Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

PČ hokejā: Tribīnēs būs jāiztiek bez lieliem karogiem un alus

Latvijas hokeja faniem gaidāmā pasaules čempionāta norises vietā Helsinkos jārēķinās ar iepriekš nebijušiem atribūtikas lietošanas ierobežojumiem, savukārt biļetes pašlaik vēl pieejamas uz teju visām Latvijas izlases spēlēm, ceturtdien pastāstīja sacensību organizatori.

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19.maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā, bet Latvijas izlase visas septiņas apakšgrupas spēles aizvadīs Helsinkos Hartwall arēnā. 

Bez lieliem karogiem un alus tribīnēs 

Jaunie atribūtikas ierobežojumi paredz, ka līdzjutēji tribīnēs drīkstēs ienest karogus ar maksimālo izmēru 1x1 metrs. Tas nozīmē, ka šogad Latvijas izlases faniem būs liegts tribīnēs izvietot ierasto liela izmēra valsts karogu, nemaz nerunājot par to, ka Latvijas valsts karoga izmērs neatbilst 1x1 metra ierobežojumam. 

Par jaunajiem noteikumiem lielu sašutumu paudušas Latvijas fanu organizācijas, bet turnīra organizatori uzsvēruši, ka jaunajos noteikumos būs iespējamas atkāpes, tiesa - minimālas. 

"Mums ir jānodrošina, lai tribīnēs spēli kvalitatīvi varētu redzēt ikviens skatītājs. Tieši tāpēc karogu izmēri ir ierobežoti. Ir iespējami zināmi izņēmumi, tomēr lielos karogus ienest arēnā būs aizliegts," izteicās čempionāta ģenerālsekretārs Mati Nurminens. 

Biļetes pieejamas uz teju visām spēlēm 

Arī šogad faniem būs aizliegts tribīnēs uzturēties ar alkoholiskajiem dzērieniem, tajā skaitā alu. Tā lietošana būs atļauta vienīgi arēnas gaiteņos.  

Čempionāta organizatori Helsinkos uz katru Latvijas izlases spēli cer redzēt vairākus tūkstošus Latvijas līdzjutēju. Tīkotājiem pieejamas biļetes teju uz visām valstsvienības spēlēm, izņemot 11.maija maču pret Vāciju, uz kuru biļetes jau ir gandrīz pilnībā izpārdotas. 

Ņemot vērā iepriekšējā čempionāta bēdīgo praksi, šoreiz biļešu cenas svārstīsies atkarībā no konkrētās spēles dalībniekiem. Pieejamas pirmās (arēnās zemākais stāvs) un otrās (arēnas augstākais stāvs) kategorijas biļetes, kā arī biļetes bērniem līdz 12 gadu vecumam, kas gan pieejams tikai arēnas zemākajā stāvā. 

Uz piecām Latvijas izlases spēlēm - pret Austriju, Franciju, ASV, Slovākiju un Vāciju - biļešu cenas ir 39 eiro (27 lati) pirmajai kategorijai, 19 eiro (13 lati) otrajai kategorijai un deviņi eiro (seši lati) bērniem. Uz Latvijas izlases atklāšanas maču pret Krieviju biļešu cenas ir 79 eiro (55 lati) pirmajai kategorijai, 59 eiro (41 lats) otrajai kategorijai un 49 eiro (34 lati) bērniem, savukārt uz apakšgrupas noslēdzošo cīņu pret mājiniekiem somiem - 99 eiro (69 lati) pirmajai kategorijai, 79 eiro (55 lati) otrajai kategorijai un 69 eiro (48 lati) bērniem. 

Organizatori uzsver, ka biļešu cenas izvēlētas, ņemot vērā katras valsts fanu maksātspēju. Jāizceļ, ka, piemēram, uz Somijas un Krievijas izlašu maču pirmās kategorijas biļetes maksā 189 eiro (132 latus), bet uz ASV un Vācijas spēli - desmit eiro (septiņus latus). 

Faniem ieteicams spēļu biļetes iegādāties pirms ierašanās Helsinkos, izmantojot mājaslapu Lippu.fi

Ārpus Hartwall arēnas tiks izvietota lielu fanu telts, kas varēs ietilpināt 2000 līdzjutēju. Katru dienu tā piedāvās atšķirīgu izklaides programmu. 

Četras labākās apakšgrupas komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfinālu, bet izšķirošās cīņas notiks Stokholmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi