Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Piektajā darba gadā Artis Ābols Rīgas Dinamo pildīs galvenā trenera pienākumus

Prognozējams un loģisks solis no kluba vadītāju puses. Nesagaidījuši pastāvīgus uzlabojumus komandas sniegumā,Dinamo Rīga padome pirmdien pārtrauca līgumsaistības ar galveno treneri Peku Rautakallio. Līdzšinējais palīgs Artis Ābols apstiprināts par galvenā trenera vietas izpildītāju. Rīgas Dinamo KHL čempionāta Rietumu konferencē ieņem 13. vietu 14 komandu konkurencē.

Rautakallio atbrīvošanas galvenais iemesls, protams, ir priekšpēdējā vieta Rietumu konferences turnīra tabulā. Dinamo Rīga padomes priekšsēdētājs Juris Savickis aģentūrai LETA norādījis arī uz nespēju spēlētājus pietiekami labi motivēt. «Viens no komandas darbības punktiem ir galvenā trenera atbildība, bet spēlētāji viņa vadībā nebija pietiekami motivēti. Pēdējā spēle pret Minskas Dinamo parādīja, ka sevišķas izmaiņas nav notikušas. Rautakallio neatrada pieeju šīs sezonas komandas modelim.» Zīmīgi, ka galvenā trenera amatā Rautakallio nomainījušais Ābols sarunā ar Dienuakcentēja tieši pārliecības iedvešanu spēlētājiem, otrā plānā atstājot taktisko jaunradi, jo arī, viņaprāt, komanda nespēlē slikti.

Arta Ābola kandidatūra Rīgas Dinamo galvenā trenera kontekstā tikusi locīta itin bieži, kad komandai klājies slikti un pastāvējusi iespēju galvenajam darbu uzteikt. Parasti skanējusi atruna - lai vēl nobriest un var arī nebūt pietiekami liela autoritāte spēlētājiem. Patlaban Ābola uznācienam, šķiet, ir piemērotākais brīdis arī no šā aspekta. No viņa paaudzes spēlētājiem komandā ir palikuši trīs - Rodrigo Laviņš, Ģirts Ankipāns un Aleksandrs Ņiživijs. Visiem trijiem Ābola kandidatūra ir labs risinājums, jo, būsim atklāti, Pekas taktiskajās shēmās viņi neiederējās. Ja reiz īsākā vai garākā periodā visi trīs jau ir palikuši rezervē, tad ar sapratni uztvers arī līdzīgu lēmumu no Ābola puses, turklāt visi ir pietiekami toleranti un savas personiskās ambīcijas nav izrādījuši.

Būs interesanti pavērot, kā Ābola vadībā spēlēs Rīgas Dinamo. Piedāvājumu pārkvalificēties par treneri Artim izteica Viesturs Koziols, bet par viņa skolotāju kļuva Juliuss Šuplers. Pats Artis ir atzinis, ka tieši Šuplera vadībā Rīga-2000beigu periodā aizvadījis savas labākās sezonas uz laukuma un daudz no Juliusa mācījies, arī esot uz soliņa viņam līdzās. Pašreizējā situācijā izmest miskastē Rautakallio iestrādes būtu neprāts, tāpēc Ābolam būs jāmēģina paņemt viss labākais no saviem priekšgājējiem. Jaunais treneris jau licis noprast, ka pamainīsies komandas spēle viduszonā.

Pirmo reizi Ābola rokrakstu būs iespēja skatīt 14. novembrī, kad pēc novembra pārtraukuma Rīgā viesosies KazaņasAk Bars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi