Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

PČ pusfinālu sasniedz četras komandas no Latvijas grupas - ASV, Somija, Vācija un Kanāda

Kanādas un Somijas izlases ceturtdien aizvadīja mazrezultatīvas spēles Rīgā notiekošajā pasaules čempionātā hokejā, bet tas neliedza komandām iekļūt pusfinālā.

Kanāda Olimpiskajā sporta centrā ar 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) papildlaikā uzvarēja Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komandu.

Jevgēņijs Timkins pirmos vārtus spēlē guva otrā perioda 15.minūtē, kad pirmais paspēja tikt pie atlēkušās ripas un raidīja to vārtu augšējā stūrī. Nepilnas 15 minūtes līdz pamatlaika beigām skaitlisko vairākumu Kanādas izlasē realizēja Edams Henriks.

Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti, tāpēc abas komandas aizvadīja papildlaiku. Uzvaras vārtus papildlaika trešajā minūtē guva Endrū Mandžiapane.

Dārsijs Kempers Kanādas izlases vārtos šajā mačā atvairīja 24 no 25 metieniem, bet Sergejs Bobrovskis tvēra 22 no 24 raidījumiem.

Pusfinālā Kanāda tiksies ar ASV.

OKR komanda ir viena no turnīra galvenajām pretendentēm uz zeltu. A grupā tā ieņēma pirmo vietu ar 17 punktiem, zaudēdama tikai Slovākijai - 1:3. Tikmēr Kanāda vāji iesāka čempionātu, ar 0:2 zaudējot Latvijai, taču turnīra gaitā sniegumu cīņās pret vājākiem pretiniekiem uzlaboja un, pateicoties Latvijas zaudējumam pēdējā mačā, iekļuva ceturtdaļfinālā, ar iegūstot ceturto vietu B grupā ar desmit punktiem.

Kanāda visbiežāk ir kļuvusi par čempioni (26 reizes), pēdējoreiz to sasniedzot 2016.gadā, bet pēdējā čempionātā zaudēja somiem finālā.

Vēl vienā ceturtdaļfināla spēlē Somija "Arēnā Rīga" ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) pārspēja Čehiju.

Uzvaru nesošo "golu" otrā perioda 13.minūtē iemeta Jere Inala.

Jusi Olkinuora Somijas izlasē atvairīja visus 28 čehu metienus, bet Šimons Hrubecs noķēra 23 no 24 raidījumiem.

Somija pusfinālā tiksies ar Vāciju.

Tā kā 2020.gadā Šveicē paredzētais čempionāts Covid-19 pandēmijas dēļ nenotika, pašreizējie pasaules čempioni joprojām ir somi, kuri triumfēja 2019.gadā Slovākijā. Arī grupu turnīru čempioni aizvadīja pārliecinoši, ar 17 punktiem B grupā ieņemot otro vietu.

Čehi turpretī ilgu laiku bija uz robežas kopā ar Zviedriju, kas palika ārpus izslēgšanas spēlēm. Tomēr finiša spurts piecu uzvaru veidā ļāva viņiem ar 13 punktiem ieņemt trešo vietu A grupā. Arī čehu problēmas ir ieilgušas, tāpat kā kaimiņiem slovākiem pie medaļām - bronzas - pēdējo reizi tiekot pirms deviņiem gadiem.

Pārējās divās ceturtdaļfināla spēlēs Vācijas "bullīšos" ar 3:2 uzvarēja Šveici, bet ASV ar 6:1 sagrāva Slovākiju.

Latvijas izlasei čempionāts beidzās otrdien ar zaudējumu Vācijai - 1:2. B grupā Latvija ar deviņiem punktiem finišēja sestajā vietā.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks līdz 6.jūnijam.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi