas, kas kvalificēsies Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Tā kā Latvija pašlaik pasaules rangā ieņem devīto vietu, lai izvairītos no olimpiskās atlases, nepieciešams meistarsacīkstēs būt četras vietas augstāk par Slovākiju vai piecas vietas virs Šveices.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi