Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pasaules hokeja čempionāta spēles Rīgā tiesās Ansons un līnijtiesnesis Zunde

Par spēles disciplīnu Rīgā gaidāmajā pasaules čempionātā hokejā gādās galvenais tiesnesis Andris Ansons un līnijtiesnesis Dāvis Zunde, liecina Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) publiskotais tiesnešu saraksts.

Pasaules čempionātam Rīgā, kas paredzēts no 21.maija līdz 6.jūnijam, kopumā nozīmēti 36 tiesneši, kuru vidū ir arī Ansons un Zunde.

Viņu vidū pieci soģi jau iepriekš karjerā tiesājuši pasaules čempionāta zelta mačus - Tobiass Bjorks, Romāns Gofmans, Olivers Guēns, Antonīns Jeržābeks un Andrē Šrāders.

Visspilgtāk Latvijas līdzjutēju atmiņā noteikti palicis čehs Jeržābeks, kurš 2014.gadā pasaules čempionātā Minskā neieskaitīja Kaspara Daugaviņa vārtu guvumu pret Baltkrievijas izlasi, kas vēlāk būtiski varēja ietekmēt spēles gaitu.

Latvija toreiz Baltkrievijai zaudēja ar 1:3.

Ņemot vērā, ka Covid-19 pandēmijas dēļ vairākās valstīs ir noteikti ceļošanas ierobežojumi, pasaules čempionātam lielākoties tika nozīmēti tiesneši no Eiropas. 18 galvenie tiesneši un tikpat līnijtiesneši kopumā pārstāvēs 14 dažādas valstis.

Pirmo reizi pasaules čempionātā tiesnešu brigādes tiks sadalītas grupās, kurās ietilps trīs galvenie soģi un tikpat līnijtiesneši. Vienā grupā esošie tiesneši kopā strādās visu čempionāta norises laiku.

Pasaules čempionāta spēles norisināsies "Arēnā Rīga" un ledus laukumā, kas tiks izveidots Olimpiskajā sporta centrā (OSC).

LETA jau ziņoja, ka Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju. Šī gada pasaules čempionātu bija jāuzņem Minskai un Rīgai, taču 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Baltkrievijas galvaspilsētai tika atņemtas meistarsacīkšu rīkotāju tiesības.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

2021.gada PČ ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam. Iepriekš bija plānots, ka meistarsacīkstes sāksies 7.maijā, taču tās tika pārceltas pāris nedēļas uz priekšu.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi